Daiwa SS II

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 04 Oct 2006, 11:03

fishi scrie:Cu ce fire dai frate???
daca e stationar, 40-45 pe mulineta, 35 portiunea de la vartej la plumb si 25-35 forfacul ;)
daca e de blinkerit 25-30 pe mulineta.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 04 Oct 2006, 11:06

Tavi scrie: Am auzit ca unii cedeaza fir pestelui din manivela
me too!
Tre sa alegi intre a folosi frana de acum sau dupa ce pierzi primu barosan daca pe noi nu ne crezi
chiar imi doresc asta la fel si sa vad cum e sa iti rupa firul pt ca pana acum n-am avut parte de asa ceva! :D
prin locurile unde pescuiesc n-o sa am parte de asa ceva de asta tin sa merg in delta...

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 04 Oct 2006, 12:56

johnnybravo scrie:prin locurile unde pescuiesc n-o sa am parte de asa ceva de asta tin sa merg in delta...
si de unde stii ca-n delta o sa ti se intample???

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 04 Oct 2006, 12:59

acolo prinde oricine :lol:
inca n-am auzit contrariul...sau poate stii tu mai multe? ;)

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 04 Oct 2006, 13:19

johnnybravo scrie: inca n-am auzit contrariul...sau poate stii tu mai multe? ;)
parerea mea e ca stie ce spune,vezi localitatea de unde este.
daca nu esti dus de cineva care stie in locuri cu peste si vremea nu e propice,pti veni cu buza umflata si din delta :!:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 04 Oct 2006, 14:59

johnnybravo scrie:acolo prinde oricine :lol:
inca n-am auzit contrariul...sau poate stii tu mai multe? ;)
:lol: :lol: ...stii cum e cu pomu' laudat.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 04 Oct 2006, 17:33

Tavi scrie:
johnnybravo scrie:aveti dreptate cu frana, din pacate pana acum doar o singura data am fost nevoit sa cedez in fata pestelui si sa ii dau fir ca altfel ma tragea in apa :D
in rest n-am dat nici un metru inapoi in favoarea pestelui, franele eu le tin oprite (prefer tamburul sa stea tzeapan), dar, vorbesc de pescuitul la stationar cu pestisor, la spinning o fi cum ziceti voi, pana acum n-am avut capturi mari, dar perseverez :D
Nu conteaza ca dai la stationar sau spinning, tamburul intepenit e exclus!
Am auzit ca unii cedeaza fir pestelui din manivela, eu prefer o frana buna si bine reglata.
Tre sa alegi intre a folosi frana de acum sau dupa ce pierzi primu barosan daca pe noi nu ne crezi
Un pescar bun foloseste si frana bine reglata,dar in acelas timp decupleaza antireturul si mulineaza invers cand e nevoie ,dand fir pestelui la socurile si presiunea exercitata de peste(in general cand firul incepe sa suiere) si pompand si recuperand dupa aceea.In felul acesta ai cele mai mari sanse sa prinzi un peste mare cu fir subtire,daca locul iti permite aceasta si nu trebuie sa fortezi pestele ca sa nu intre in agatatori.

Jean Scurtu

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 07 Oct 2006, 07:48

Jean Scurtu scrie: Un pescar bun foloseste si frana bine reglata,dar in acelas timp decupleaza antireturul si mulineaza invers cand e nevoie ,dand fir pestelui la socurile si presiunea exercitata de peste(in general cand firul incepe sa suiere) si pompand si recuperand dupa aceea.In felul acesta ai cele mai mari sanse sa prinzi un peste mare cu fir subtire,daca locul iti permite aceasta si nu trebuie sa fortezi pestele ca sa nu intre in agatatori.

Jean Scurtu
am fost ieri pe Dunare si am agatzat un avat mare, m-a luat prin surprindere si nah cuprins de emotie (n-am prins pana acum peste mare la blinker) am inceput sa dau drumul la frana dupa care si la piedica, timp in care mi s-a bagat in buruieni si acolo a ramas...cu chiu cu vai am scos blinkerul dar pestele dus a fost....adevarul e ca nu am avut ce-i face, a tras violent atacand blinkerul destul de aproape de mal si n-am avut fiir suficient sa il plimb....asta e.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 08 Oct 2006, 18:58

ati pus vreunul mana pe Daiwa Tierra?

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templ ... hasJS=true

bag seama ca 2500 a devenit sesizabil mai usor. Cam cat era un Prodigy de 2000.
O rasni si mai bine?
near the beer

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 09 Oct 2006, 08:27

johnnybravo scrie: am fost ieri pe Dunare si am agatzat un avat mare, m-a luat prin surprindere si nah cuprins de emotie (n-am prins pana acum peste mare la blinker) am inceput sa dau drumul la frana dupa care si la piedica, timp in care mi s-a bagat in buruieni si acolo a ramas...cu chiu cu vai am scos blinkerul dar pestele dus a fost....adevarul e ca nu am avut ce-i face, a tras violent atacand blinkerul destul de aproape de mal si n-am avut fiir suficient sa il plimb....asta e.
misto .....mai trebuia sa arunci si batul in apa si s-o iei la fuga :D :D
glumesc , lasa ca la urmatorul , o sa-i trimiti niste ''greetings-uri'' blajine printre dinti si o sa-l arunci din prima afara fara nici o frana :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Scrie răspuns