Apoi am trecut la Daiwa: mai intai SS Tournament 1300 si mai apoi SS 2 la incurajarile unui amic, care scosese un somn de 40 de kile cu modelul 2000 si care avea mulineta cam de 4 ani de zile, pescuita numai cu textill si care intretzinuta si unsa periodic cu unguent special de la Daiwa,era ca noua! de SS Tournament nu mai spun nimik, sunt adevarate tractoare si te potzi baza pe ele in orice situatzie, dar precursoarele lor nu cred ca au mare lucru din ce a fost la un moment dat Daiwa Tornament SS, adik nishte mulinete care au revolutzionat conceptul de mulineta ca scula de pescuit din acea perioada!
Ca idee generala, ceea ce m-a facut sa aleg Daiwa, a fost faptul ca mulinetele lor sunt mult mai bine gadite ca niste adevarate scule de pescuit: ideea cu tamburul mai lat si corp al mulinetei mic,Locomotive levelwind, ABS, Twist Buster, angrenaje capabile de tractiuni puternice (mai puternice decat la Shimano) au fost toate idei preluate abia apoi de catre Shimano! Sincer sa fiu la Shimano n-as fi trecut mai sus de Stradic niciodata ptr ca deja restul mi se pareau prea de fitze si am prieteni care au avut si Stella si pan la urma si alea ajung sa aibe jocuri si sa maraie haraie! La Daiwa e ceva normal sa aibe un mic harait, dar haidetzi sa fim serioshi, oare bunicii si tatzii si unchii nostri cum pescuiau cu Abu 506 Cardinal, Dam 220N si Mitchell 300 (si inca le-am zis pe alea bunele)

Unii mai experimentatzi spun ca din cauza mecanismelor diferite: Shimano are roata dintzata cu dintzi mai mici si mai deshi, ceea ce confera o mai buna fluiditate a miscarii,dar o mai slaba rezistenta a dintzilor in timp; iar la Daiwa, dintzii de pe roata dintzata sunt mai mari si mai rari, rezulta harait din fabrica, dar soliditate si rezistenta mai mare si fortza de tractziune a angrenajului!
Se poate discuta o gramada pe tema asta si sincer nu prea imi pasa decat ca s-au inventat astfel de mulinete ca Daiwa shi Shimano! Personal ma opresc tot la Daiwa shi recomand SS2-ul ptr ca este o mulineta fiabila! in rest peshte sa avem sa le tocim noi si pe astea >D:D:D