cum pescuiec cu firul textil

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Feb 2005, 12:05

costica_fishing scrie:
Cred ca orice rapitor care se respecta ataca la capul prazii.
Costica:te contrazic aici,nu este o regula,rapitorul,ataca din spate sau dedesupt,apoi il intoarce (daca este mai maricel),prin miscari sacadate,ca sa-l poate inghiti.Chiar am studiat problema,exista filmulete in acest sens.Ca sa nu mai zic,ca toti pestii pe care i-am prins erau agatati de partea din spate a nalucii.Parerea mea :roll:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 27 Feb 2005, 13:04

In toamna asta mi s-a intimplat cu 2 salai (3 respectiv 2,5 kg) sa fie intepati dinspre exteriorul gurii. Asta inseamna ca au atacat din lateral (la cap?), virful cirligului raminind in afara. Daca nu il "curentam" instantaneu, deschidea gura si pa-pa. :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 27 Feb 2005, 13:07

Probabil ca au atacat din lateral,nu cred ca vreun pestisor prada sa stea pe loc,vazand ca vine din fata ditamai namila sa-l inhate.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 27 Feb 2005, 13:11

Evident nu sta salaul cu gura deschisa si pestisorul intra frumos in ea... :twisted:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 27 Feb 2005, 18:09

...pe langa atac lateral eu am observat ca salaul rateaza mare parte din atacuri mai ales la miscari ample. vara am prins jumatate din salaii de peste 3kg. intepati exterior, opercul sub barba, de piept.. adevarat ca pescuiesc numai cu jiguri de la 2/0 in sus.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 27 Feb 2005, 19:32

domnilor, asta e concluzia mea deocamdata (referitor la atacul spre capul pestisorului). La marlite se mai intampla sa taie din coada plesticelor.
La Capidava, lui Dan i-au tocat cateva plastice asa.

Nu am spus ca ataca numai din fata, intrucat ar fi stupid. Ataca de unde se afla - de sus de jos, din spata sau din fata.

pe de alta parte, sunt convins ca nu e de asteptat daca ai simtit trasatura, indiferenta ce fir folosesti.
Poate numai daca dai cu viu.

Altfel, ai simtit - i-ai dat-o! :D
near the beer

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 28 Feb 2005, 12:41

Se pare ca suntem de acord in privinta intepatului instantaneu. Cel putin la pescuitul cu jiguri eu cred ca nu e de asteptat. La vobler, cu multifilar si bat cu actiune rapida, mi s-a mai intimplat sa il scot din gura pestelui. Cind simt bufnitura la mine e reflex sa il "curentez". :lol: Si la jig mai dadeam si niste contre suplimentare, "sa stea cirligul", pina am inceput sa scap pestii. S-a intimplat mai ales cind foloseam tripla in spatele jigului. Daca tineam firul tensionat, ii scoteam pe majoritatea. La jig fara tripla ii mai ard si acum vreo 2 - (folosesc mono de .28)

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 28 Feb 2005, 19:53

bogdank:

in ce conditii pescuiesti cu jig+ancora?
near the beer

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Feb 2005, 23:51

Hai ca mi-ati facut un chef cu intepatu' asta dupa cateva secunde!... Eu raspund de obicei prompt atacului, dar la pipait, la salau, cand simti ca te-a lovit si vezi ca merge incet in lung de mal, dand din cap si fara bagare de seama, iti vine sa nu-i mai dai "finala"... :lol:

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 01 Mar 2005, 09:47

Si mie mi se intampla cum a spus Adelin cand pleaca "cu firul" intr-o parte parca e o placere sa urmaresti miscarea si intarzi inteparea dar atunci parca niciodata nu dai rateu :)
Dar probabil ca atunci ii chiorlaie matele si de aceea nu da drumul repede la jig :D

Scrie răspuns