DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: DISCUTII VOBLERE HOME MADE!!

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Dec 2012, 09:57

Poti sa bagi si in coada ,cam la mijlocul ei,insa trebuie sa bagi nu prea mult ,caci altfel nu mai bate..La mine adaugarea de lest in coada ,i-a conferit woblerului o bataie mai scadata si echilibru mai bun..dar aici mai contribuie si alti factori,intre care si unde pui lestul in prima bucata..totul merge pe incercari live,in bazin...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 25 Dec 2012, 13:07

semlecangheorghe scrie:Poti sa bagi si in coada ,cam la mijlocul ei,insa trebuie sa bagi nu prea mult ,caci altfel nu mai bate..La mine adaugarea de lest in coada ,i-a conferit woblerului o bataie mai scadata si echilibru mai bun..dar aici mai contribuie si alti factori,intre care si unde pui lestul in prima bucata..totul merge pe incercari live,in bazin...
Sarbatori fericite domnu'Gigi si LA MULTI ANI ! Nu te-am mai vazut cam de mult si chiar eram ingrijorat ca ti-au venit "pretenii"de hac ! Acu'mi-a venit inima la loc. Nu mor caii cand vor cainii, as-i ? Iti doresc numai bine, Mircea
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Dec 2012, 18:30

Domnu' Mircea..sanatate,numai bine bine,tuica de doua ori intoarsa si friptura pa masa.. :wink:
Ah, si sa nu uit...fire-ntinse..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cociuba.dalin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de cociuba.dalin » 27 Dec 2012, 14:05

dodo12 scrie:Am o intrebare:la voblere din 2 bucati ca la jointed se baga lest si in coada?sau se face altcumva ca la alea normale?

Men, jointed cu lest in coada nu exista, asculta la batranu, gandeste logic si vei intelege de ce :idea: :roll:

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 13 Ian 2013, 18:44

Salutare frati de suferinta, de ceva vreme a inceput sa ma manance si pe mine sa fac voblere.. in special de Clean pentu ca la asta dau mai mult. Nu vreau sa fac pentru comercializare sau altceva, doar pentru folosinta proprie. Treaba e ca eu vreau o alternativa la voblerele scumpe ca sa nu-mi mai para rau cand le agat si le pierd.. Am facut ceva din lemn de balsa si bate destul de bine, am facut si din lemn de tei si nu merge deloc.. in fine, deocamdata sunt la faza proiectarii unui model care sa evolueze bine dupa care imi fac sabloane sa pot face serie de aceiasi marime, greutate etc si diferite culori, lucru care conteaza cel mai mult dupa parerea mea.
Mi-am comandat aerograf si vopsele dar nu stiu cu ce lac sau rasina sa dau stratul final ca nu as prea da banii pe Devcon sau mai stiu eu ce lacuri scumpe.
Probabil ca sa mai discutat de treaba asta in topicul asta dar nu mai stau sa citesc o suta si ceva de pagini pentru a afla. Oare trebuie dat si cu altceva inainte de a aplica primul strat de vopsea sau merge direct? Multumesc anticipat.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 13 Ian 2013, 19:25

Inainte de vopsea, lemnul trebuie impregnat (protejat de apa) Solutiile de impregnare sant multe, de la propionat ( mai scump, dar multi zic ca este cea mai buna solutie ) la tot felul de lacuri, rasini sau chiar batranul aracet ( diluat corespunzator)
La voblerele de clean (oricum trebuie impregnate) nu e mare beleaua, mai nasol este la alea de stiuca unde dintisorii cumetrei
mai sparg stratul exterior de rasina si daca voblerul nu e bine impregnat ia apa si se umfla ( sare si vopseaua)
Exista doua feluri de oameni.Unul spune ceea ce gandeste. Celalalt are prieteni.

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 13 Ian 2013, 20:19

Bai frate si eu ma gandeam sa-mi fac o gramada de voblere ca nu ma costa nimic.. dar cand se aduna..
Deci am inteles, prima data se da un strat de "ceva" pentru protejarea lemnului ca sa nu absoarba apa dupa care vine vopseaua propriu zisa si lacul final. Asta ma intereseaza pe mine: primul strat care se da direct pe lemn si lacul final.

florin1948
veteran
veteran

Mesaj de florin1948 » 14 Ian 2013, 08:33

Primul strat e de fapt "primele 3-4 straturi" de impregnare ( mai ales la lemnul de balsa, care suge serios) iar stratul final care nu asigura numai aspectul ( lucios) ci si o protectie la contactul cu diverse chestii submerse ( inclusiv gura pestelui). In ceea ce priveste costurile, nu sant chiar de neglijat la inceput, dar pe masura ce incepi sa lucrezi, impartit la numarul de voblere care iti ies nu mai este de speriat. Si e o vorba capitala : un lucru se poate face bine intr-un fel si prost intr-o suta de feluri !

haprian ionel
veteran
veteran

Mesaj de haprian ionel » 14 Ian 2013, 21:18

Gata, am gasit.. pentru impermeabilitate o sa folosesc pahare topite in acetona si stratul sau straturile finale le dau cu un lac de iahturi.. Pentru inceput eu zic ca e ok si daca vad ca imi iasa si prind cu ele o sa-mi iau si lacuri speciale si tot ce trebuie. Deocamdata vreo 20-30 de bucati ca sa dau si la prieteni de proba.

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 15 Ian 2013, 07:36

cumpara-ti masca de gaze :lol:
cand deschizi cutia cu lac de yacht, care oricum nu tine la dintii cumetrei :headbash:
daca nu vrei Devcon ca e scump, hai sa iti spun cam la cate jerk-uri de 8-10-12 cm am folosit rasina in 2-3 straturi si nu am consumat decat 1/3 din volum - vreo 40 buc. Acum daca faci un calcul vezi ca chiar daca il cumperi din RO, unde intradevar pretul e piperat, tot e suficient de bine. Dar decizia iti apartine.

Scrie răspuns