Dilema barca fibra

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 28 Dec 2010, 11:27

Accesul la apa cu peridocul este o problema peste tot.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Dec 2010, 12:37

rine scrie:...fara lansete de 2,58 ca va scoateti ochii :lol: :lol:
Nici o grija, foarte rar am pescuit in barca cu lansete de care zici, si nu am patit nimik niciunul.Cand am zis barca pentru 3 am glumit.Eu prefer sa pescuiesc de regula altfel.Cat despre locurile de acces,da asta poate fi o problema,dar nu foarte mare.Chiar si la Avrig se poate,unde e cel mai dificil.Dar ma si gandesc ca au ajuns aia cu ditamai taberele,camion cu lemne si remorci de bagaje,asa ca..Porumbac,Scorei,accesibile,deci Adi, daca tu asta vrei,fa-ti placerea :wink:

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 28 Dec 2010, 14:38

Unde nu merge lansat peridocul in apa mai e varianta cu una sau doua roti montate si manevrarea barcii ca pe roaba. In doua persoane nu cred ca e prea greu.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 28 Dec 2010, 14:47

Adrian SB scrie:Unde nu merge lansat peridocul in apa mai e varianta cu una sau doua roti montate si manevrarea barcii ca pe roaba. In doua persoane nu cred ca e prea greu.
Nu este greu.... doar incomod :wink:

La nevoie 2 roti de roaba la mijloc , sau 1 fixat de oglinda in locul motorului. Ambele costa cam 100-150 ron .... daca fixezi de mijloc trebuie un piciorus sa stea drept pana pui barca pe el altfel e chin, daca pui pe spate ai nevoie de un suport din lemn tare, sau o tabla, care sa se lipeasca de pupa barcii un fel de" caruta "

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 28 Dec 2010, 16:22

impozitul pt un peridoc a fost anul asta vreo.......12 sau 15 lei. :D

Nu cred ca poti transforma un carucior de barca in peridoc inmatriculabil. Sau, mai bine zis, e mai avantajos sa dai 500 EUR pe unul deja facut.

Barca aia de 3 m este in mod cert suficient de spatioasa pt 2 persoane. Ca sa si pescuiasca 3 din ea, mi se pare imposibil. S-ar putea insa sa fie cam instabila. Stabilitatea ar fi avantajul pneumaticii la o astfel de dimensiune.

Ce de 3,60 pare mai .....confortabila.
Insa, daca pe cea de 3 m cred ca mai poti sa o pui pe brate in garla, la aia de 3,6 nu prea are rost sa speri.

Dupa mine are rost sa o iei pe aia de 3 m si sa te limitezi la 2 persoane, DACA peridocul ala poate avea si o intrebuintare mai serioasa. Cum ar fi pt o barca mai mare.

Parerea mea.....
near the beer

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 28 Dec 2010, 18:27

Si eu as opta pentru varianta a doua. Oricum spatiul din barca este mai mare cu cativa cm buni fata de o pneumatica de 3,10m Asa cu s-a mai scris mai rau este la stabilitate, insa cred ca te vei obisnui. Nu stiu sa-ti dau sfaturi referitoare la navigarea cu motor electric sau termic pe Olt deoarece nu am fost niciodata.
Bucuresti

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 28 Dec 2010, 18:32

Ia un starcraft 350 si nu-ti mai trebe nici peridoc :D

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 28 Dec 2010, 19:04

Adrian,
pe nici unul din barajele e pe Olt, nu exista amenajare pt inrare cu barca pe peridoc
vorbesc de barajele de la Arpasu si pana la Izbiceni.
totusi, cred ca la Izbiceni se poate intra cu peridocul pe langa contra-canal, insa ma indoiesc ca vei face atata drum pt o plimbare cu barca.
daca nu optezi pt o gonflabila buna, atuncea recomand o barca de aluminiu gen Starcraft ( f usoara si manevrabila, singurul inconvenient fiind stabilitatea mai slaba fata de o pneumatica si faptul ca se incinge la soare), sau cea mai buna solutie, dar si cea mai scumpa, o Porta Bote si nu mai trebuie sa iti faci griji de peridoc, inmatriculare, portabilitate, stabilitate, etc.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 28 Dec 2010, 19:13

Ai de mine ce preturi la Porta Bote :?
Ce parere aveti de asta?
http://www.okazii.ro/catalog/44567269/b ... motor.html

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 28 Dec 2010, 19:53

3,75 m la 180 kg ? e cam grea, tot ai nevoie de peridoc .... dar are si toaleta inclusa :lol: :lol: :lol:

Scrie răspuns