Daiwa TD Tierra

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 05 Noi 2006, 19:34

Mihai,

Uiti ca postarea mea a fost facuta in 31 octombrie 2006 si atunci daca intrai pe site cum ti-am spus cu numele mulinetei pretul era cel aratat de mine,$64,95.
Probabil si-au dat seama de greseala si au reparat-o,asta nu inseamna ca eu am inventat un pret mai mic.

Jean Scurtu

copsin
junior
junior

Mesaj de copsin » 05 Noi 2006, 20:25

Cristian Ene, incerc sa-ti dau un raspuns legat de asemanarea dintre Tierra si Exceler, din punct de vedere economic.
Piata mulinetelor are cateva caracteristici care trebuie intelese pentru a putea face o analiza asupra calitatii si asemanarii produselor. Tendinta este de a se realiza produse cat mai buna calitativ si care sa cuprinda inovatii tehnologice, care sa aiba un pret de vanzare competitiv. Asemanarea dintre carcasa de la Tierra si Exceler se datoreaza unui fapt simplu: sunt identice, nu seamana, din ratiuni legate de reducerea de costuri. Astfel, aceasi carcasa imbraca mulinete din mai multe serii, costurile de productie scazand prin efectul reducerilor de scara. O sa constati si ca manerele sunt identice, tamburii, rulmentii si multe alte componente, din aceleasi ratiuni.
Ca sunt realizate in China este iarasi un compromis de natura sa minimalizeze costurile de productie, cu efecte negative insa asupra perceptiei calitatii produselor. Dar toate aceste lucruri au drept scop reducerea costurilor.
Sper sa nu fi fost plictisitor cu aceasta mica paranteza.
Fir Intins tuturor!

Michael
Moderator
Moderator

Re: Nou si vechi

Mesaj de Michael » 05 Noi 2006, 23:18

cristian.ene scrie:Doi prieteni ai mei care mai au Exceller sunt nemultumiti pentru ca mulinetele marai pronuntat si se gripeaza.
mulinete maraitoare am vazut/simtit,dar chiar gripate inca nu am avut ocazia,oricat de degradata ar fi starea lor interioara.
cristian.ene scrie:Comparabil cu seria veche HardBodyz sunt mai fragile vizibil.
ce intelegi prin "fragile vizibil"?se sparg?crapa?nu rezista tensiunilor drill-ului?m-as mira,totusi vorbim despre acelasi aliaj de aluminiu ca la celelalte daiwa. :roll:

cate mulinete cu corp distrus ai avut pana acum?dar gripate(blocate)?
Michael va recomanda Regulamentul forumului

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 05 Noi 2006, 23:29

mdah....

deci, pan la urma cine a pus mana pe o Tierra? :?
near the beer

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 05 Noi 2006, 23:32

sorry costica,pt offtopic....iti stricaram topicul.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 12 Mar 2007, 20:30

si totusi.... e ceva timp de cand Tierra a aparut pe piata.... nu e nimeni care sa o mulineze de cateva luni, si care sa fie dornic sa-si impartaseasca aventurile cu Daiwa Tierra. Eventual o comparatie Tierra-Capricorn (sau Prodigy)????? Ma intereseaza mai mult ca rezistenta in timp, nu cat de fin se simte la mulinat in prima luna :wink:

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 06 Sep 2007, 09:46

dupa vreo 3 luni de folosire cu power pro de 10 lb, si dupa ce a scos cativa somni respectabili, Tierra unui tovaras a decedat. Caput!
Io nu imi cumpar asa ceva. Am Capricorn cu care dau de 3 ani pe Dunare, cu power pro de 15, si inca rezista.
Asta e!
near the beer

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 06 Sep 2007, 09:59

costica_fishing scrie: ....Io nu imi cumpar asa ceva. ....Asta e!

ceva tot tre sa-ti iei.... :lol:

horiavd
senior
senior

Mesaj de horiavd » 06 Sep 2007, 10:48

costi scrie:si totusi.... e ceva timp de cand Tierra a aparut pe piata.... nu e nimeni care sa o mulineze de cateva luni, si care sa fie dornic sa-si impartaseasca aventurile cu Daiwa Tierra. Eventual o comparatie Tierra-Capricorn (sau Prodigy)????? Ma intereseaza mai mult ca rezistenta in timp, nu cat de fin se simte la mulinat in prima luna :wink:
Am cam de 4 luni si am tras de ea destul de mult. Pana acum merge la fel ca in prima zi. Sunt curios, dupa sezonu asta de toamna care, sper eu sa fie solicitant, cum se comporta. Deci, va tin la curent inainte de Craciun :D

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 06 Sep 2007, 18:30

Am si eu o 2500 de vre-o 2-3 luni. Pana acum nu a avut parte de megadriluri, a fost pescuita moderat (1, max 2 ori pe satamana) cu PP de 8 si inca merge foarte usor.... da e la inceput... o sa vad la anul pe vremea asta daca mai e in stare de ceva.

Scrie răspuns