Daiwa SS II

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 26 Sep 2006, 10:17

Si totusi ,cineva discuta de mulinete de 70$ versus 140$ cum ca sunt mai bune cele din categoria inferioara de pret........... :!:
Daca discutam de Stella+Sustain...etc, nu ma pot pronunta dat fiind faptul ca apartin unei categorii prohibitive ca pret si sunt destinate consumatorilor din doua categorii si anume:
-,,cu dare de mana''
-snobi

Referitor la preturi VS calitate ,este vorba totusi de piata americana.......

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 26 Sep 2006, 10:25

AndreiZ scrie:Acum de ce sunteti rautaciosi :)?

Ce vreau sa spun cu asta... conteaza si cum o folosesti, in ce pesti dai cu ea, cat de rau o hartanesti...
foarte adevarat , inca de asta nu s-a spus nimic si e extrem de important
Sunt unii care pun cea mai grozava mulineta pe butuci intr-un an de zile , iar altii pt care mulineta serveste doar la strans firul le au ca noi ani buni .....
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 26 Sep 2006, 10:27

Daca ma uit eu bine Stradicurile 1000 si 2500 sunt 120$ la Cabela's, iar Daiwa SS2 era, pana anul trecut, 150$. Deci si pretul de vanzare pare sa indice ceva, nu? :wink:
Cu lacrimi Bastus!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 26 Sep 2006, 11:47

fishi scrie:Se pare ca am luat ,,tzeapa'' cu Stradic-ul,mi-am luat si eu unul FH 4000.made in Japan.Cel putin asa reiese de la voi .Daca o mulineta de 70$ este mai buna decat una de 139$+vat(usa) inseamna ca americanii sunt prosti de cumpara produsul la suprapret .Poate ca tot din cauza prostiei lor imense Stradicul este pe piata de 10 ani iar o parte din celelalte nu se mai fabrica!
Sa aveti o zi buna!
Nu uita ca inainte CAPRICORN (cand l-am cumparat eu)costa $120!!!Motivele pt. care au redus pretul nu-l stiu ca e o mulineta f. buna si eu personal o prefer STRADIC-ului( si SS TOURNAMENT inaintea CAPRICORN-ului si STRADIC-ULUI ,dar e gustul meu!!!)

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Sep 2006, 12:01

Gerula scrie:...Daiwa SS2 era, pana anul trecut, 150$. Deci si pretul de vanzare pare sa indice ceva, nu? :wink:
si tu nu ratezi nici o ocazie sa ne reamintesti acest lucru :lol: :lol: :lol:
deja stiu si cei de la Daiwa de ss-ul tau :lol:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 26 Sep 2006, 12:05

Vezi ca faci confuzii grave, eu am SS Tournament, in mesajul ala era vorba despre SS2.
Cu lacrimi Bastus!

gabi udila
senior
senior

Mesaj de gabi udila » 26 Sep 2006, 12:11

au scazut pretul la capricorn pt ca au introdus tierra care costa exact cit costa capricornul inainte.e de fapt o lichidare de stoc.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Sep 2006, 12:28

Gerula scrie:Vezi ca faci confuzii grave, eu am SS Tournament, in mesajul ala era vorba despre SS2.
nu fac nici o confuzie,dar termenul de SS in general a devenit tare renumit datorita tie.
era o gluma :lol: esti cam irascibil azi :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 26 Sep 2006, 12:46

Michael scrie: nu fac nici o confuzie,dar termenul de SS in general a devenit tare renumit datorita tie.

Sieg heil .... aaaa, bine, fie cum zici tu :roll: :lol:.
Cu lacrimi Bastus!

AndreiZ
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de AndreiZ » 26 Sep 2006, 14:18

Din cate stiu, pe piata americana, Shimano era nr. 1 la vanzari... in special cu Stradicul :) asta acum vreo 4 ani... de atunci, n-am mai gasit informatii noi...

Cat despre snobi :), e doar un punct de vedere si un mod de a percepe lucrurile oarecum in alb-negru... Sunt multi pescari si de la noi care au sustain si mulinete mai scumpe... si destul de multi americani cumpara mulinete de peste $200... pentru ei, detinerea unei astfel de mulinete nu tine de snobism... si nu cumpara manati de acest imbold :)... ci pt. ca vor mai mult si pt. ca-si pot permite. Iar pt. cei care-si cumpara cu adevarat mulinete scumpe (peste $4-500) , nu e neaparat snobism - ci o placere personala, dorinta de performanta - de-aia se numesc sectiunile forumurilor "Enthusiast tackle" - astia sunt "tackle junkie", entusiasti, pasionati care prefera hi-end-urile.

La fel cum pasionatii de muzica si experiente audio "nec plus ultra" isi cumpara Harmann-Kardon sau Bang&Olufsen in loc sa-si ia un simplu Sony... (ca sa nu mai spun de "Panasoanic").

Poate unii o fac si din snobism... revenind strict la pescari - a-ti cumpara o mulineta ca sa te dai mare cu ea, asta mi se pare cea mai mare prostie (o parerea strict personala). Uite un "consumer insight" - iti cumperi ceva pt. ca vrei mai multe performante, calitate, si poate ca o confirmare a faptului ca standardul tau de viata a mai crescut un pic. In definitv, acum iti poti permite sa treci la "o treapta superioara"... de ce sa n-o faci? Nu asta isi doreste fiecare? Daca preferi un Wolksvagen in locul unui Logan (pt. ca ai banii astia si-ti permiti), asta e snobism?

In 10 ani de publicitate si marketing am citit, descoperit si invatat multe despre psihologia cumparatorului. Viata este o lectie de marketing, pe care fiecare dintre noi o invatam pe propria piele.

Am mai vazut astfel de abordari pe forumuri, de genul "Eu nu-mi permit sa-mi iau o mulineta de $200... daca altii isi iau, atunci sunt snobi... desi mi-as dori, in sinea mea, sa-mi pot permite si eu o mulineta din aia...". Iar cand ajung sa-si permita o asemenea mulineta, ei nu sunt... snobi. Automat, sunt "cu dare de mana", pasionati sau "entusiasti".

Cele scrise mai sus nu sunt vreun atac la adresa celor scrise mai sus si nici nu reprezinta vreun raspuns ironic... ci doar un punct de vedere exprimat intr-un mod civilizat si destul de logic, zic eu. Sper sa nu se simta vreunul dintre interlocutori lezat in vreun fel, pt. ca nu e cazul :).

Scrie răspuns