Dilema barca fibra
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Nici o grija, foarte rar am pescuit in barca cu lansete de care zici, si nu am patit nimik niciunul.Cand am zis barca pentru 3 am glumit.Eu prefer sa pescuiesc de regula altfel.Cat despre locurile de acces,da asta poate fi o problema,dar nu foarte mare.Chiar si la Avrig se poate,unde e cel mai dificil.Dar ma si gandesc ca au ajuns aia cu ditamai taberele,camion cu lemne si remorci de bagaje,asa ca..Porumbac,Scorei,accesibile,deci Adi, daca tu asta vrei,fa-ti placerearine scrie:...fara lansete de 2,58 ca va scoateti ochii![]()

Nu este greu.... doar incomodAdrian SB scrie:Unde nu merge lansat peridocul in apa mai e varianta cu una sau doua roti montate si manevrarea barcii ca pe roaba. In doua persoane nu cred ca e prea greu.

La nevoie 2 roti de roaba la mijloc , sau 1 fixat de oglinda in locul motorului. Ambele costa cam 100-150 ron .... daca fixezi de mijloc trebuie un piciorus sa stea drept pana pui barca pe el altfel e chin, daca pui pe spate ai nevoie de un suport din lemn tare, sau o tabla, care sa se lipeasca de pupa barcii un fel de" caruta "
- costica_fishing
- veteran
impozitul pt un peridoc a fost anul asta vreo.......12 sau 15 lei.
Nu cred ca poti transforma un carucior de barca in peridoc inmatriculabil. Sau, mai bine zis, e mai avantajos sa dai 500 EUR pe unul deja facut.
Barca aia de 3 m este in mod cert suficient de spatioasa pt 2 persoane. Ca sa si pescuiasca 3 din ea, mi se pare imposibil. S-ar putea insa sa fie cam instabila. Stabilitatea ar fi avantajul pneumaticii la o astfel de dimensiune.
Ce de 3,60 pare mai .....confortabila.
Insa, daca pe cea de 3 m cred ca mai poti sa o pui pe brate in garla, la aia de 3,6 nu prea are rost sa speri.
Dupa mine are rost sa o iei pe aia de 3 m si sa te limitezi la 2 persoane, DACA peridocul ala poate avea si o intrebuintare mai serioasa. Cum ar fi pt o barca mai mare.
Parerea mea.....

Nu cred ca poti transforma un carucior de barca in peridoc inmatriculabil. Sau, mai bine zis, e mai avantajos sa dai 500 EUR pe unul deja facut.
Barca aia de 3 m este in mod cert suficient de spatioasa pt 2 persoane. Ca sa si pescuiasca 3 din ea, mi se pare imposibil. S-ar putea insa sa fie cam instabila. Stabilitatea ar fi avantajul pneumaticii la o astfel de dimensiune.
Ce de 3,60 pare mai .....confortabila.
Insa, daca pe cea de 3 m cred ca mai poti sa o pui pe brate in garla, la aia de 3,6 nu prea are rost sa speri.
Dupa mine are rost sa o iei pe aia de 3 m si sa te limitezi la 2 persoane, DACA peridocul ala poate avea si o intrebuintare mai serioasa. Cum ar fi pt o barca mai mare.
Parerea mea.....
near the beer
Si eu as opta pentru varianta a doua. Oricum spatiul din barca este mai mare cu cativa cm buni fata de o pneumatica de 3,10m Asa cu s-a mai scris mai rau este la stabilitate, insa cred ca te vei obisnui. Nu stiu sa-ti dau sfaturi referitoare la navigarea cu motor electric sau termic pe Olt deoarece nu am fost niciodata.
Bucuresti
Adrian,
pe nici unul din barajele e pe Olt, nu exista amenajare pt inrare cu barca pe peridoc
vorbesc de barajele de la Arpasu si pana la Izbiceni.
totusi, cred ca la Izbiceni se poate intra cu peridocul pe langa contra-canal, insa ma indoiesc ca vei face atata drum pt o plimbare cu barca.
daca nu optezi pt o gonflabila buna, atuncea recomand o barca de aluminiu gen Starcraft ( f usoara si manevrabila, singurul inconvenient fiind stabilitatea mai slaba fata de o pneumatica si faptul ca se incinge la soare), sau cea mai buna solutie, dar si cea mai scumpa, o Porta Bote si nu mai trebuie sa iti faci griji de peridoc, inmatriculare, portabilitate, stabilitate, etc.
pe nici unul din barajele e pe Olt, nu exista amenajare pt inrare cu barca pe peridoc
vorbesc de barajele de la Arpasu si pana la Izbiceni.
totusi, cred ca la Izbiceni se poate intra cu peridocul pe langa contra-canal, insa ma indoiesc ca vei face atata drum pt o plimbare cu barca.
daca nu optezi pt o gonflabila buna, atuncea recomand o barca de aluminiu gen Starcraft ( f usoara si manevrabila, singurul inconvenient fiind stabilitatea mai slaba fata de o pneumatica si faptul ca se incinge la soare), sau cea mai buna solutie, dar si cea mai scumpa, o Porta Bote si nu mai trebuie sa iti faci griji de peridoc, inmatriculare, portabilitate, stabilitate, etc.
Ai de mine ce preturi la Porta Bote
Ce parere aveti de asta?
http://www.okazii.ro/catalog/44567269/b ... motor.html

Ce parere aveti de asta?
http://www.okazii.ro/catalog/44567269/b ... motor.html