Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 26 Feb 2011, 11:10

Merita rulmenti si tambur ultrausor. Ambele sunt pentru cresterea distantei in lansare. Rulmentii de tunning sunt mai rezistenti si la coroziune, temperaturi mai mici, uzura data de folosinta indelungata...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 26 Feb 2011, 11:10

Nu stiu daca merita. Parerea mea e ca nu prea are sens. Eventual doar daca vrei sa ai linistea ca mulineta are in ea ce e mai bun pe piata la ora actuala. :)
Cand mi-am cumparat primul Zillion aveam si eu temerea ca nu voi lansa destul si ma gandeam deja la tunning, inainte ca mulineta sa fi ajuns la mine. :lol:
Dupa ce m-am obisnuit cu ea, am renuntat la idee. Lansez arhisuficient pentru pescuitul pe care il fac, deci nu am nevoie de upgrade.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 26 Feb 2011, 11:14

M-am exprimat gresit. merita daca ii ai mai mult decat ca bani. Un tuning de maner, tambur si rulmenti pe Sol e cat un Sol nou, vreo 250 usd. Deci la bani nu merita, doar la performante. Cum zic si baietii, la o mulineta de peste 200-250 usd nu ti-ar prea trebui tuning sau altceva, decat sa pescuiesti corect cu ea.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

vasilepop_65
senior
senior

Mesaj de vasilepop_65 » 26 Feb 2011, 11:19

Ma gandeam la rulmetii hybrid ceramici, care au un pret de destul de mic, in jur de 20-30 $ perechea.
Imagine

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 26 Feb 2011, 11:28

SF scrie: Nu tine amice :wink:

Nu ca as fi io prieten cu Dumitru , da zice el ceva acolo :wink:

Betele alea care le vedeti nu-s pescuibile , is scule doar de cast si acam atat , evident poti lansa si momeli , insa ai nevoie de centura de lupta ca sa poti recupera , realizezi cum arata un pescuit real la surfcast , plasezi la 20o de m intr-un banc de guvizi cat palma si dupa aia tre sa recuperezi aia 200 de m pt. un peste cat palma ca sa o bagi de la inceput :wink: Cat rezisti ? :D

Idem surf spinu ! Acuma am ajuns de la o tura prin ocean , o saptamana de pescuit la spin de pe mal printre vulcani ! Vantu cel mai slab o fost 30 de ora , cu o medie de 35 iar 3 zile am avut intre 40 si 50 pe ora ! Parca va vad cum ramaneati fara fir pe casturi dupa 3 zile :wink: . In actiune reala de pescuit mai vitrege din punct de vedere vant dar si curenti puternici spinu inca ii practicabil , castu devine o utopie ! Daca ai vantu lateral pe coasta stai si te uiti cu castu , nu poti controla in acelasi fel in care o faci la spin !
Eu am dat link-urile alea ca sa arat de ce e nevoie ptr a obtine lanseuri cu adevarat lungi, nu pt ca alea ar fi bete de pescuit.

Nimeni nu zice ca se poate pescui cu mulinete de bait in orice conditii, e clar ca pe asa un vant nu are rost sa te chinui cu baitcastul, dar sa aduci un pestioi de ala mare de jos de la 15m cred ca e mai usor cu un combo de cast.

Personal nu sunt un sustinator al curentului, dar e o jucarie faina care te prinde repede.Ar fi si prematur sa ma impaunez cand am pescuit o viatza cu inelele in jos. :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 26 Feb 2011, 12:00

De prins te prinde nici vorba nu incape , le ziceam si io la niste amici ca-i adictiv sa simti chestia aia in mana , parca are viata cand lansezi :D
Insa daca ii sa mergi pe o insula pustie cu o singura mulineta , tare ma tem ca multi fani s-ar dezice si ar merge cu una de spin :wink: :lol:

Oricum , fly va paste , chiar as paria ca peste o vreme o sa bagati cu lassoul :D

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 26 Feb 2011, 12:11

SF, fly-ul e pe meleagurlie noastre , de cand ii lumea...plus ca ne putem permite demult..Am fi avut timp, berechet sa ne virusam...Pe mine nu m-a pasionat niciodata, sa trec la asacaeva. Nu vad neaparat schimbarea in felul acesta de progresie: spin---bc---fly. Ma rog..nu la toti. Haios...dar eu zic , ca niciodata nu o sa trec la asaceva. Am geaca Vision, care teoretic e pentru fly-isit..si as mai vrea ceva bocanci de wading dar...cam atat despre fly..Niciodata :)
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 26 Feb 2011, 12:58

Chief scrie:Io i-am zis lui Dumitru ca dau 50 m cu Solu si o zis: "dai o pola"... :elkgrin:
kuintautti scrie:
[b]Tristian[/b] scrie:Oh... domnu' Michael, ce cenzura... si dincolo in cafenea, nici macar in arena, se zice de mama, tata, morti si raniti, iar io cu Dumitru dadeam cu baitcastingu la modul academic... ce, sfecla si splina sunt de vreo ocara? Chiar imi pare rau ca s-a intervenit intr-o chestiune light... da sa stiti ca Dumitru o-nceput... ca deobicei... HAHAHAHAHAHAHAHA

Io arunc cu solu' 50 de metri cu 10 grame nu mai mult... ;)
dai o pola ! :lol:
tu ai zis ?

clona mca ce iesti... :lol: :lol: :lol: :lol:

bishti ! :arrow:

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 26 Feb 2011, 13:03

ba clona mica... , ai prins tupeu sa zici ca dai cu naluci de 10 grame acu dupa ce abia au dat astia cu plumbul gol 50 de metri ?

sau ce ?

vrei sa zici ca si atunci vorbeai tot numa de plumbi si nu de naluci ? :lol: :lol: :lol: :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 26 Feb 2011, 13:03

Acesta este motivul pentru care in articol, atunci cand am vorbit de lestul de 10 gr am simtit ca e nevoie sa spun ca in practica 10 gr poate insemna un jig de 7 + naluca aferenta.
Tu Tristian, cand ai zis ca dai cu 10 gr cel mai probabil te-ai referit la jigul de 10 gr. In realitate, greutatea nalucii tale era probabil de vreo 15 gr. Gresesc ?
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns