In opinia voastra , ce-i ala par ?
Fir Intins!!!
Daiwa SS II
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Chestia e ca daca ai frana stransa la limita de rezistenta a firului si ai un fir ceva mai rezistentSorin scrie:da , inteleg , dar daca tu ai frana reglata corect cum se se indoaie tripla ? ...pestele ia fir chiar si din impact ....inainte sa indoaie tripla a carait frana ? macar un pic ?
se intampla chestia asta .....si stiu multi ....celor care dar cu frana stransa de sa iasa mustu din ea si nu mai ai timp nici sa dai picapu , nici sa dai din manivela inapoi , totul se intampla ff repede......

Cu lacrimi Bastus!
am inteles acum ce vrei sa zici
limita de rezistenta a firului e o chestie orientativa
daca dai cu un textil de 15 lb si ai o mulineta de calitate n-o sa reusesti veci pururi sa setezi frana la acea limita ( de obicei maximul e mai mic )
ideea e sa-ti reglezi frana corect si in acest caz nu e voie sa se indoaie triplele .
daca dai cu un textil de 15 lb si ai o mulineta de calitate n-o sa reusesti veci pururi sa setezi frana la acea limita ( de obicei maximul e mai mic )
ideea e sa-ti reglezi frana corect si in acest caz nu e voie sa se indoaie triplele .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
- Mugurstefan
- veteran
Subscriu la ce a scris Gerula mai sus.Sorin scrie:am inteles acum ce vrei sa zici
Cand stii ca dai dupa avat , frana trebuie mult mai slaba stransa ca sa poata sa ia fir pana ii trece iuresul sau pana decuplezi antireturul.
Si asta nu neaparat la fir de 15lbs ...e posibil si la fir mult mai subtire.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !