DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Ian 2013, 12:45

Vezi ca devcon are alinutz87,cred ca era la 150 ron..modelul ala nou..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ovi_vl
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ovi_vl » 15 Ian 2013, 16:25

http://www.youtube.com/watch?v=S0XD8lpLCmw un mic filmulet motivational pentru fauritorii de micro voblere de clean

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 16 Ian 2013, 18:01

Am o problema majora.. am facut vreo cateva voblerase de Clean, le-am pus biluta de plumb in partea de jos de si cand le pui pe masa zici ca sunt hopamitica numai in picioare stau, le-am dat forma cat de cat dupa Salmo Tiny, lemn de balsa etc si nu evolueaza deloc domne. Vin prin apa ca piatra fara nici o miscare si se scufunda cam 10 cm..
Oare ar trebuii sa incerc cu o barbeta mai mare ? sau care sa fie cauza ? O sa revin si cu poze mai spre seara..

dodo12
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dodo12 » 16 Ian 2013, 18:04

Bulita de plumb unde ai pus'o mai exact?incele mai multe cazuri pui in spatele barbetei.Dar si barbeta poate fi devina!Incearca alt model sau alt unghi.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 16 Ian 2013, 18:09

Exact in spatele barbetei am pus plumbul ca sa stea putin inclinat in fata sa coboare cat de cat dar nu are nici un efect.

dodo12
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dodo12 » 16 Ian 2013, 18:20

Atunci barbeta e de vina...Schimba unghiul!

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 16 Ian 2013, 20:24

Pai daca tot copiezi, baga pana la capat. Nu e vb ca nu vrea cineva sa iti explice, dar e greu sa explici ceva in scris, in conditiile in care trebuie exemplificat pe viu si simtit pe coaja :lol: Fii pregatit sa bulesti destule goange, nu le vopsi pana nu obtii miscarea corespunzatoare in apa. Spor la cioplit. Unghiul, pozitia, dimensiunea... Toate au importanta in obtinerea miscarii in apa. Vezi ca pe PP sunt vreo 320 de pagini in care lumea discuta despre voblere, ia o lada sau doua de bere si baga tare la citit.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 16 Ian 2013, 20:28

@ haprian ionel

...fara o poza nu prea ai ce explica

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Ian 2013, 20:41

haprian ionel scrie:Exact in spatele barbetei am pus plumbul ca sa stea putin inclinat in fata sa coboare cat de cat dar nu are nici un efect.
http://www.totalfishing.ro/vobler-salmo ... p-161.html

La tipul asta de woblere,poti jongla cu 3 chestii.
1.Pozitia ochetului de prindere .Daca privesti woblerul din poza de mai sus,si incerci sa il imparti pe verticala cu o linie imaginara,exact in doua parti egale,vei vedea ca ochetul de prindere se afla sub aceasta linie.Daca modifici cu patentul pozitia ochetului ,in sus,va scadea si amplitudinea bataii.Daca il indoi in jos,inspre burta,creste amplitudinea bataii.
2.Inclinatia barbetei..Daca o pozitionezi mai spre verticala,bate mai marunt woblerul.Daca o inclini spre ochetul de prindere,creste vibratia..
3.Lestul.Poti incerca lestare imediat intre barbeta si ochet.La mine ,cele mai faine batai le-am obtinut lestind inainte si dupa ochet..cam in zona unde woblerul este mai 'inalt',ca sa zic asa..Poti lesta cu cantitati egale de plumb,sau cu cantitati inegale.Obtii vibratii diferite.
Daca jonglezi cu astea 3 ,nu exista sa nu bata woblerul,mai ales ca modelul asta este cel mai usor de facut sa mearga..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 16 Ian 2013, 21:15

Tocmai de asta am ales tiny ca mi sa parut mai simplu si acuma uitandu-ma la poza lui mi-am dat seama cu ce e diferit al meu fata de original si anume: la al meu barbeta e mai pe verticala decat la original si eu nu i-am pus decat o singura ancora in coada deoarece la ale mele le-am dat-o jos pe aia de pe burta ca se tot agata cu aia din coada si ar mai fi si forma un pic mai butucata chiar sub barbeta acolo fiind locul unde am bagat alica de plumb. O sa mai fac vreo doua diferite si incerc dinou.. cat despre vopsire nu am facut nici unul pana acum fiind la faza de proiectare. Dupa ce le fac sa mearga incep sa ma joc si cu vopselele.

Scrie răspuns