Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Feb 2011, 23:56

Tensiunea de pe tambur scoateti de tot..amandoi?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 26 Feb 2011, 02:18

Adelin scrie:http://www.youtube.com/watch?v=Vy8A1Oec ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=Qps7NWE4 ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=KIotLlh5 ... re=related

...daca voiam sa demontram ca se arunca mai mult cu cast-ul puneam filmulete cu astia si nu mai mancam frig lansand aproasta in iarba.
Nu tine amice :wink:

Nu ca as fi io prieten cu Dumitru , da zice el ceva acolo :wink:

Betele alea care le vedeti nu-s pescuibile , is scule doar de cast si acam atat , evident poti lansa si momeli , insa ai nevoie de centura de lupta ca sa poti recupera , realizezi cum arata un pescuit real la surfcast , plasezi la 20o de m intr-un banc de guvizi cat palma si dupa aia tre sa recuperezi aia 200 de m pt. un peste cat palma ca sa o bagi de la inceput :wink: Cat rezisti ? :D

Idem surf spinu ! Acuma am ajuns de la o tura prin ocean , o saptamana de pescuit la spin de pe mal printre vulcani ! Vantu cel mai slab o fost 30 de ora , cu o medie de 35 iar 3 zile am avut intre 40 si 50 pe ora ! Parca va vad cum ramaneati fara fir pe casturi dupa 3 zile :wink: . In actiune reala de pescuit mai vitrege din punct de vedere vant dar si curenti puternici spinu inca ii practicabil , castu devine o utopie ! Daca ai vantu lateral pe coasta stai si te uiti cu castu , nu poti controla in acelasi fel in care o faci la spin !
Lansetele de surfspin au 2,70 pin la 3,30 . Cam toata lumea se simte mai comoda cu 200 m pe tambur . Un echipament de cast care sa tina atat fir si o lanseta care sa arunce , deci lunga , devine un chin dupa ceva vreme , mai ales pe ceva vant . In stilu asta se scoate fir de pe tambur , fir care trebuie mulinat :wink: , mana ramane incordata in pozitia de recuperare mai multa vreme decat daca scoti 30-40 de m , plus ca jerkuitu naluci ii mai violent cateodata si rapid , mai rapid decat crezi asa la prima vedere ! Si o zic io care dau cu 3 m si mulinete de la 5000 in sus .
Acuma , mai sant persoane satule de spin si cand se prezinta pe mal cu scula de surfcast si impresioneaza pe acolo , insa nu tine prea mult :wink:
Uite aici , la inceput in primele minute , pe care crezi ca-l tine sa dea la bait pe acolo ?
http://www.youtube.com/user/asdrubal57# ... UsL5Ul0vN4

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 26 Feb 2011, 10:04

ULK scrie:Tensiunea de pe tambur scoateti de tot..amandoi?
Eu asa pescuiesc cam tot timpul.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 26 Feb 2011, 10:17

Io i-am zis lui Dumitru ca dau 50 m cu Solu si o zis: "dai o pola"... :elkgrin:
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Feb 2011, 10:18

Era interesant daca ii ziceai ca dai numai 5 :lol: :lol: :lol: Iti dadea dreptate?? :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 26 Feb 2011, 10:20

Da nu mi-ati zis Gigi cu ce lanseta ati facut testu'. ?
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Feb 2011, 10:22

Daca citesti testul... scrie... daca dai scroll sa vezi doar imaginile... nu scrie :lol: :lol:

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 26 Feb 2011, 10:24

razvan m. scrie: frana de lanseu o setezi pe minim si frana magnetica o pun pe 3 sau pe 4, in functie de greutatile cu stiu ca voi pescui si nu mai umblu la ele pana plec acasa.
Adica lasi frana pe tambur pe minim si cea magnetica pe 3-4? Si asta presupune controlul tamburului cu degetul tot timpul...nu? :)
Until next time....Tight Lines!

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Feb 2011, 10:27

cel mai bine incerci... si ai sa afli... pentru ca fiecare are un alt stil de lanseu... in functie de greutate... poate nici nu ai nevoie de control... poate o setezi in asa fel incat sa nu trebuiasca sa atungi cu degetul tamburul decat atunci cand atinge naluca apa... dar cel mai bine incerci... pentru ca fiecare lanseaza diferit... tine mulineta intr-un anumit fel si povestea continua

sigur n-o sa pescui sau n-o sa dai cum da razvan. sau eu, sau altu... din ce am vazut cam fiecare are propriul stil... in a tine mulineta/lansa cu baitul...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Feb 2011, 10:27

Cum sa nu ,scrie in articol,pe w.s.b.Un premier ,custom pe care Andrei si l-a facut personal pentru el,a scris despre el si in articollul din aventuri.Lungimea nu mai stiu exact in jur de 6.6ft,medium,fast,fir 6-12lb.naluca 7-18gr,sau cam pe acolo ,nu tin minte exact caracteristicile...Oricum ,lanseta ii mortala,la un moment dat am atis firul cu piciorul ,asa tangential,cum era intins prin iarba si zice Andrei ,mama ce sensibil ii, am simtit cum ai atins firul.Inelele sint foarte mici pe el ceea ce ii confera o actiune cit mai nealterata,si are un plus de senzitivitate, firul fiind foarte aproape de blanc.O stiut el ce sa-si faca...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns