Dilema barca fibra

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 29 Dec 2010, 10:03

Mai sunt avantaje si pe apa cu o barca usoara: de exemplu viteza de deplasare e mai mare, e mai usor de manevrat, o poti trage si impinge mai usor printre plauri..

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Dec 2010, 11:06

Adrian SB scrie:M-ati bulversat de tot. Am plecat de la o dilema simpla: 3,6 m sau 3m si acum nu mai stiu ce sa iau. Fibra, Gonflabila, porta bote. (Aluminiu nu ma tenteaza.)
Adrian, trebuie sa incepi un pic invers :D
Adica ce vrei de la barca:
1. stabilitate si comportament bun pe apa
2. spatiu
3. usoara, usor de pus pe apa
Barca aleasa de tine (3.5):
1. probabil
2. aproximativ
3. nu
Variante la aceiasi bani:
Laguna 480
1. DA
2. DA
3. nu
Starcraft 3.5 aluminiu
1. probabil
2. aproximativ
3. DA
O pneumatica bengoasa (de banii aia...) sa zicem de 3 m
1. DA
2. nu
3. DA
No, asa ti-e mai usor? Mie imi pare ca barcile tale au cel mai prost punctaj...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

costas65
junior
junior

Mesaj de costas65 » 29 Dec 2010, 21:27

Salut Adrian.
Eu cred cea mai buna varianta ar fi un Starcraft 3.5 aluminiu, din mai multe motive:
1. suficient de incapatoare pentru 2 pescari. (latime 1.5m,inaltime 53cm)

2. este foarte usoare - pana in 60kg. se poate transporta lejer pe un portbagaj auto. Nu mai ai nevoie de peridoc. Doua persoane o pot da la apa fara probleme indiferent de cum arata malul apei. Chiar si o singura persoana o poate manevra, eventual cu ajutorul unui carucior.

3. necesita motorizare foarte mica. 3-5cp este suficient.

4. Nu trebuie sa inmatriculezi nimic.

5. pret acceptabil. 1300-1400Euro

sau ar mai fi o varianta: sa incerci sa-ti faci singur o barca. Intra pe http://www.barcaholic.ro si o sa vezi ca se poate face o barca din cateva foi de placaj ordinar, fibra de sticla si rasina epoxdica - la un pret mai mult decat rezonabil dar cu ceva munca din partea ta.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 29 Dec 2010, 21:36

Buna analiza, Tavi. Oricum e trist ca dupa atatia amar de ani de buna gestionare a apelor de catre "Asociatii" sa nu ai un loc de lansare a barcii la apa. Referitor la cerintele barcii, intradevar stabilitatea si spatiul sunt pe primele locuri in cerintele obligatorii. La partea de "usor de pus pe apa" nu m-am gandit deloc. Pentru mine mai aparea comoditatea si rapiditatea pusului pe apa. Cum am mai zis m-a atras designu barcii cu copertina si ma gandeam ca fain va fi la trolling intr-o zi cu ploaie sau cand te bate soarele in cap. Am trimis acum un mail pentru o gonflabila de 3,10 m cu podina rigida si peridoc. Daca ma inteleg cu francezu va pun o poza.
Oricum, multumesc celor ce si-au spus parerea si au argumentat avantajele si dezavantajele diferitelor modele.
PS Referitor la Porta bote, nu am curaj sa cumpar una pana nu o sa ma urc intr-una. Am impresia (probabil subiectiva) ca falfaie in mers. (Am gasit una second la 500 Euro)
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 29 Dec 2010, 21:40

decat starcraft de 3,5m mai bine modelul de 4,10m, diferenta de greutate e mica, le-am studiat la un mag. in cluj care are expuse ambele modele.
nu e de neglijat nici garantia de 5 ani.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 29 Dec 2010, 21:49

Adrian SB scrie: PS Referitor la Porta bote, nu am curaj sa cumpar una pana nu o sa ma urc intr-una. Am impresia (probabil subiectiva) ca falfaie in mers. (Am gasit una second la 500 Euro)
Ar trebui sa incerci una si-ti vei schimba opinia. E indestructibila. O poti trage pe cioburi, pe cuie, poti sa tragi cu pusca de vanatoare in ea. Nu trebuie sa fii atent unde acostezi, nici la cioatele de prin apa.
O poti pune la apa oriunde. Se transporta usor pe masina.
Fata de o gonflabila se monteaza mult mai repede si mai ales se demonteaza in 5 minute. Nu are nevoie de intretinere si se poate stoca afara in orice conditii. Am doua Porta bote. Prima este din 1991 si poate naviga si acum. A fost stocata numai afara. As vrea sa mai vad si pe altii cu alte barci din 1991 in stare sa iasa cu ele pe apa. :twisted:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 29 Dec 2010, 21:58

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 29 Dec 2010, 22:04

Tudor, am citit forumurile despre porta bote si nu am nici o indoiala ca ai dreptate. Am citit si parerile altor utilizatori din canada si toti sunt incantati de ea.
Am totusi o retinere, e vorba de un sentiment al meu de nesiguranta, poate datorita faptului ca stiu ca e pliabila. Astept o ocazie sa merg cu ea sa o simt cum vibreaza, inainte de a o cumpara.
Uite link-ul catre barca de 500 Euro din Franta. http://annonces.ebay.fr/viewad/Bateau-p ... 5019327961
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 29 Dec 2010, 22:13

Asta-i modelul vechi. Adica acelasi pe care-l am si eu din 1991.
Acum este modelul Genesys care nu mai are forma bananei ci are "fundul" drept. Asta iti asigura o stabilitate mai mare, mai mult spatiu, si poti pune motoare mai puternice.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 30 Dec 2010, 20:03

elias scrie:Ai de mine ce preturi la Porta Bote :?
Ce parere aveti de asta?
http://www.okazii.ro/catalog/44567269/b ... motor.html
Acelasi barca :
http://www.okazii.ro/catalog/40762290/b ... soane.html

Scrie răspuns