ps; tu nu stii de unde vine asta cu iarna nu-i ca vara ?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Nu nu mai inteles .Ai zis ca in fata ta era ca o cocoasa si tu scoteai salalii de dupa ea.Ok.Si te ajuta lanseta care era mai lunga decit a colegilor de linga tine.Ok.Eu am zis ca ,in situatia asta as fi lansat cu o pluta culisanta pe fir ,pentru ca m-ar fi ajutat sa jerkuiesc mai usor naluca pe panta de dincolo de dilma.Si nu imi trebuia lanseta lunga.Acuma daca situatia este frecventa ,da as lua si io una lunga cu toate ca am inceput spinnul cu lanseta de 2.90m si am ajuns acuma sa am si de 2.Toate alea lungi le-am vindut ca nu ma impac cu ele.Da asta ii chestie de gusturi personale.Daca as da pe Dunare,probabil ca mi-ar trebuii si mie un 2.7m....toni f scrie:facem gigi, testam![]()
ce nu inteleg eu e smecheria cu pluta ... daca nu poti lansa cu o naluca simpla sau un pilker pana in zona dorita, cum lansezi cu ceva cu pluta ? ca aia doar reduce din lanseu ...
lansezi cu ata de 0.12 si cu plumb gol sau pilker , si daca nu bate vantul ... nu contest ... dar in aceleasi conditii, cu 8.6 dai probabil 80 85 zic eu ....
care se traduce in 50 -60 daca ai ceva sa deranjeze gen vant ...
din barca nu discutam ... dar de pe mal ce te deranjeaza ca e batul mai lung ? daca e echilibrat cum trebuie cu molineta care trebuie , diferenta de greutate nu se simte ... si sunt 2.59 la fel de usoare ca 2.1dar nu asta e subiectul ....
pe rau nu te ajuta la corent, da te ajuta la mustatza daca se hotaraste sa te viziteze
plus ca mai sunt praguri, sau ceva copac in apa alea, si vrei sa recuperzi naluca peste el cand o aduci la mal etc ....
raman la parerea mea ca una mai lunga arunca mai departe, si ca de pe mal merg pe mai lung, in timp ce in barca pe mai scurt ...
@ adrignat
boss, in proportie de 99 % cand pescuim la rapitor avem indeajuns de multa forta sa incarcam lansetele cat pot ele duce, iar in multe cazuri tre sa ne controlam, sa nu le rupem ...
la crap si la genul de lansete de care vorbeai, cu cat e mai lunga si mai ranga, tre sa te pricepi sa o incarci, si astfel sa obtii cat mai mult din potentialul ei ...
o lanseta un pic mai blanda, progresiva sau parabolica te ajuta mult in aruncare, e mai user friendly ... una extra fast si f puternica, daca nu o incarci ca lumea, ai exact reversul medaliei, adica dai mai putin decat cu alelalte ...
dar si aici e cu schepsis .. alea progresive sunt ok pana la un punct ... la care ele te ajuta sa ajungi usor ... dar nu pot merge peste orice le-ai face ... de acolo, vine rnaga, care daca stii ce sa-i faci, dai linia orizontului ...
deci voi ati dat doar cu plumbi ... nu cu naluci... sau jiguri pe ele ... si ii ziceti test ?Andrei scrie:Testul e final.... oare lansezi destul de mult cu baitul'.... www.wsbteam.com
frumoasa initiativa, sa speram ca vor mai urma si altele din partea a cat mai multi utilizatori!razvan m. scrie:Noi am testat cat lanseaza mulinetele cu o anumita greutate, nu cat lanseaza cu o anumita naluca. Daca am fi folosit o naluca in teste, ele ar fi fost mai putin relevante. Testul ar fi fost irelevant pentru toti cei care nu folosesc naluca respectiva. Si cum numarul nalucilor si preferintele pescarilor pentru anumite naluci sunt nemarginite, ne-am fi pierdut vremea degeaba.