DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!
Da da si inca ceva important : dupa folosire se spala bine , ca altfel se duce p....lii. Si daca e luat cu imprumut e si mai nasol.... 

da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !
Asta stiam:D.Am comandat deja aerograful acela cu un tub de aer comprimat si in viitoru apropiat imi iau un compresor:).
dodo12 scrie:Multumesc mult pentru informatiile utile![]()
.
Vreau sa imi cumpar un aerograf...oare asta isi face treaba pentru un incepator?sau e mai bine sa vopsesc cu asta decat cu pensula?
http://www.sierra.ro/Set-aerograf-pentr ... 5472p.html
Cu aerograful asta vopsesti exact cum vopsesti cu un spray. Deci nu ti-l recomand. La fel nici cu tubul de aer comprimat nu faci mare lucru, plus ca ai nevoie de un regulator de presiune. Am inteles ca ai un compresor dar este prea mare. Daca stai la curte si il ti intr-o magazie sau garaj, incearca sa tragi o conducta de aer la tine in camera si rezolvi problema. Vezi ca exista un tub de plastic transparent (este mai rigid) cat si niste cuple rapide pentru asa ceva. Iti mai trebuie si un regulator de presiune cu filtru de apa si ulei pe care ili poti monta in camera.
Pentru aerograf iti recomand unul din seria BD... sau si mai bine un Iwata Neo Hp CN sau un Ultra - Harder & Steenbeck care chiar daca sunt putin mai scumpe nu se compara cu cele din seria BD si nu vei regreta banii cheltuiti.
Eu personal am un BD180 cu duza de 0.2 si un Iwata Neo HP CN cu duza de 0.3 si pot spune ca cu Iwata reusesc detalii mai fine decat cu Bd-ul.
- KiD Vicious
- utilizator constant
......
Din cite stiu eu,poate ma insel,unele au garnituri care nu sint compatibile cu vopseluri acrilice.
Da si nu!
Adica sunt aerografe ce au garnituri de cauciuc, in special cele chinezesti(BD), dar acrilicele nu afecteaza garniturile.Vopseaua nitro afecteaza garniturile.Eu as recomanda un aerograf de firma, in special Iwata (cred ca toate modelele au garnituri din teflon rezistente la solventi) .Daca iei unul chinezesc de 100-200 RON sau mai mult ...in scurt timp o sa vezi ca nu ai facut o alegere buna. Cauta pareri pe forumuri despre fiabilitate , curatare si performante aerografe chinezesti si te lamuresti singur.
...si la urma urmei , daca nu ai pretentia sa imiti fidel voblere facute industrial , cred ca nici nu ai nevoie de aerograf
...cu aerograful faci cel mai "artistic" paint , este edevarat , poti face detalii minuscule , treceri frumoase de la o culoare la alta , umbre , etc., vopseua te costa mai putin , in concluzie este cea mai buna solutie pentru vopsit voblere.
...eu le vopsesc doar cu spray , mai apelez si la marker si pestii nu au depus inca nici o reclamatie la O.P.C.
...ultimele facute :

SPOR !...la cioplit.
...cu aerograful faci cel mai "artistic" paint , este edevarat , poti face detalii minuscule , treceri frumoase de la o culoare la alta , umbre , etc., vopseua te costa mai putin , in concluzie este cea mai buna solutie pentru vopsit voblere.
...eu le vopsesc doar cu spray , mai apelez si la marker si pestii nu au depus inca nici o reclamatie la O.P.C.

...ultimele facute :

SPOR !...la cioplit.

-
- veteran
Frumoase lemnele,dar fac si eu o intrebare,ca om al muncii (fost) : de ce nu cumperi tu niste ochisori 3 D , ca nu este scumpi,si arata mult mai fain ? Nu stiu daca e mai prinzatoare, dar bucura sufletul.old_radu scrie:...si la urma urmei , daca nu ai pretentia sa imiti fidel voblere facute industrial , cred ca nici nu ai nevoie de aerograf
![]()
...ultimele facute :
SPOR !...la cioplit.
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.
Florine
...multam de aprecieri .
...ochi 3D
...am cautat intr-o vreme si nu am gasit
...am incercat sa confectionez si nu au reusit sa-mi placa
...chiar mi-as dori pentru "bucuria sufletului " ca in rest nu cred sa conteze prea mult ...recomanzi vreo sursa ?
...multam de aprecieri .
...ochi 3D
...am cautat intr-o vreme si nu am gasit
...am incercat sa confectionez si nu au reusit sa-mi placa
...chiar mi-as dori pentru "bucuria sufletului " ca in rest nu cred sa conteze prea mult ...recomanzi vreo sursa ?
ieftini si buni pe fishing mart am luat ultima oara, cu ajutorul lui Ilie .... cca 10 lei folia cu ...multe bucati 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
au la Arrow ....facuti de Cormoran
poti sa-ti iei si de pe barlows tackle , eftini si buni
poti sa-ti iei si de pe barlows tackle , eftini si buni
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
audumbre scrie:Da da si inca ceva important : dupa folosire se spala bine , ca altfel se duce p....lii. Si daca e luat cu imprumut e si mai nasol....
E bine ca stiai. Altii cu vasta experienta , care fac voblere de aproape 18 ani , n-au stiut... si uite asa strici lucrul omului.dodo12 scrie:Asta stiam:D.Am comandat deja aerograful acela cu un tub de aer comprimat si in viitoru apropiat imi iau un compresor:).

@all : exista ochi din aceia , 5 folii la set , la numai 5lei. Pentru cei care sunt aproape de Bucuresti , ii gasiti in Dragonul Rosu. Pe o singura folie cred ca sunt 100buc. La un set aveti ochi sa va puneti si la spate .

da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !