Distante, reglaje, gramaje in baitcasting, teste comparativ

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 23 Feb 2011, 15:55

N-am avut bani de Curado, si am zis sa-ncerc cu Viento, si daca simt ca-i pentru mine baitcast-ul, atunci normal c-o sa investesc mai serios in viitor...dar nu am bani de aruncat degeaba. Mulineta Viento pot s-o dau oricand la prieteni, ca saliveaza dupa ea, si la pret bun, deci nu sunt in pierdere.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 23 Feb 2011, 21:41

Atunci da-i inainte...multa rabdare si perseverenta...si poate pe viitor o sa vedem inca un exlcusivist al baitcastingului ...ca stofa ai sa fii exclusivist ;)..Desi, Viento nu mai pusca cu userul tau:).

adriancean, in legatura cu palmarea...aproape toate sunt palmabile confortabil(cele low profile) cu cateva exceptii, chiar a mea e o exceptie, desi eu ma impac bine cu ea, pe acest plan....Cu restul, poti sa mergi pe risc...ca nu risti :)

Zici de bete de sticla,in test de aruncare..Nu, cred ca are legatura distanta de aruncare cu materialul blankului...sau, maxim una neglijabila de tot.

Sunt mult mai interesat sa vad ce diferenta va fi , intre diferite actiuni,fata de diferite greutati si distantele atinse cu acestia...Presupun ca o sa fie ceva diferenta...dar din experienta mea..limitarea vine din alta parte in baitcasting...nu din incarcarea corecta a blankului cu gramajul potrivit.
Eventual, daca scopul, este sa atingem lungime mai mare in lansare si cu juma' de metru-metru...atunci da, merita efortul.
Defapt asta poate o sa fie un test interesant, pentru ca daca apar nu doar bete de diferite gramaje...ci si de diferite actiuni(dar gramaje lafel)...atunci poate sa iasa chiar interesant si cine stie..poate sticla va face diferenta.

Ramane de vazut. :wink:

Adelin...eu as vrea sa vad , cat influenteaza lungimea lansetei..distanta atinsa...Asta presupun, ca poate ar avea ceva mai mult efect, in lansarea clasica..
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 24 Feb 2011, 09:24

la spinn sigur lungimea lansetei influenteaza lungimea lanseului direct proportional ....

vb din experienta : aceeasi mulineta naluca si fir , pe lanseta de 8'6 pana in 1 oz semnificativ mai mult decat 7' pana in 21 ( mi se par comparabile puterile versus lungime ) ....

prin semnificativ inteleg sa zicem 25-30% mai mult, nu stiu sa zic in metri ....

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 24 Feb 2011, 09:37

Brae ,da la pescuit pestele nu pune botul pentru ca lansezi mai mult ca unu sau ca altu ci din cu totul alte motive...Multi uita acest adevar...ca in fond scopul ii sa pescuim cu rezultate cit mai bune...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

adrignat
veteran
veteran

Mesaj de adrignat » 24 Feb 2011, 09:46

semlecangheorghe scrie:Brae ,da la pescuit pestele nu pune botul pentru ca lansezi mai mult ca unu sau ca altu ci din cu totul alte motive...Multi uita acest adevar...ca in fond scopul ii sa pescuim cu rezultate cit mai bune...
e adevarat dar depinde de locurile pe care le frecventezi.
daca esti nevoit sa te lipsesti de barca intr-un loc in care distanta pana la structura vizata e mare....cam trist si de lansat si de controlat naluca la distanta mare cu lansete de 7'.nu zic imposibil,dar e mai greu.
pe langa lungimea lansetei mai conteaza mult si cum se incarca/descarca blankul in lanseu,si cat de bine se potriveste caracteristica asta cu stilul tau de lansare,sau cat esti de capabil sa iti adaptezi stilul dupa cerintele lansetei.
:wink:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 24 Feb 2011, 09:58

ba ignate, ai iechipament de casting , nu , atunci ce te baji in treburile oamenilor

io de exemplu am echipament, de "castig", ce zici, iti fac un demo sambata la un clean/pestrav pe zona de 6km? :twisted:

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 24 Feb 2011, 11:25

pikeman scrie:ba ignate, ai iechipament de casting , nu , atunci ce te baji in treburile oamenilor

io de exemplu am echipament, de "castig", ce zici, iti fac un demo sambata la un clean/pestrav pe zona de 6km? :twisted:
Why you little, dirty, nasty, good for nothin', braco!
:twisted:
Din cauza unora ca tine nu mai e peste in tara asta...
:D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 24 Feb 2011, 11:26

gigi, cand prinzi salau undeva la vreo 50-60 de metri , si altii se uita la tine si inghit in sec, te gandesti ca tre sa dai departe, sau nu te gandesti ?

ca treaba merge asa, cu ce poti sa dai departe, poti da si aproape .... nu si viceversa ....

iar baiatu' s-a intalnit de cateva ori cu situatia asta ... nu de multe ori, dar de destule cat sa se gandeasca sa aibe si ceva bete lungi de dat de pe mal ...

tin minte o partida memorabila de jalo, undeva pe .... o balta ..... in care luam salaul de pe la vreo 50-60 de metri, pescuind cu un jigging spoon de 1 oz de la mega bass ... si cu un batz de 8'6 ... si cum o jiguiam ridicand violent varful lansetei cate cel putin un metru pe verticala :)

si cum dadeau baetii in ea de se simtea de la distanta aia ciocanu ...

cei de pe langa mine se uitau si o frecau aiurea, ca in fata venea o cocoasa se ridica funsul de pe la 5-6 metri pana pe la vreo 2-3, dupa care gaura spre 7-8 ..... si tot salaul era pe partea ailalta, in latura indepartata a cocoasei, si il durea la carici de toti pescarii de pe mal .... bai zi bre, daca nu aveam batza si naluca sa ajunga pana acolo, luam ceva ? ca pe langa mine, nu a prins nimeni, dar absolut nimeni nimic ... iar eu vreo 10-12 .... parca se merita cate o data sa arunci si departe, nu ?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 24 Feb 2011, 11:38

Dotarea ti-o alegi in functie de speciile la care pescuiesti si conditiile in care pescuiesti.
Daca cineva pescuieste frecvent in conditii in care are nevoie de lanseuri foarte lungi pentru a prinde peste, evident ca va isi alege un combo care sa ii permita acest lucru. Adica o lanseta lunga si o mulineta cu tambur inalt, cu capacitate mare, probabil de spinnig. Desi dsaca foloseste greutati mari, poate merge mai bine castingul (a se vedea pescuitul marin de pe mal - surf casting - unde cam toti folosesc baitcastingul).
Insa unul care nu are nevoie decat arareori sa pescuiasca la asemenea distante, nu are de ce sa se doteze cu un astfel de echipament. E aiurea sa iti iei un echipament mai putin comod si mai putin adaptat la ce faci in mod obisnuit doar pe ideea ca, cu un combo gandit pentru pescuitul la distante mari poti oricand da si aproape.

De ce sa imi cumpar masina de teren cand eu circul doar in oras. Doar pentru ca cu o masina de teren pot merge si in oras, dar cu una de oras nu pot iesi in teren daca voi avea nevoie candva ?!

Parafrazand un slogan al lui G.Loomis, nu exista echipament universal, sau daca exista n-ai vrea sa pescuiesti cu el. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 24 Feb 2011, 11:55

razvane, tu zici bine ce zici, dar nu asta era za point ...

za point era ca uneori iti trebuie si sa arunci departe .... si era vorba de betze scurte sau lungi ... de acolo a plecat ...

si comparatia cu jipu' nu e corecta .... eu vorbeam de fapt de un lac de acumulare , pe malul caruia am vazut destui cu 2.10, in timp ce eu ma duceam tto timpul cu 2.59 .... molineta nu-ti imagina ca aveam vreo daiwa basia, ci un TDA de 2500 asa ca nu merge aia cu masina de teren ... ca de la un 2.10 cu molineta da spin pana la 2.59 cu molineta da spin, parca nu e distanta de la berlina la offroad, nu ?

si ca idee, am fost o data cu un pretin, el cu un xml 704 pana in 21 si eu cu shimano clarus 8'6 pana in 1 oz , si aceeasi molineta, capriocorn 2500 acelasi fir pp de 10, iar eu aruncam cu 30% mai mult, pe aceleasi naluci (14 grame basically daca tin bine minte, cu aceleasi gume )

deci cred ca daca iei numai o lanseta, si nu e vorba de pescuit prin desisuri si tufisuri, mai bine iei una nitel mai lunga decat una mai scurta ... ca eu zic ca ajuta ....

Scrie răspuns