Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
Zice adevarul la ceea ce am facut noi acolo, ca un vobler de 5gr sau 10gr nu poate fi aruncat la distanta la care am aruncat plumbul cred ca e la mintea cocosului, ca o guma are frecare mare se intelege de la sine, tocmai de aceea am ales plumb, pt ca plumbul e tot plumb in trusa oricarui pescar.kuintautti scrie:poi nu deranjeaza ! dar nici adevarul nu zice !
Crezi ca daca puneam un vobler de 10gr era mai relevant...iti zic io ca nu, pt ca din cauza constructiei, formei, marimii, dinamicii in lansare nu poti spune ca 2 voblere diferite se laseaza la fel...asa ca sincer nu stiu ce contesti de fapt?!

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
Acum am inteles, ce ai vrut sa zici Dumitru..Am, citit atent testul si am ramas mirat, sa vad ca defapt s-a vrut , a demonstra..ca se poate lansa si cu baitul "suficient"...pentru un pescuit optim. Sunt , de acord si cred in asta, dar ma asteptam sa fie vorba doar despre diferentele de performanta intre mulinete, cum s-a anuntat ca va fi.
In cazul acesta...da, contest ca s-a folosit un lest chel, foarte castabil si aproape deloc influentabil de vant, fiind foarte compact. In acest caz, era mai edificator , folosirea a diferitelor capete de jig si siliconul aferent(cele mai uzuale ca folosinta). Ca, pescarul care citind articolul(dar habarnist in materie), se hotareste si cumpara sa zicem cea mai bine cotata mulineta in test...sa nu se mire ulterior: Pai, acolo scria de 40-50 de metri...eu dece nu pot sa lansez cu lingura sau voblerul de 14 grame doar mult mai putin?
Cand, m-am incumetat sa incerc cu acel jig minuscul , masuratoarea..exact din aceasta cauza nu am dat cu un simplu plumb de dropshot(desi mi-a trecut prin cap)...ca sa raman cat mai fidel conditiilor de pe "real battlefield".
Sunt , absolut pro-baitcasting...totusi mi se pare putin fortata mana, spre "adevar". Din, aceasta cauza, o sa incerc personal, sa vad cat de diferit se comporta in lanseu , cele doua "terminal tackle"-uri, respectiv dropshot vs.jig+guma...Habar nu am , de ce o sa iasa...poate, o sa am surpiza ca diferenta o sa fie nesemnificativa...si chiar as vrea sa fie asa, fiind si eu tot mai maniac al acestui stil...Dar, totusi, vreau sa stiu, raspunsul exact.
O sa ziceti ca sunt carcotas...sa fie...Dar numai asa vom putea oferi o imagine catdecat reala acelora , ce o sa vrea sa stie mai multe despre "to bait or not to bait"-cast
..si dece nu..chiar si noi o sa vedem lucrurile mai clar..nu doar din pishate.
Altfel, salut intitativa preluata...mi-a placut sa-l lecturez si chiar o sa il recitesc de cateva ori.
Gheorghe..chiar m-a bucurat sa te vad acolo..in forma maxima ...am zis in sinea mea "he's alive.."
...Glumesc, doar stii ca nu, m-am indoit niciodata de existenta ta reala.
Promit sa revin si eu, cu date..despre infuenta diferitelor forme ale nalucilor asupra distantei atinse.
In cazul acesta...da, contest ca s-a folosit un lest chel, foarte castabil si aproape deloc influentabil de vant, fiind foarte compact. In acest caz, era mai edificator , folosirea a diferitelor capete de jig si siliconul aferent(cele mai uzuale ca folosinta). Ca, pescarul care citind articolul(dar habarnist in materie), se hotareste si cumpara sa zicem cea mai bine cotata mulineta in test...sa nu se mire ulterior: Pai, acolo scria de 40-50 de metri...eu dece nu pot sa lansez cu lingura sau voblerul de 14 grame doar mult mai putin?
Cand, m-am incumetat sa incerc cu acel jig minuscul , masuratoarea..exact din aceasta cauza nu am dat cu un simplu plumb de dropshot(desi mi-a trecut prin cap)...ca sa raman cat mai fidel conditiilor de pe "real battlefield".
Sunt , absolut pro-baitcasting...totusi mi se pare putin fortata mana, spre "adevar". Din, aceasta cauza, o sa incerc personal, sa vad cat de diferit se comporta in lanseu , cele doua "terminal tackle"-uri, respectiv dropshot vs.jig+guma...Habar nu am , de ce o sa iasa...poate, o sa am surpiza ca diferenta o sa fie nesemnificativa...si chiar as vrea sa fie asa, fiind si eu tot mai maniac al acestui stil...Dar, totusi, vreau sa stiu, raspunsul exact.
O sa ziceti ca sunt carcotas...sa fie...Dar numai asa vom putea oferi o imagine catdecat reala acelora , ce o sa vrea sa stie mai multe despre "to bait or not to bait"-cast

Altfel, salut intitativa preluata...mi-a placut sa-l lecturez si chiar o sa il recitesc de cateva ori.
Gheorghe..chiar m-a bucurat sa te vad acolo..in forma maxima ...am zis in sinea mea "he's alive.."

Promit sa revin si eu, cu date..despre infuenta diferitelor forme ale nalucilor asupra distantei atinse.
- semlecangheorghe
- veteran
Nus cum se face ca de fiecare data cind vreau Daiwa imi scapa printre degete...Parca ii predestinat.Acu un an am zis ca imi iau un exceller sau tierra ,nu mai stiu, si cind sa comand la Caius...nu mai erau.N-am gasit nicaieri....si am luat un shimano technium...mulineta bunicica...Asa ca singurele mele scule daiwa sint o sapca,ba doua ,ca am rezerva,una-i la spalat tot timpul..Buuune sepci ,intr-adevar...adrignat scrie:era din cauza sepcii nu?semlecangheorghe scrie:Desi initial inclinam spre Daiwa,acum m-am hotarit spre Shimano,pentru ca se fac mai usor si mai repede reglajele la mulineta si pe mine aspectul practic ,ma incinta cel mai mult.Ca si pretul dealtfel ,curado-ul fiind mai ieftin cu 100 de dolari.![]()
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Adelin a scris:

Asta e adevarat defapt ...asa este. Dar, totusi, nu este de ajuns ca e la mintea cocosului...La un incepator, poate este de folos sa stie si cum se lanseaza o naluca adevarata...ca pana la urma baitcastingul...nu e similar cu "dat la fund" la "grund" sau cum ii mai zice..Crezi ca daca puneam un vobler de 10gr era mai relevant...iti zic io ca nu, pt ca din cauza constructiei, formei, marimii, dinamicii in lansare nu poti spune ca 2 voblere diferite se laseaza la fel...

am si io tot 2.culmea mie sapca rapala(desi nu prea folosesc voblerele firmei) mi-a adus cele mai faine rezultate....semlecangheorghe scrie:Nus cum se face ca de fiecare data cind vreau Daiwa imi scapa printre degete...Parca ii predestinat.Acu un an am zis ca imi iau un exceller sau tierra ,nu mai stiu, si cind sa comand la Caius...nu mai erau.N-am gasit nicaieri....si am luat un shimano technium...mulineta bunicica...Asa ca singurele mele scule daiwa sint o sapca,ba doua ,ca am rezerva,una-i la spalat tot timpul..Buuune sepci ,intr-adevar...adrignat scrie:era din cauza sepcii nu?semlecangheorghe scrie:Desi initial inclinam spre Daiwa,acum m-am hotarit spre Shimano,pentru ca se fac mai usor si mai repede reglajele la mulineta si pe mine aspectul practic ,ma incinta cel mai mult.Ca si pretul dealtfel ,curado-ul fiind mai ieftin cu 100 de dolari.![]()
deci se pare ca pt ficare,norocul e una iar scula buna e alta!

sincer vorbind eu folosesc amandoua firmele....doar ca lansete nu folosesc shimano.nu imi plac nici de al dracu!
mulinete folosesc si de la o firma si de la alta.si desi am mai multe shimano.......tot daiwa mi-e mai aproape de suflet!

si acuma mai plang dupa raposata fuego mg.....da mi-am jurat sa imi cumpar alta la fel in loc!

in alta ordine de idei,e fain testul vostru in ceea ce priveste diferentele practice intre mulinetele folosite.adica in cazul in care vrei sa iti iei una din mulinetele alea stii cam pe unde se situeaza in "situatii optime" mulineta vizata.
acuma depinde ce inseamna "suficient" pentru fiecare

Ideea era ca daca se poate lansa 58m cu pb de 15gr, e clar ca nu se pune problema sa nu se poata pescui la o distantza decenta cu o naluca de 15gr, oricare ar fi aceasta.Nu zice nimeni ca vei lansa exact atata cu o naluca de 15gr...e clar ca nu vei lansa, sau, de ce nu, in unele conditii poate ca vei lansa chiar mai mult.Vorbim de conditii speciale.
.

Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
- semlecangheorghe
- veteran
Thx ,ulk ,m-ai uns pa suflet.
Mai este un aspect la baitcasting pe care as vrea sa-l punctez.Si mie ca si oricarui incepator ,ii este frica ca dracu de tamiie de peruci.Ei bine, la spinn nu faci prea multe.Dar sint mortale.Nu mai demult decit de vreo 2 sapt.am lansat ,si poate am adunat primele spire cu bucla ca la lansarea urmatoare am facut un macrame pe care l-ar fi invidiat orice bunica.Dupa ce m-am muncit cel putin juma de ora sa-l desfac ,l-am injurat cu foc si l-am taiat.Numa vreo 30m dintr-o rola aproape noua.
In timpul testelor de bait ,Andrei a facut multe peruci pina a setat reglajele la fiecare mulineta.La daiwa au fost mai multe ca la Shimano,da nu asta-i important.TOATE,perucile le-a rezolvat foarte repede,cel mult 1-3minute,si n-a taiat niciodata firul.

Mai este un aspect la baitcasting pe care as vrea sa-l punctez.Si mie ca si oricarui incepator ,ii este frica ca dracu de tamiie de peruci.Ei bine, la spinn nu faci prea multe.Dar sint mortale.Nu mai demult decit de vreo 2 sapt.am lansat ,si poate am adunat primele spire cu bucla ca la lansarea urmatoare am facut un macrame pe care l-ar fi invidiat orice bunica.Dupa ce m-am muncit cel putin juma de ora sa-l desfac ,l-am injurat cu foc si l-am taiat.Numa vreo 30m dintr-o rola aproape noua.
In timpul testelor de bait ,Andrei a facut multe peruci pina a setat reglajele la fiecare mulineta.La daiwa au fost mai multe ca la Shimano,da nu asta-i important.TOATE,perucile le-a rezolvat foarte repede,cel mult 1-3minute,si n-a taiat niciodata firul.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.