DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dodo12
utilizator constant
utilizator constant

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de dodo12 » 06 Dec 2012, 15:31

Multumesc mult pentru informatiile utile :respekt: :respekt: .
Vreau sa imi cumpar un aerograf...oare asta isi face treaba pentru un incepator?sau e mai bine sa vopsesc cu asta decat cu pensula?
http://www.sierra.ro/Set-aerograf-pentr ... 5472p.html

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 06 Dec 2012, 15:48

Sigur e mai okndecat pensula doar ca nu functioneaza fara compresor...si ala costa de la 300 in sus.

Sau poate este inlocuitor home made...

Stiu ca cineva facea compresoare home made dar si al el incepeau pe la 250 lei.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

dodo12
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dodo12 » 06 Dec 2012, 16:03

Da functioneaza cu butelii de aer comprimat nu?sunt dinalea cu 20-25 lei la fel de mare ca un spray montana de exemplu.
priveste: http://www.picturaonline.ro/shop/aerogr ... d_794.html si din cate stiu eu se poate baga aer in ea cu un compresor,de care am da e prea mare pentru camera mea:d

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 06 Dec 2012, 16:12

Asta deja nu stiu....poate ne spun vobleristii houmeidisti...Si pe mine m-ar interesa.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

dodo12
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dodo12 » 06 Dec 2012, 16:35

Dupa parerea mea un tub de aer comprimat te tine la 50voblere...si asa nu ar fi asa investitie mare!:)

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 06 Dec 2012, 16:41

ai folosit vreun tub din ala? :roll: daca nu, iti spun eu ca avand un rezervor de 6 l, incarcat la 8 bari presiune, daca e sa vopsesc un vobler de 10 cm nu imi ajunge. La tubul ala mai ai nevoie de valva de conectare, iar aerograful mentionat de tine o sa-ti permita sa faci ceva, nu mare treaba.

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 06 Dec 2012, 17:10

dodo12 scrie:Multumesc mult pentru informatiile utile :respekt: :respekt: .
Vreau sa imi cumpar un aerograf...oare asta isi face treaba pentru un incepator?sau e mai bine sa vopsesc cu asta decat cu pensula?
http://www.sierra.ro/Set-aerograf-pentr ... 5472p.html
Isi face treaba destul de ok dar nu te astepta la minuni mari de la el. Pentru inceput poti folosi spray-uri cu vopsea.

Daca vrei compresor , iti poti face dintr-un motor vechi de frigider. Ca butelie de stocare poti folosi un stingator de incendiu dar mai necesita alte lucruri , presostat, regulator de presiune , multe improvizatii , etc. Daca nu ai putin habar despre ele nu ti-as recomanda sa-ti faci singur , mai bine cumperi unul din magazin .
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 06 Dec 2012, 20:53

Nu mai trageti mata de coada si spuneti omului ca daca face doua voblere pe an merge si cu aer comprimat, daca vrea sa faca mai multe musai trebuie un aerograf si compresor de aer. Ghenadie are dreptate,manca-ias nasul lui de baiat frumos,ca si pe mine m-a ajutat la aerograf si acum ma descurc "mai bine ca el !!!!!!!" - la care el zice : HA,HA,HA !. Este adevarat ca un compresor costa ceva bani, nu stiu alea facute cum se comporta, dar e foarte clar ca ceea ce poti face cu un aerograf sub nici o forma nu poti obtine cu spray-ul. Daca pescuitul la rapitori a devenit pasiunea primordiala,socoteala e simpla : in loc de o baterie de lansete de stationar iti cumperi minim doua "adevarate", la fel si cu mulinetele, iar in loc de rodpod, betaina, sirop de porumb si cort ( inclusiv barcuta de plantat) cumperi lemn de tei (balsa),un traforaj electric,un slefuitor cu banda si un aerograf cu compresor. Dupa care stai cu ochii lipiti ( era sa zic beliti) pe forum si furi la greu ce zic aia mai cu experienta ca tine si unde nu pricepi, intrebi si te rogi la D-zeu sa fie unul care sa-ti spuna pe bune,nu sa te bage mai rau in ceata. Daca ai bafta sa ai un prieten constructor de voblere ( cum il am eu pe Ghenadie,mancaias leafa si toate primele, ca-i baiat bun) cumperi bere la greu ( daca bea d-alea americane te-ai ars) si-l rogi sa te mai invete cate ceva. Daca nu bea ca e cu masina,ii mai faci cadou ceva alcool izopropilic,ceva acetona si te-aim scos.
In concluzie,stimati "boboci"in ale lurebilding-ului, aveti in fata un viitor frumos, cu satisfactii deosebit dar "arta"cere sacrificii si multa intelegere din partea consoartei. Va doresc succes "d.voastra si familiilor d-voastra" in ridicare pe o treapta superioara a artei constructiilor de voblere cat mai prinzatoare ( din lucrarile Congresului al 13-lea ).
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

audumbre
senior
senior

Mesaj de audumbre » 06 Dec 2012, 20:59

florin1948 scrie: Daca ai bafta sa ai un prieten constructor de voblere ( cum il am eu pe Ghenadie,mancaias leafa si toate primele, ca-i baiat bun) cumperi bere la greu ( daca bea d-alea americane te-ai ars) si-l rogi sa te mai invete cate ceva.
auzi , ce bere zici ca bei ? :roll:
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 06 Dec 2012, 21:33

La woblere de la 7 cm in sus,merge foarte bine sa le vopsesti cu spray auto.
Pentru culorile fluo ,este bine ca initial sa fie dat un strat alb.Deasemenea intre straturi,cind se manevreaza woblerul este important sa nu se atinga cu mina vopseau proaspat data,chiar daca este deja uscata..

Aerograful este indispensabil la wb.mici,sau pentru detalii fine.Din cite stiu eu,poate ma insel,unele au garnituri care nu sint compatibile cu vopseluri acrilice.

http://hobbyx.ro/produs.lista.html?cat=106&subcat=292

Aveti aici un site cu asemenea produse..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns