Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 25 Feb 2011, 02:53

Vasazica micutele Curado si Core au batut Sol-ul cu tot cu rulmentii ZPI ?
Demn de retinut aspectul asta. 8) ..
Eu as zice multumesc pentru mobilizare , 4 persoane , vint,frig...e ceva...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Feb 2011, 07:53

'Cavalere Jedi"multumim de aprecieri :wink:In privinta mulinetelor ,cam asa cum ai zis...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 25 Feb 2011, 08:09

razvan m. scrie:Daca faceam un test cu jig + guma s-ar fi putut obiecat ca de ce guma aia si nu guma cealalta. De ce jig si nu vobler, pentru ca baitcastingul nu inseamna doar jig. Sau de ce jig nu oscilanta etc etc
Da, cu testul acesta am vrut sa demonstram ca se poate lansa cu baitcastingul si iata ca se poate. Nu ochiometric, nu pe aprecieri subiective, ci cu masuratori destul de precise. Distantele obtinute nu sunt de loc mici.
Cu cat va fi mai scurt lanseul cu diferite naluci in loc de plumb ? Asta depinde de naluca folosita si nu ne-am propus sa raspundem la o astfel de intrebare pentru ca e practic imposibil.
Am mai vrut sa vedem si diferenta dintre mulinete. De aceea a si lansat doar unul dintre noi, am folosit o singura lanseta si acelasi tip de fir, de aceeasi grosime pe toate mulinetele. Si anumite diferente intre mulinete s-au vazut.

Nu este testul absolut. Nu este testul care sa isi propuna sa va determine sa vindeti sculele de spinning si sa va cumparati baitcasting. Nu este testul unor baitcasteri habotnici care vor sa va bage stilul asta pe gat.
Cam asta e. :D
ba razvanel... io bag seama ca tie iti place sa maninci cu lingura mare :lol:

zau !

prin retorica ta crezi ca poti prostii sau convinge lumea ricosind dintr-o iextrema in alta divulginduti inclinarile sexuale dorinduti-o both ways ?

alta... , tu chiar crezi ca daca te repeti revizitinduti punctul de vedere mincinios ca un adevarat pelerin " la locul faptei " ai sa convingi pe cineva ? :lol:

chiar asa de prosti ne crezi ? :lol:

adica tu pleci de la " dezbateri de pe forumul asta " ( facute in contextul cu naluci :lol: ) unde zici tu ca : " se vehiculeaza adesea multe prejudecati, sustinute de regula de cei care nu agreaza acest stil. Ca mulineta nu sta prea bine in palma, existand pericolul permanent de a scapa lanseta din mana, ca nu prea poti lansa cu ea la distanta, ca este doar pentru naluci mari si foarte mari, nu pentru pestii nosti care, putini si haituiti fiind, se prind doar la tehnici de finete, ca ar fi mai mult pentru pescuitul din barca si mai putin de pe mal, ca baitcastingul nu se preteaza " si ne sugerezi ca-ti doresti sa fi " subiectiv " dind doar cu greutati de plumb ? :lol:

asa crezi tu ca " demontezi aceste idei preconcepute " ? :lol: comparind ce dupa spusele tale insuti " nu se compara " ? :lol:

acu vi si-ti justifici subiectivismu cum ? :lol: prin prizma conceptiei ca romanu´i circotash ? :lol:

ba ... iesti ridicol !

vrei sa " spulberi mituri si prejudecati " ? vino cu un test sincer si la subiect ( cum de altfel impune subiectul asta ) caci de dat interesant si scula in bascula e satula lumea !

tu pe cine crezi ca prostesti cu concluzii si sugestii mincinoase gen :
"Cu lestul de 5 gr., lungimea lanseului a fost de 23-34 m.
O naluca de 5 gr. poate insemna, de exemplu, un jig de 3,5 gr (1/8 oz) si plasticul aferent, de 4-5 cm(in general greutatea unei gume de biban). Sau poate insemna un vobler ori o oscilanta de dimensiuni reduse. Deci chiar si cu naluci cu o greutate atat de mica se poate pescui cu baitcastingul, "
?

:lol: :lol: :lol: :lol:

daca chiar vrei sa vezi cit se duce un jig de 3,5 grame plus plastic... de ce n-ai dat cu el ? :lol:

de ce incerci sa ne prostesti cu texte caci o greutate de 5 grame de plumb " poate insemna " .... altceva.... ? :lol:

la propunerea lu adelin care asemeni lu gigi e mai mishtocar dar si mai sincer si integru va propun io un test... care sa spulbere miturile alea de le vreti voi spulberate si demontate :lol:

test care are in vedere opinia practica si interesul pescarului roman...

ia o joarda... oricare ar fi ea ... ca nu conteaza... e doar o variabila si e doar pe post de referinta asemeni altor variabile din test... ca doar nu se asteapa nimeni sa testati toate sculele din lume... dar spunemi de care e ca sa ma raportez la ea ( conform subiectului... anunta cu ce dai ! ) si da cu tipurile de naluci de diferite gramaje cel mai des folosite de pescarii romani...

adica rotative, boblere, linguri si jiguri ca sa nu va complcati prea tare... :lol:

indiferent care dintre voi lansati... , ca asta e test... nu concurs intre voi ca sa vedem noi care e mai tare dintre vedete... ( nu ca aia n-ar fi sursa de amuzament.... :lol: ) nu ? si pe rind le adaugati pe fir...

iao asa cum ai inceput " sa spulberi " ... :lol:

ia un bobler de balsa plutitor de 3,5 grame :lol: ( cu asta io personal as fi tare curios sa aflu cit dai fix tu ! hai ! spulberama ! :lol: )
apoi o rotativa de 3,5 grame ...
o lingura de 3,5 grame
si un jig de 3,5 grame plus shad sau ce ai tu in trusa si tot asa... la fiecare serie de gramaj si in ce ordine vrei tu...

fi tu sincer in test si zi ca ai dat cu boblerul ala... punct ! ... indiferent care e el... si lasama pe mine si alti cititori sa speculez in barba mea daca alt bobler ar zbura mai departe sau mai aproape cu o alta lanseta sau alt fir dar nu veni tusa te dai destept si cu shepte coaie incercind sa-mi bagi pe git concluzile si speculatiile tale mincinoase

capisci ?

nah... cu un test de asta simplu... dar realist... caci asta se doreste la subiectul asta... se va oferii o opinie pertinenta celor curiosi

dupa ce faceti testul cu naluci aruncati o privire si la rezultatele si concluziile testului dintre molinete si pescari facut cu plumbi si faceti comparatie in pareri

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Feb 2011, 08:25

Dumitre ,de ce esti rau??Nici incepatorul incepatorilor,nu opteaza pentru un combo de cast daca vrea sa se apuce de un pescuit la clean sau biban unde stie ca va folosi voblerase de 3.5gr sau lingurite...Daca este sa mergem pe situatie reala...Da daca tu zici ,baietii o sa testeze ceva si pe real...desi o sa fie cam greu sa descilcesti un vobleras ,sau lingurita de prin tufe,scaieti si ce mai erau pe acolo....Oricum pina trece zapada care acum are vreo 15 cm....nu cred sa se mai faca ceva...
Si ce propui tu este greu de realizat ,pentru ca este greu de gasit o lanseta de casting care sa se incare corect cu un vobleras de 3.5gr.Da putem vorbi cu Sava sa faca un bat ultra-light de casting...Nu??Atunci ,putem vorbi de lanseuri relevante...Ca sa arunci un vobleras de 3.5gr,scuza-ma, nici cu o lanseta de spinn medium ,nu prea iti este la indemina...

.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 25 Feb 2011, 08:31

Gigi, noi nu suntem fraierii lui Dumitru sa jucam dupa cum ne canta el. Il lasam pe el sa faca teste cu voblerase de 3,5 gr si cu rasnitele alea de abu c-nu-stiu-cat, luate de la schrott.
Mai avem si alte treburi mai importante decat sa ne pierdem vremea cu un... Dumitru. :arrow:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 25 Feb 2011, 08:35

gig si tie iti place both ways ?

glumesc ! :lol:

argumentul tau nu tine !

adica tu vrei sa zici ca aveti lanseta sa dati cu 5 grame care insemna jig de 3,5 plus... :lol: dar nu aveti lanseta care sa se incarce tot cu 3,5 grame ? :lol: :lol: :lol: :lol: , cum vine aia ? :oops:

si ce daca e zapada ? abia nu se agata nicaieri si pe fond alb curat se vede mai bine unde aterizeaza :lol:

acu sa nu vi cu texte ca nu gasesti naluci fix din acelasi serie de gramaj... ca nici aia nu musai conteaza sa se pupe pe cintar limba in limba... ci sa fie apropiate si sa fie anuntata marca modelu etc ca sa ne raportam la ele

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 25 Feb 2011, 08:40

razvan m. scrie:Gigi, noi nu suntem fraierii lui Dumitru sa jucam dupa cum ne canta el. Il lasam pe el sa faca teste cu voblerase de 3,5 gr si cu rasnitele alea de abu c-nu-stiu-cat, luate de la schrott.
Mai avem si alte treburi mai importante decat sa ne pierdem vremea cu un... Dumitru. :arrow:
papagale... , ai mincat iar de pe jos ? alea cu o unica iexceptie ( caci dupa 20 de ani nu mai gasesti nicaieri in magazin ) is luate noi ! din magazin ! si io nu ma dau scula in bascula ca tine ca dau cu ele cu 3,5 grame cum faci tu !

cum ? cind iesti pus sa-ti demonstrezi parerea brusc iesti ocupat ? ai treaba ? :lol: :lol: :lol: :lol:

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Feb 2011, 08:50

Incepe sa-mi fie tot mai usor sa urmaresc un topic... Sar peste tot ce scrie dumi si nu mai pierd vremea... Din 10 postari...mai am de citit v-o 3 in conditiile respective :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Feb 2011, 08:52

kuintautti scrie:gig si tie iti place both ways ?

glumesc ! :lol:

argumentul tau nu tine !

adica tu vrei sa zici ca aveti lanseta sa dati cu 5 grame care insemna jig de 3,5 plus... :lol: dar nu aveti lanseta care sa se incarce tot cu 3,5 grame ? :lol: :lol: :lol: :lol: , cum vine aia ? :oops:

si ce daca e zapada ? abia nu se agata nicaieri si pe fond alb curat se vede mai bine unde aterizeaza :lol:

acu sa nu vi cu texte ca nu gasesti naluci fix din acelasi serie de gramaj... ca nici aia nu musai conteaza sa se pupe pe cintar limba in limba... ci sa fie apropiate si sa fie anuntata marca modelu etc ca sa ne raportam la ele

Dumitre,uita cum trebuie sa arate in opinia mea o lanseta cu care as vrea sa pescui cu greutati de 3.5gr:putere u-l,6.6ft,fir 2-6lb,gr nalucii 0.8-5.5gr.Am pescuit nu cu una ,si stiu cum se incarca o asa lanseta cu o naluca mica.Ca fir as opta pentru un textil de 4lb sau ,mono de 0.14-0.18maxim.Atunci ,da, pot arunca corect o naluca de gramajul indicat de tine.
Da sa pun naluca aia, pe un bat medium,6.8ft sau cit are ala a lui Andrei,fir 6-12lb,si la care limita minima a gramajului ii 7gr, adica cu suta la suta decit greutatea nalucii indicate de tine ,ei bine,asta este ca si cum ai vrea sa faci scobitori in serie cu un topor de doborit seqoia..

Pur si simplu ansamblul nu se incaraca suficient ,chiar si fiind spinn,si tot nu ai performante in lansare...Baietii au dat cu 5 gr ,la limita inferioara...Si am zis ,s-a pus greutati etalon...greutati pe care oricine ,oriunde le poate testa cu combo-ul lui,ca sa isi faca o idee pentru comparatie..
Si pe zapada asta sa stii ca io nu ma mai duc... :lol: :lol:

.

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 25 Feb 2011, 08:54

@ andrei ... tie si gindurile iti joaca shotron... ca nah... ai tras curentu´n pod nashpa... asa... te cred ca-ti vine usor sa sari si pagini intregi nu numa useri sau idei ... opiniile altora :lol:

culmea e ca te minti public pe tine insuti precum ca nu recunosti adevar in ce zic io !

imi pare rau pt tine... , la virsta ta... :oops:

Scrie răspuns