discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Gerula
- veteran

Mugurstefan scrie:

Deci, n-are nici o legatura cu provenienta PJ sau PF , daca in cutie e vreo factura.......Nici un magazin n-o sa faca asta.!!!!

...
Deci are sau n-are legatura ???
Inginer ......???? am ghicit?

Nu, bineinteles
Era totusi foarte clara toata treaba, daca nu scoti trei vorbe din context

. Afirmasei mai sus ca "daca e de la persoana fizica poti sa spui ca tie ruda si mai trece cu vederea." Ceea ce e fals, daca ai vreo factura prin colet, poate expeditorul sa-ti fie si frate, ca tot degeaba

.
Afirmatia "nici un magazin n-o sa faca asta" era o argumentatie in favoarea tezei ca-i mai avantajos sa iei de la persoane fizice.
Ce-ai facut tu aici e ca-n bancul ala, cu Dej care dicteaza pe patul de moarte "Prostul ala, Tov Nicolae Ceausescu, e un cizmar, bun numai sa repare pantofi, nu de conducator" si cu Maurer care taie pe ici pe colo si scrie doar "Tov Nicolae Ceausescu e bun de conducator."
Cu lacrimi Bastus!
-
Mugurstefan
- veteran

Gerula scrie:
Afirmatia "nici un magazin n-o sa faca asta" era o argumentatie in favoarea tezei ca-i mai avantajos sa iei de la persoane fizice.
Nu mi sa parut.
Mie unul mi sa parut o argumentatie precum ca "nici un magazin n-o sa faca asta " se refera la faptul ca nu o sa scrie "gift" pe colet si nu o sa omita sa puna factura in colet. ceea ce mi se pare normal, conform uzantelor( adica de a pune factura in colet!) .
Si prin urmare conteaza dupa parerea mea daca comanzi de la o firma sau printr-un cunoscut de la fata loculu.
Eu asta am vrut sa spun.
Dar hai sa ne oprim aici, ca poate mai dai un banc din " the 60's " si nu vreau sa ma faci si Zaroni.
PS: celallate informmatii cu Airmail si DHL le consider foarte binevenite.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
Gerula
- veteran

Mugurstefan scrie:Si prin urmare conteaza dupa parerea mea daca comanzi de la o firma sau printr-un cunoscut de la fata locului.
Eu asta am vrut sa spun.
Asta am spus de la bun inceput, atata ca nu-i neaparata nevoie ca persoana cu pricina sa fie un cunoscut, merge foarte bine si de pe ebay. Esential e insa ca
expeditorul sa nu-ti puna vreo factura in colet, altfel e ca si cum ai lua de la magazin, asta era spilul.
Chestia a fost ca eu vorbeam despre doua lucruri in mesajul ala, iar tu ai unit cate putin din fiecare si a dat o contradictie logica

.
Regular airmail (
nu priority) e de baza, as zice ca-i conditia sine qua non sa ridici coletul fara bataie de cap. In plus, fiind depus cu valoare declarata mica, scade semnificativ si riscul sa fie desfacut coletul. Principala problema a acestei solutii e lipsa asigurarii, asa ca daca se pierde (pe bune) sau este deteriorat pachetul ai pierdut banii. Eu am primit insa zeci de pachete prin sistemul asta (unele destul de valoroase, 3-400$) si n-am avut, slava Domnului, nici o surpriza pana acum.
Cu lacrimi Bastus!
-
decebal traian
- utilizator nou

Calone scrie:pai ce e mai ieftin pe la italia cred ca sunt trabucco . dar nu recomand .
Eu personal pescuiesc cu lansete Trabucco si fire Trabucco de cativa ani buni si pot spune ca sunt ffff. multumit !Nu trebuie sa cumpar direct din Italia toate iefteniturile ce sunt cu reducere de pret cand avem in tara reprezentanta !Apropo stiati ca tot ce aduc anumite persoane de,, buna intentie'' de afara sunt numai produse cu pret redus din magazine ?Produse care nu -sau vandut sau fire vechi apropo de ce spunea un domn despre fire americane care ajung la noi prin nustiu cate maini si nu stiu din ce magazine care dau faliment !De la fabrica sau distribuitor direct cumpara numai reprezentantele care acorda si garantie si de la care oricum cumparam mai ieftin decat de la cei ce fac contrabanda cu plasa ca sa le mai iasa si lor un ban de pe urma pescarilor ! Asa ca sfaturi gratuite fara sa ai habar pastreazale pentru tine !:idea:
-
Gerula
- veteran

Ma tem ca daca la reprezentanta ar fi mai ieftin ca la "oamenii de bine" ar cumpara lumea numai de la reprezentanta.

Cu lacrimi Bastus!
-
decebal traian
- utilizator nou

Gerula scrie:Ma tem ca daca la reprezentanta ar fi mai ieftin ca la "oamenii de bine" ar cumpara lumea numai de la reprezentanta.

Alegerea este a ta !

-
Jean Scurtu
Pot sa va spun ca am trimis destule pachete din U.S.A. in Romania cu ustensile de pescuit (si nu numai),nu cu regular mail (ca ajunge mai tarziu si diferenta de cost a transportului e nesemnificativa)ci cu EXPRESS MAIL,pachetele ajungand in 3-5zile lucratoare.
Am trimis si valori mai mari de $500 si deoarece am specificat in formele vamale ca e "cadou"cu valoare sub 45 de euro( nu pun niciodata nici o factura in pachet si iau si etichetele pe care e specificat pretul))destinatarii nu au platit vama.
Acestia, daca vor ,va pot confirma cele spuse de mine).
LA MULTI SI FERICITI ANI!!!
Jean Scurtu
-
Gerula
- veteran

Express mail este la noi asimilat EMS-ului si coletele ajung (in cazul destinatarilor din Bucuresti) la celebrul oficiu postal din str Virgiliu, unde vamesii abia asteapta sa te taxeze.
Legislatia romana prevede ca valoarea in vama se stabileste dupa factura. Daca aceasta nu exista, conform legii, vamesul are de ales intre a lua de buna valoarea declarata a coletului si, in cazul in care aceasta i se pare suspect de mica, a calcula valoarea dupa lista valorilor in vama (anexa la regulamentul vamal).
Asta este motivul pentru care oficiul postal la care ajunge coletul e mult mai important decat vreo cateva zile in plus pe drum.
Sa nu facem insa confuzii, una e regular mail (adica vapor+ camion samd = luni de zile pana in Romania) si alta e regular air mail ( nu priority air mail). Cu air mail-ul normal un colet ajunge la Bucuresti in 2, cel mult trei saptamani, cu priority ar trebui, cel putin teoretic sa ajunga in 7-14 zile lucratoare.
Situatia din tara n-o comentez ca n-o cunosc, chiar as fi curios sa aflu daca la Timisoara, Cluj sau Iasi exista aceeasi "specializare" ca in cazul oficiului postal din str Virgiliu din Bucuresti.
Cu lacrimi Bastus!
-
Gerula
- veteran

decebal traian scrie:Alegerea este a ta !

In general cumpar de afara, unde e mult mai ieftin decat in cazul ambelor variante de mai sus. De pe piata locala n-am luat decat maruntisuri sau chestii scumpe doar daca ma grabeam si n-aveam incotro.
Cu lacrimi Bastus!
-
gregorio
- utilizator nou

Gerula scrie:decebal traian scrie:Alegerea este a ta !

In general cumpar de afara, unde e mult mai ieftin decat in cazul ambelor variante de mai sus. De pe piata locala n-am luat decat maruntisuri sau chestii scumpe doar daca ma grabeam si n-aveam incotro.
Am vazut ca te pricepi si probabil ca toate sculele tale sunt luate de afara, de aceea cred ca trebuie sa ai un G.Loomis(daca nu mai multe).Eu as dori o lanseta fast de maxim 2,4m & 2-4 oz.Am citit ca cele mai bune ar fi G.Loomis, dar daca ai alte sugestii sa sti ca mi-ar fi de real ajutor.