Costica:te contrazic aici,nu este o regula,rapitorul,ataca din spate sau dedesupt,apoi il intoarce (daca este mai maricel),prin miscari sacadate,ca sa-l poate inghiti.Chiar am studiat problema,exista filmulete in acest sens.Ca sa nu mai zic,ca toti pestii pe care i-am prins erau agatati de partea din spate a nalucii.Parerea meacostica_fishing scrie:
Cred ca orice rapitor care se respecta ataca la capul prazii.
cum pescuiec cu firul textil
Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Sorin, Moderatori
Michael va recomanda Regulamentul forumului
						Probabil ca au atacat din lateral,nu cred ca vreun pestisor prada sa stea pe loc,vazand ca vine din fata ditamai namila sa-l inhate.

Michael va recomanda Regulamentul forumului
						- costica_fishing
 - veteran

domnilor, asta e concluzia mea deocamdata (referitor la atacul spre capul pestisorului). La marlite se mai intampla sa taie din coada plesticelor. 
La Capidava, lui Dan i-au tocat cateva plastice asa.
Nu am spus ca ataca numai din fata, intrucat ar fi stupid. Ataca de unde se afla - de sus de jos, din spata sau din fata.
pe de alta parte, sunt convins ca nu e de asteptat daca ai simtit trasatura, indiferenta ce fir folosesti.
Poate numai daca dai cu viu.
Altfel, ai simtit - i-ai dat-o!

La Capidava, lui Dan i-au tocat cateva plastice asa.
Nu am spus ca ataca numai din fata, intrucat ar fi stupid. Ataca de unde se afla - de sus de jos, din spata sau din fata.
pe de alta parte, sunt convins ca nu e de asteptat daca ai simtit trasatura, indiferenta ce fir folosesti.
Poate numai daca dai cu viu.
Altfel, ai simtit - i-ai dat-o!
near the beer
						Se pare ca suntem de acord in privinta intepatului instantaneu. Cel putin la pescuitul cu jiguri eu cred ca nu e de asteptat. La vobler, cu multifilar si bat cu actiune rapida, mi s-a mai intimplat sa il scot din gura pestelui. Cind simt bufnitura la mine e reflex sa il "curentez". 
  Si la jig mai dadeam si niste contre suplimentare, "sa stea cirligul", pina am inceput sa scap pestii. S-a intimplat mai ales cind foloseam tripla in spatele jigului. Daca tineam firul tensionat, ii scoteam pe majoritatea. La jig fara tripla ii mai ard si acum vreo 2 - (folosesc mono de .28)

- costica_fishing
 - veteran