Daiwa TD Tierra
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
si eu as vrea sa aud ceva concret despre exceler, apropos de afirmatiile ca-s proaste
adica sa ne spune persoana care a avut probleme, ce fel de problme a avut
si mie mi-a scartait un capricorn nou nout, dupa 2 ore de pescuit
si l-a apucat cand eram fix la kilometrii de masina, pe vidra
tocmai inauguram mulineta
imi venea sa o calc in picioare, scartaia si freca ingrozitor
am uns galetul si n-am mai avut probleme
adica sa ne spune persoana care a avut probleme, ce fel de problme a avut
si mie mi-a scartait un capricorn nou nout, dupa 2 ore de pescuit
- mihaimircea
- veteran
Re: DAIWA TD TIERA
eu am un exceler luat de la magazinu lui Dan si ma inteleg foarte bine cu ea, merge ca uns. L-am luat ca backup pentru capricorn dar am ajuns sa pescuiesc mai mult cu excelerul (din motive ca pe tamburii de capricorn am fire mai groase si nu am apucat sa le schimb, nu ca mi-ar placea mai tare neaparat).andrei-ovidiu scrie: nu are cum, e chiar imposibil ca Exceler sa mearga ca un Shimano, plus ca la cap. fiabilitate Shimano(cel putin seria Stradic) e mult peste Daiwele din aceeasi categ. de pret! cine are sau a avut stie f. bine ca angrenaje bune are Shimano! sper sa nu luati foc...devoratorii de Daiwe...fiecare invarte ce vrea!
Ovidiu, stiu ca tu ai shimano si esti mare fan. Eu nu am dat cu stradic, recunosc, dar tu ai dat cu exceler? nu 2 lanseuri, asa mai mult ca sa te convingi.
Initial imi luam scule conform principiului scump=bun, principiu care pana la urma s-a dovedit o mare aberatie demna doar de snobi. In ultimile 5 partide am pescuit numai cu Exceler care costa 3 milioane parca si o lanseta de 1,2 milioane si ma inteleg de minune cu ele. Cel putin lanseta e cea mai ieftina din arsenal si e preferata mea.
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
Re: DAIWA TD TIERA
E un principiu general valabil , nu doar in pescuit .mihaimircea scrie: Initial imi luam scule conform principiului scump=bun, principiu care pana la urma s-a dovedit o mare aberatie demna doar de snobi. In ultimile 5 partide am pescuit numai cu Exceler care costa 3 milioane parca si o lanseta de 1,2 milioane si ma inteleg de minune cu ele. Cel putin lanseta e cea mai ieftina din arsenal si e preferata mea.
Raportul calitate/pret nu s-a inventat degeaba ....o fi Excellerul bun , da pan la.....e cale lunga
Important e insa ca te intelegi f bine cu sculele pe care le ai ...restul nu conteaza
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
cica (a se citi disclaimer) poti sa rezolvi momentan problema daca bagi mulineta in apa.danr scrie:si mie mi-a scartait un capricorn nou nout, dupa 2 ore de pescuit
fara nisip,omul e grijuliu...pur si simplu au aparut ceva frecari nu stiu exact unde,dar a inceput sa "rontzaie".leba scrie: mai concret? scartaie, fornaie, ce face? sau a scapat-o omu' la nisip? nisipul e sudden death, e clar.[/i]
oricum,anul asta am tras de exceler de l-am zapacit si n-are nici pe dreaq,cum zicea cineva p-aici:"cu cat mulinezi mai mult cu atat merge mai bine"

Michael va recomanda Regulamentul forumului
- Mugurstefan
- veteran
Michael scrie:fara nisip,omul e grijuliu...pur si simplu au aparut ceva frecari nu stiu exact unde,dar a inceput sa "rontzaie".leba scrie: mai concret? scartaie, fornaie, ce face? sau a scapat-o omu' la nisip? nisipul e sudden death, e clar.[/i]
oricum,anul asta am tras de exceler de l-am zapacit si n-are nici pe dreaq,cum zicea cineva p-aici:"cu cat mulinezi mai mult cu atat merge mai bine"

Daca de Capricornul meu e vorba sa stii ca s-a remediat situatia.
Intr-adevar, nu maraia sau rontzaia dar oricum..se freca intr-un loca la fiecare tura si nu era chiar placut la doar 6 luni de la cumparare sa faca asa figuri.
Am reunso si am strans mai tare o piulita de la axul central a. i. acum in sarcina nu se mai freaca rotorul de corpul mulinetei.
Cred ca imi era mila sa o strang la max si dupa o ora de mulinat pe balta se slabea si freca iar.
Frecatul ala ma enerva cumplit, mai ales la jigging .
Acum am doua si le folosesc alternativ.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
bine ca s-a rezolvat.
cred ca sunt persoane care folosesc mulinete "grele"(a se citi scumpe) si pot confirma ca pot apare defecte si la ele,deci....cum ai norocul.
din cate mulinete am avut,exceler este prima care dupa un sezon de pescuit in toate conditiile merge la fel de fin ca in prima zi,poate si din cauza asta sunt atat de entuziasmat de ea.

cred ca sunt persoane care folosesc mulinete "grele"(a se citi scumpe) si pot confirma ca pot apare defecte si la ele,deci....cum ai norocul.
din cate mulinete am avut,exceler este prima care dupa un sezon de pescuit in toate conditiile merge la fel de fin ca in prima zi,poate si din cauza asta sunt atat de entuziasmat de ea.

Michael va recomanda Regulamentul forumului
-
- veteran
Chiar asa?Jean Scurtu scrie:Incearca sa intrii pe site-ul CABELA'S,scrie Capricorn ,click search o sa vezi ca apare CAPRICORN A cod 1AG-118300 si pretul e de $64,95 cum am sustinut!!!!!mihai.f scrie:Daiwa Capricorn-A Spinning Reels
Item number: 2UG-118300
MODEL: CA2000A
This item is in stock.
1 $69.95
Sau s-ar putea ca in Romania Cabela's sa aiba alt site cu alte preturi.....
Jean Scurtu
http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true
Deci ramine valabil 69.95$