eu nu am auzit de barca de fibra sa se duca de tot la fund.crede-ma am patit-o de 3 ori.are chesoane care o tin la suprafata .mai bine ia un b5 sau o laguna .oricum la spin mai mult de 3 in copaie numai pescuit nu e.Adrian SB scrie:Tavi, cinstit, m-a cucerit cu designu. Are 120 kg pentru ca e dubla, nescufundabila.
Dilema barca fibra
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Adi, pe mine m-a des-cucerit tocmai designul... nu stiu cum se comporta pe apa, dar briz-brizurile alea iti mananaca mult din spatiul disponibil.
Laguna sunt folosite la greu de oameni din delta, banuiesc ca nu degeaba. Design simplu, functional, spatiul folosit la maxim.
Spuma sub banchete face si laguna nescufundabila.
Barcile din pozele tale mi se par de agrement/viteza, nu de pescuit.
Parerea mea.
Si inca o chestie... daca tot vrei sa-ti iei barca de peste 100 de kg cu peridoc, ia-ti o barca cinstita de peste 4 metri, aia va face diferenta in pescuit, spatiu si stabilitate.
Despre laguna:
http://www.rapitori.ro/forum/about7440-0-asc-0.html
Si variante de laguna:
http://www.ambarcatiuni.ro/page?page=it ... 1&itemid=9
http://www.ambarcatiuni.ro/page?page=it ... 1&itemid=6
http://www.ambarcatiuni.ro/page?page=it ... 1&itemid=3
Laguna sunt folosite la greu de oameni din delta, banuiesc ca nu degeaba. Design simplu, functional, spatiul folosit la maxim.
Spuma sub banchete face si laguna nescufundabila.
Barcile din pozele tale mi se par de agrement/viteza, nu de pescuit.
Parerea mea.
Si inca o chestie... daca tot vrei sa-ti iei barca de peste 100 de kg cu peridoc, ia-ti o barca cinstita de peste 4 metri, aia va face diferenta in pescuit, spatiu si stabilitate.
Despre laguna:
http://www.rapitori.ro/forum/about7440-0-asc-0.html
Si variante de laguna:
http://www.ambarcatiuni.ro/page?page=it ... 1&itemid=9
http://www.ambarcatiuni.ro/page?page=it ... 1&itemid=6
http://www.ambarcatiuni.ro/page?page=it ... 1&itemid=3

Asa arata interiorul, si producatorul zice agrement si pescuit.
Tavi, ai dreptate ca o barca mare si stabila e de preferat la pescuit. Dar intradins am cautat barca sub 4 metri, nu vreau sa merg in Delta cu ea, doar pe barajele noastre. Din ce am citit, in Delta, sub Laguna de 4,80m nu prea ai ce cauta. Laguna minor e criticata pentru stabilitatea proasta datorata fundului plat si a a chilei mici. Anul asta in Delta am carat sute de kg de bagaje si m-am lecuit. Am jurat sa nu mai merg decat cu 2 lansete si cutia cu artificiale. Pentru 2-3 zile mergem pe inchiriere cu barcagiu. Asa ca, pe barajele noastre, mari bagaje nu luam cu noi. Pescuit maxim 3 persoane si agrement cu familia. De aceea nu ma omor nici dupa motorul termic de la barca cea mica.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!
Vezi ca pentru barcile rigide peste 250 cm trebuie platit impozit, pentru peridoc iarasi dublu cat pentru o remorca.... Tocmai ieri am intrebat pe la primarie si la noi costa doar 840 ron / anTavi scrie:de ce? pentru spatiu, confort, viteza, ai loc si sa tii pestii prinsi![]()
eu ma intreb pe unde si cum vei lansa la apa crucisatorul de 120 kg

Daca faci un calcul mai amanuntit mai bine te lasi de pescuit, sau iei o gonflabila !
Inca nu cunosc locurile de lansare. sigur sunt locuri pentru fiecare baraj, unde sa poti intra cu peridocul in apa sa o lansezi direct.Tavi scrie:de ce? pentru spatiu, confort, viteza, ai loc si sa tii pestii prinsi![]()
eu ma intreb pe unde si cum vei lansa la apa crucisatorul de 120 kg
Referitor la impozite, asta e. trebuie sa contribuim la bunastarea urbei.

Sau zic ca am vana cu hidromasaj si pentru vane nu se plateste impozit.
Referitor la impozitul pe barca, avand in vedere ca nu se mai inmatriculeaza barcile mici, nici nu se mai plateste impozit pe ele.
In codul fiscal scrie ca se plateste impozit pentru ambarcatiunile inmatriculate. In concluzie, impozit platesc doar cei care le-au inmatriculat la capitanii. Ramane impozitul pe peridoc, care e undeva in jur de 10 Ron/an.
In codul fiscal scrie ca se plateste impozit pentru ambarcatiunile inmatriculate. In concluzie, impozit platesc doar cei care le-au inmatriculat la capitanii. Ramane impozitul pe peridoc, care e undeva in jur de 10 Ron/an.
Poti sa-mi trimiti exact articolul respectiv ? si pe PM .Adrian SB scrie:Referitor la impozitul pe barca, avand in vedere ca nu se mai inmatriculeaza barcile mici, nici nu se mai plateste impozit pe ele.
eu am gasit pe barcaholic .ro , informatiile exact ceea ce au aratat la primarie dar cu preturi reactualizate pentru 2010.
Citez:
"
OG 42/1997 privind transportul maritim si pe caile navigabile.
Art.51(4)
(2) Nu se inmatriculeaza in registrele matricole prevazute la art. 51(1) urmatoarele categorii de nave
a) navele cu un deplasament de pana la 15 m3 inclusiv sau o capacitate de incarcare mai mica de 15 tone.
b) ambarcatiunile de agrement
c) ambarcatiunile cu o lungime mai mica de 7m si/sau cu o propulsie mai mica de 15 KW
d) ambarcatiunile propulsate prin forta umana
e) ambarcatiunile de agrement carora nu li se aplica reglementarile nationale privind introducerea pe piata a acestora, cu exceptia ambarcatiunilor destinate sa transporte persoane in scop comercial si a ambarcatiunilor stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei ordonante
(3) Navele prevazute la alineatul (2) lit a) si b) se inscriu intr-un registru de evidenta de catre capitaniile de port
(4) Navele prevazute la alineatul (2) lit c)-e) nu se inscriu in registrul de evidenta al capitaniilor de port.
Codul Fiscal
Art. 261 - (1) Orice persoană care are în proprietate un mijloc de transport care trebuie înmatriculat în România datorează o taxă anuală pentru mijlocul de transport, cu excepţia cazurilor în care în prezentul capitol se prevede altfel.
Norme metodologice:
94. (1) Contribuabilii care deţin în proprietate mijloace de transport care trebuie înmatriculate în România datorează impozitul pe mijloacele de transport în condiţiile titlului IX din Codul fiscal.
(2) Prin sintagma mijloc de transport care trebuie înmatriculat, prevăzută la art. 261 alin. (1) din Codul fiscal, se înţelege orice mijloc de transport, proprietate a unei persoane fizice sau a unei persoane juridice, şi care, potrivit legii, face obiectul înmatriculării.
Codul Fiscal - Calculul taxei
Art. 263 - (1) Impozitul pe mijloacele de transport se calculează în funcţie de tipul mijlocului de transport, conform celor prevăzute în prezentul capitol.
(7) În cazul mijloacelor de transport pe apă impozitul pe mijloacele de transport este egal cu suma corespunzătoare din tabelul următor:
1. Luntre, barci fara motor, folosite pentru pescuit si uz personal - 15 RON
4. Nave de sport si agrement*) - 0-800 RON
*) Criteriile de stabilire a cuantumului impozitului vor fi prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentului cod
Norme de aplicare:
115(1). Sub incidenţa prevederilor de la art. 263 alin. (7), rândul 4 din tabel, respectiv, nave de sport şi agrement, se include orice ambarcaţiune, indiferent de tip şi de modul de propulsie, al cărei corp are lungimea de 2,5 m până la 24 m, măsurată conform standardelor armonizate aplicabile şi care este destinată utilizării în scopuri sportive şi recreative definite de art. (2) alin. (1) lit. a) din Hotărârea Guvernului nr. 2195/2004 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă şi/sau punere în funcţiune a ambarcaţiunilor de agrement.
Hotărâre nr. 2195/2004 din 30/11/2004 privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă şi/sau punere în funcţiune a ambarcaţiunilor de agrement
Art. 2. - (1) În sensul prezentei hotărâri, următorii termeni se definesc astfel:
a) ambarcaţiune de agrement - orice ambarcaţiune, indiferent de tip şi de modul de propulsie, al cărei corp are lungimea de 2,5 m până la 24 m, măsurată conform standardelor armonizate aplicabile, şi care este destinată utilizării în scopuri sportive şi recreative; faptul că aceeaşi ambarcaţiune poate fi închiriată sau folosită pentru instruirea în navigaţia de agrement nu împiedică includerea ei în domeniul de aplicare a prezentei hotărâri atunci când este introdusă pe piaţă în scop de agrement;
[Aceasta este partea care tine exclusiv de Bucuresti: Hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti]
HCGMB 40/2008 privind completarea si modificarea HCGMB 111/2007
Art.3 pct.1.3E din Anexa 1 a Hotararii HCGMB 111/2007 categoria “nave de sport si agrementâ€
Eu nu sunt asa sigur. Locuri amenajate in mod sigur nu sunt.Adrian SB scrie: Inca nu cunosc locurile de lansare. sigur sunt locuri pentru fiecare baraj, unde sa poti intra cu peridocul in apa sa o lansezi direct.
Pe Gura Raului de exemplu nu poti, in coada ar merge dar e ingradit si nu te lasa sa intri.
Pe Scorei si Avrig probabil ca vei gasi un loc in zonele fara dale dar problema e ca locurile cu acces bun la apa sunt ocupate cu zilele de stationaristi cu tambalul de lansete, cort, gratare, etc. Nu stiu daca vor fi incantati.
Accesul la apa cu peridocul chiar e o problema. Eu in locul tau as da o tura sa caut acele locuri inainte de a face achizitia.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13