Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 13 Feb 2011, 21:51

ULK scrie:vasile..nu trebuie corectat nimic, daca ti-e comod si dai bine asa... Dece sa corectezi? Nu exista o regula in asaceva.
Adelin , a bagat-o doar sa iasa iar cu mistouri :)
Cum spuneam, sunt la inceput de drum asa ca am mult de invatat!

Am o curiozitate, dupa o zi de pescuit la casting ( cu naluci mai grele), nu aveti piele de pe degetul mare mai subtire? :lol:
Imagine

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Feb 2011, 21:53

Nu neparat foarte grele...daca arunci totata ziua cu degetul mare pe tambur...este normal ca te alegi asa.....mai fara amprenta..nu?

Totusi...s-a zi pe aici de Curado vs. Sol, si altele..se referau la aruncare...La distanta era vorba? Nu am vazut nici una "live"...si habar nu am.

Stiu ca pun si eu intrebari tampe...dar poate mai invat ceva..si poate apar date ce pot fi de folos si la altii.

Mai repet odata...am ales gramajul asta mic sa "fortez" limitele mulinetelor...Deocamdata doar a mea ..poate apar altele sa facem o comparatie cat de cat...Sau poate orgoliile si prejudecatile o sa tina pe multi la distanta...Who knows.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 13 Feb 2011, 22:01

distante, sa faci cat de putine peruci (sa controleze arucarea cat de mult mulineta), sa poti arunca cu usurinta cand vantul bate dintro parte sau din spate o distanta considerabila si fara peruca, sa mearga la fel de finut in drill, rezistenta in timp, frane mai tari sa poti sa arunci slidere sau alte naluci grele, recuperare foarte fina si mecanisme tari sa poti recupera usor crankuri cu barbeta mare sau alte naluci pe rauri unde curentul apei poate fi o problema.
toate aste sunt importante la mulinete. cum ziceam trebuie sa sti exact aplicatia care o vrei de la ea ca sa poti alege mulineta potrivita.
pentru 1.5 grame + kopito 7 cm cum zici tu (desi nu vad unde folosesti 1.5gr, si plus ca guma asta nu lucreaza cum trebe pe 1.5 gr) intradevar cea mai potrivita este pixy .
Viata bate filmu'

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Feb 2011, 22:13

Sa mai repet gaby? :). Nu nu folosesc cel mai des, gramajul respectiv..Ce e mai des, e 3.5-7g...Dar am scris mai sus dece m-ar interesa...Sa vad care e diferenta...la "limita" castabilitatii....Ar trebui sa fie ceva dieferente in "extrema" asta intre un DC , Pixy sau Presso(care au la reclama , ca se descurca de minune cu greutati mici)...ca sunt constient ca este putin deplasata ideea...asta e altceva...:) Dar tot sper sa apara ceva date concrete, nu doar ca asta e mai buna..sau aialata e mai bengoasa si mai scumpa....
Puteti da orice impresii concrete: mai putine peruci(cum zici), etc..orice...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 13 Feb 2011, 22:36

k. la clasa asta se descurca f bine steez (f scumpa) 155 gr, sol 210gr, curado 51E 190gr, pixy (f scumpa) 155 gr, quantum smoke 101 SL 175gr, core 157 gr
toate aceastea sunt mulinete care te ajuta la lanseu si cu putin exercitiu o sa arunci f bine (distante semnificative). este f important la muinete si greutatea. sa poti sa echilibrezi lansetele cu ele, si sa poti sa pescuiesti comfortabil o zi intreaga.
inafara de pixy pe toate leam pescuit. dupa mana mea cel mai departe am aruncat cu scorpion (curado japan). jig de 4 gr + o guma de aprox 2gr = peste 40 m.
acum abia astept sa aprofundez treaba la primavara sa o compar mai bine cu steez.
Viata bate filmu'

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 13 Feb 2011, 22:42

cu 6 grame peste 40 metri... ?

hmmmm... , nu bagi demonstratie filmata ca sa vedem si noi ?

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 13 Feb 2011, 22:46

cu mare placere. imi pare rau ca nu am filmat. eram cu un prieten (mult mai experimentat ca mine la casting) si el a apreciat distanta la 50 m. dar eu zic ca a fost peste 40.
cu prima ocazie o sa si filmez
Viata bate filmu'

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 13 Feb 2011, 22:52

50 de metri ?

nah... , din ce in ce mai bine...

daca alta nu ai... , bago pe aia cind dai 50 de metri cu 6 grame ! :D

gabbyy77
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gabbyy77 » 13 Feb 2011, 22:59

mam tot intrebat de mai multe ori de ce nu prea ma bag in discutii in forumurile astea. si uite si raspunsul.
sa auzim de bine. ne vedem pe apa.
Viata bate filmu'

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 13 Feb 2011, 23:18

gabbyy77 scrie:mam tot intrebat de mai multe ori de ce nu prea ma bag in discutii in forumurile astea. si uite si raspunsul.
sa auzim de bine. ne vedem pe apa.
nu trebuie sa te superi, faza e ca , e destul de contestabila ideea, nu ma pricep daca se poate sau nu dar, eu cand am vazut la concurs ce inseamna 40 de metri masurati pe o pajiste, m-am crucit, si tin minte si de la viteza, in scoala ce insemnau 50 de m...

cred ca distanta pe apa pare mai mare decat e in realitate, atata tot
poti testa la orice liceu/scoala generala pe beton ideea, eu nu neg, dar chiar sunt f curios daca se poate

sa ne zici si de echipament...lungime batz, ce fir, etc :)

cert e ca si eu ma bateam cu pumnu'n piept ca pot si fac si dreg, si ca lansez relax 60 de metri(la spin) si acu am indoieli ca lansam atat

Scrie răspuns