Comanda din Italia! Unde?cum?cat?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 24 Dec 2005, 13:44

Eu zic sa nu incepem sa ne imaginam ca ar trebui sa faca omul munca voluntara in folosul oricarui pescar roman. Slava Domnului, traim acum intr-o tara libera (poate mai libera decat America lui GW Bush, vezi recentul scandal despre interceptarea ilegala a convorbirilor telefonice), cui nu-i convine poate oricand sa-si cumpere pe cont propriu, nu-i nici o mare smecherie.
Cu lacrimi Bastus!

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 26 Dec 2005, 09:47

si eu am observat ca in italia preturile sunt cam mari!voblere mai mici in schimb nu prea au ,de la 12 cm in sus pt mare cred.in schimb am luat niste rapala din franta cu 12euro. ieftin nu?

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 26 Dec 2005, 10:05

Tre sa traiasca si francezu' :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 26 Dec 2005, 11:20

Rapala le gasesti citeodata si la 3 sau 4 €. Depinde foarte mult de magazine. Dar pe aici Rapala nu mai sunt asa de pretuite. Din punct de vedere tehnologic sunt cu mult depasite de voblerele japoneze.

@GramaV

Voblerele de la 12 cm in sus nu sunt neaparat pentru mare. Am prins salau si cu vobler de 20 cm, si nu pescuind in mare. :lol:

Tudor

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 26 Dec 2005, 16:10

aveti perfecta dreptate.d-le tudor.am gasit in alt magazin citeva ratlinuri de 16 gr cu 3 euro buc si se mai spune ca la momeala mare peste mare.eu mai mari de 10 cm nu am dar am un prieten care a facut comanda si a luat mai multe yozuri, printre care si citeva de 18cm.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 26 Dec 2005, 19:50

Gerula scrie:Eu zic sa nu incepem sa ne imaginam ca ar trebui sa faca omul munca voluntara in folosul oricarui pescar roman. Slava Domnului, traim acum intr-o tara libera (poate mai libera decat America lui GW Bush, vezi recentul scandal despre interceptarea ilegala a convorbirilor telefonice), cui nu-i convine poate oricand sa-si cumpere pe cont propriu, nu-i nici o mare smecherie.
Pai ceva smecherie este, ca te vamuieste vamesul daca e de la firma,daca e de la persoana fizica poti sa spui ca tie ruda si mai trece cu vederea.
In plus , multe firme nu prea accepta carduri romanesti la plata...
pentru tepele date de unii romani suferim toti...
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 26 Dec 2005, 23:27

N-are nici o legatura cu provenienta (de la firma sau de la pf). Daca in cutie ai vreo factura, sau daca respectivul colet are valoare declarata mare, nu scapi decat daca dai spaga. Asta-i marele avantaj cand cumperi de la o persoana fizica (oricine de pe ebay de exemplu), ca poti cere sa se treaca pe colet "gift", sa se declare o valoare sub 50$ si sa nu existe vreo factura pe-acolo. Nici un magazin n-o sa faca asta.
Pe de alta parte, chiar daca iei de la magazin, daca expediaza cu regular airmail coletul ajunge la un oficiu postal "normal" unde vamesul e mai mult decat fericit sa ia 500.000 si sa te lase in pace, asta in cazul in care nu dai de vreo tanti dezorientata de care scapi cu sarumana, eventual cu o cutie de bomboane daca vrei sa fii baiat finut.
In schimb, daca se trimite cu priority airmail ajunge la oficiul ala din str Virgiliu (pt Bucuresti) unde sunt niste banditi. Nu mai zic de FEDEX, DHL sau UPS.

Acum si cu ebay-ul e o chestie, ca daca pui botul la vreo superocazie listata de unu' cu 0 feedback sansele sa te frigi sunt mari. In schimb, de la oameni cu peste 1000 feedback si peste 99% pozitive eu am tot luat (mulinete, woblere, componente de calculator samd), si n-am avut nici cea mai mica surpriza.
Cu lacrimi Bastus!

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 26 Dec 2005, 23:34

grama v scrie:si eu am observat ca in italia preturile sunt cam mari!voblere mai mici in schimb nu prea au ,de la 12 cm in sus pt mare cred.in schimb am luat niste rapala din franta cu 12euro. ieftin nu?
Daca consideri ca un vobler RAPALA cu 12 euro e ieftin atunci ce poti zice de acelas vobler RAPALA ce costa in jur de $5 in U.S.A.????

Jean Scurtu

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 27 Dec 2005, 00:41

Gerula scrie:N-are nici o legatura cu provenienta (de la firma sau de la pf). Daca in cutie ai vreo factura, sau daca respectivul colet are valoare declarata mare, nu scapi decat daca dai spaga. Asta-i marele avantaj cand cumperi de la o persoana fizica (oricine de pe ebay de exemplu), ca poti cere sa se treaca pe colet "gift", sa se declare o valoare sub 50$ si sa nu existe vreo factura pe-acolo. Nici un magazin n-o sa faca asta.

:shock: :shock:
Deci, n-are nici o legatura cu provenienta PJ sau PF , daca in cutie e vreo factura.......Nici un magazin n-o sa faca asta.!!!! :shock: ...

Deci are sau n-are legatura ???

Inginer ......???? am ghicit? :)
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

grama v
veteran
veteran

Mesaj de grama v » 27 Dec 2005, 07:41

nici eu nu le-am considerat ieftine d-le jean,dar inainte de plecarea de acasa facusem spectacol cu unul la avat si cind le-am vazut am sarit pe ele. :D

Scrie răspuns