Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cociuba.dalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cociuba.dalin » 27 Feb 2011, 18:00

Bieton.. :idea: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Feb 2011, 19:19

Dumitru scrie:
gheorghesemlecan scrie:Nu sa pune ca ti-ai schimbat nick-ul.. :lol: :lol: Acuma vreau sa vad cind o sa revii la ala vechi ca noi cu ala ne-am obisnuit....Ma daca io sar in cap .sariti si voi???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mie ciuda ca nu ti l-am luat pe al tau cit a fost vacant...

sa vezi porma ce debitam.. :lol: :lol: :lol: :lol:

Stiu Dumitre,si or mai fost citiva doritori.Am facut pentru tine tes.........nu le zic "teste"ca suna prea pretentios..Hai sa zicem incercari cu naluci.Am folosit un vobler rapala countdown de 3.5cm ,cum ai zis,...centimeteri, alt vobler asa mic io nu am....,apoi un jig de 3. gr ,5 grsi 7 gr fiecare armat cu o guma kopyto de 7cm.Vrei sa iti spun rezultatele?
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 27 Feb 2011, 19:27

Cu echipament de cast ai facut testele?
Until next time....Tight Lines!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Feb 2011, 19:30

Normal.Cu spinn-ul stim ce si cum.

.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 27 Feb 2011, 19:37

baga Gigi ! :D

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 27 Feb 2011, 19:59

Dumitru scrie:@ SF : daca ar fi vorba doar despre mulinete atunci de ce ma amesteca pe mine si alti ? zau... care-i legatura ?

le-am propus si test cinstit....

ca daca asta e scopul lor... sa spulbere mituri si sa demonstreze ce se poate face cu bait cast cum scrie in articol... sa puna mina si sa dea cu naluci

cit dureaza sa lansezi de 3-4 ori cu un set de gramaj ?

nu dureza mai mult de 10 minute iar la 3 seturi te duci in juma de ora... hai ... mai stai la un pahar de vorba si iti ia maxim o ora

dar nu se doreste aflarea adevarului... cit se da si cu ce se da...

ci wsb vor sa arate ca-s shmecheri si cei mai tari casteri din lume

vezi tu ? el prefera sa speculeze in procente decit sa anunte iexact

daca nu fac tot ei testul cu naluci... oricine altcineva il va face va cadea in lumina nashpa si va fi descalificat prin rezultate !

de aia zic io s-al faca tot ei si cu acelasi echipament !

oricine poate debita gogosi cit vrea ! io de acu incolo doar laud si admir ...
Azi am iesit la Mures cu Razvan si Gigi si cum nu am gasit pestii, la finalul partidei am zis sa facem cateva lansari masurate cu naluci reale.Am insistat sa lanseze Razvan, chiar daca am ales sa testam lungimea lanseurilor cu lanseta mea, pt ca eu sunt poaspat operat la mana si nu am voie sa fac efort si miscari bruste....dupa cateva contre, Razvan a acceptat provocarea, initial nefiind de acord sa-i faca moftul lui Dumitru.
Am masurat si marcat din nou un poligon inprovizat si ne-am apucat de treaba.Nu am avut la noi voblere insa am apelat la Gigi care a gasit la el in trusa un model de Rapala Coutn Down 3cm- 4gr.Am ales sa dam cu jguri de 3,5gr, 5gr, 7gr iar ca si guma am optat pt un Relax Kopyto de 7,5cm, pt ca e una din cele mai populare de pe piata.
Testul a fost facut doar din curiozitate, pe fuga iar la final s-au alaturat 2 pescari cunoscuti din Arad Cipri si Sorin, care au fost martorii la masuratori.
Rezultate:

-Vobler Rapala 3cm/4gr - lanseuri intre 20-25m
-Jig 3,5gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 30-32m
-Jig 5gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 38-41m
-Jig 7gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 45-48m

Promitem sa facem un test care sa contina mult mai multe date exacte si informatii pecise, cu poze si detalii macro imediat ce se indreapta vremea.Avem cateva idei care sigur o sa va intereseze...de exemplu cat influenteaza grosimea firului lansarea cu mulneta de baitcast.
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 27 Feb 2011, 20:01

Rezultatele? :)
Until next time....Tight Lines!

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Feb 2011, 20:18

AdrianHD scrie:Rezultatele? :)
Vobler Rapala 3cm/4gr - lanseuri intre 20-25m
-Jig 3,5gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 30-32m
-Jig 5gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 38-41m
-Jig 7gr + Kopyto 7,5cm - lanseuri intre 45-48m

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Feb 2011, 20:26

Acuma interpretarea;cu voblerasul ala minuscul constant 20-25m.Inainte am pescuit linga Adelin,atacind doua praguri unul mai aproape de mal cu 3.5gr si unul mai in larg la vreo 35-40mcu 7 gr.Eu am dat cu spinn, Adelin cu cast la fel si Razvan.Si au putut lansa amindoi foarte bine ,echipamentul de casting nefiind un impediment.Cele citeva peruci ,datorate in parte ghetii ce se forma din cind in cind ,au fost rapid desfacute.La sfirsit am lansat si eu cu castul lui Adelin si am reusit citeva lansari destul de lungi ,undeva la 20-25m,ceea ce m-a hotarit ,daca mai era nevoie, ca sa imi fac si eu rost de un combo de spinn...in ciuda prejudecatilor cu care sint priviti astia "pe invers" :lol: :lol:

.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 27 Feb 2011, 20:39

semlecangheorghe scrie:,ceea ce m-a hotarit ,daca mai era nevoie, ca sa imi fac si eu rost de un combo de spinn...in ciuda prejudecatilor cu care sint priviti astia "pe invers" :lol: :lol:
...ma Gigele tu pari afectat rau, daca la inceptul postului vrei cast, iar la final iti doresti combo de spinn. :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Scrie răspuns