discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
tudor
- Moderator

-
Gerula scrie:Adelin scrie:
...eu zic ca cine nu a rupt nici un bat de top, nu e pescar...
Cred ca important e si
cum l-ai rupt

. Una e sa-l rupi cazand cu malul

, sau inchizand portbagajul peste el, noaptea, si alta e sa-l rupi in drill sau la aruncare...
Mi s-a intimplat sa rup si in drill si la aruncare si la agatatura. Dar adevarul e ca sunt si eu cam brutal. Asa stiu cit de rezistent e fiecare bat.
Tudor
-
Adelin
- Moderator

Gerula scrie:Adelin scrie:
...eu zic ca cine nu a rupt nici un bat de top, nu e pescar...
Cred ca important e si
cum l-ai rupt

. Una e sa-l rupi cazand cu malul

, sau inchizand portbagajul peste el, noaptea, si alta e sa-l rupi in drill sau la aruncare...
Eu ma refeream la cu totul altceva si anume ca un pescar care are ceva ani in spate, a schimbat nenumarate scule in dorinta de a gasi unealta perfecta. Ei, e imposibil ca in padurea de bete care ii trece prin mana sa nu intalneasca bete concepute prost, care sa se rupa,(exemplu concret: DAM HYPRON, bat de top de pe vremea cand in firma DAM se vorbea limba germana nu chineza) , sau nu sa aiba de-a face cu bete cu defecte de fabricatie, sau transportate si manipulate impropriu de catre comercianti.
Daca e pescar cel care a gasit din prima batul perfect si inca mai pescuieste cu el, fara sa se fi framantat ani si ani si ani...si inca sa nu aiba liniste, ma las de peste!

-
tudor
- Moderator

-
Batul ideal Adeline, cel pe care l-am putea folosi o viata, nu cred ca exista. Nu numai tehnologia evolueaza, dar si noi, ca pescari si ca virsta.
Iata de ce suntem condamnati sa fim nesatisfacuti toata viata. Dar nu-i mai bine asa ?
Tudor
-
Gerula
- veteran

Discutia plecase totusi de la bete rupte
repede, la prima/ a doua/ a treia partida. Nu cred ca vreun pescar in toate mintile se asteapta ca un bat sa-l tina mii de partide, indiferent cat de bun ar fi (si batul si pescarul

).
In ideea asta am zis ca-i foarte important
cum s-au rupt betele alea. Daca incerci sa arunci 50 de grame la 100 de metri cu un bat 3-25 si acesta cedeaza, nu stiu daca se cheama ca e prost batul. Chiar daca altul (cu aceleasi specificatii) poate tinea. Nu zic ca asa s-au rupt Trabucco-urile alea, era doar un exemplu.
Cu lacrimi Bastus!
-
decebal traian
- utilizator nou

La Multi Ani !Anul acesta in schimb am cumparat din Serbia o lanseta
,,FOR MAX '' si o sa radeti cand o sa va spun ca dau cu ea si la crap si la stiuca ! Are actiune de 35-130 gr -2,70 mt, varful este subtire si plin si poate de asta are actiunea respectiva dar am prinS cativa crapi din barca pe Dunare si s-a facut covrig dar nu s-a rupt , iar la stiuca vreau sa va spun ca este bestiala ! Pretul este de 1.200.000 lei ,maner pluta inele
s-sic garantie 3 ani !In prima faza pare sensibila dar cand intra in actiune tot blancul este ,,bestie'' ,lupta tare de tot si va spun sincer ca la pretul acesta am forztato tare ca nu mi-ar fi parut rau daca s-ar fii rupt dar dupa 3 pescuituri de cate 1 saptamana in Delta m-am indragostit de ea !
Fire textile am folosit demult cand vroiam un fir subtire de mare potenta ,dar cand am vazuta ca , camaradul meu de barca prinde cu T-F
crap dupa crap si eu nici o trasatura a doua zii am dat tot textilul jos !
Concluzie ,daca nu ai un monofilament cu elasticitate controlata atunci
si numai atunci folosesc la stiuca si salau ,textil astfel NU !asta e parerea mea ! Va salut si pe curand !Multa fericire la pescuit !
-
noname
- veteran

-
Mah ce sa zic,... nu amestec rapitoru cu pasnicul, iar despre bete aveti perfecta drepate.. eu de exemplu am un bat de spinning facut de tata cadou la 4 ani (habar n-aveam ce-i ala pe atunci) m-am indragostit de el mai tarziu deoarece la inceput ma enervam ca nu puteam sa lansez... si acu ma gandesc ca intr-o buna zi o sa ma lase de tot, si asa i-am rupt varfu, l-am legat e vai de capul lui

m-am obisnuit mult cu el si-mi doresc din ce in ce capturi mai mici sa nu se rupa