discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
ranga
- veteran

sau cu tub de spray.
unii spun ca'i cel mai al dracu' "clonc" , altii rad...insa unii chiar prind peste.

-
semlecangheorghe
- veteran

Merge si cu tub de spray,dar,spune tot...trebuie dat cu sapun de casa
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
-
dalea robert
- senior

Intr-adevar, ca si la pescuit, sunt zile cand prinde peste toata lumea si zile cand prind doar unii...! Singura realitate este ca experienta conteaza! Si perseverenta!!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!
-
gabrielfurtos
- utilizator nou

-
Toti pescarii care au iesit la clonc vara asta se vaita ca au prins doar moace. La Giurgiu am vorbit cu un prieten si cica e jale. O sa ajungem sa ne luam vacante pe Ebru ca sa ne ostoim pofta de mustaciosi.
-
crysst
- veteran

gabrielfurtos scrie:Toti pescarii care au iesit la clonc vara asta se vaita ca au prins doar moace. La Giurgiu am vorbit cu un prieten si cica e jale. O sa ajungem sa ne luam vacante pe Ebru ca sa ne ostoim pofta de mustaciosi.
Aia mari sunt victime sigure ale curentului.
Prieteniile sunt ca umbra, nu apar decat cand este soare
-
dalea robert
- senior

Atunci trebuie cautati unde este curentul „mai slab”!

Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!
-
arapaima
- senior

Somn se prinde, cel putin in zona Oltenita, am prins foarte multi. E drept ca mustaciosii mai mari nu au fost foarte interesati de momeli, desi de ridicat s-au ridicat. Intre 1kg si 8kg nu exista sa nu prinzi 5-6 bucati la o partida de 2-3 ore.
Conteaza foarte mult cu ce clonc bati, mi-am facut de curand niste cloncuri care "tuna" cand dai cu ele. Pescuiesc numai pe apa adanca si cel mai important, deasupra fundului cum fac vecinii nostri bulgari. Un sonar bun te ajuta intr-o foarte mare masura si la fel de important este un partener care sa stie ce sa faca in momentul cand trage un somn. Sincer, desi am fost cu foarte multi prieteni la clonc, maxim 2-3 au reusit sa inteleaga fenomenul si stilul asta de pescuit.
Sambata voi fi din nou pe apa la Oltenita si sper sa am activitate.
-
dalea robert
- senior

Bravo, felicitari, cand vezi ca mai sunt si pescari care prind, te motiveaza!!

-
arapaima
- senior

Multumesc frumos.
Pentru ca este totusi un topic despre cloncuri, satisfactia cea mai mare am avut-o atunci cand unul dintre prieteni a prins foarte bine somn cu un clonc facut de mine. Sincer nu l-ar fi primit, pentru ca asa cum ti-am mai zis toate cloncurile mele sunt unicat, dar a insistat timp de cateva partide sa-i dau un clonc cu care sa invete sa bata bine si mai ales sa i se potriveasca. Acum nu se mai desparte de el, ba inca mai vrea vre-o 3

. Si cand ma gandesc ca avea barca plina cu toate natiile de cloncuri, de la Hunor pana la restul care se gasesc pe piata noastra.
Am mai testat un clonc bulgaresc din carbon, in forma de S. Foarte dragut, simplu de batut cu el chiar si pentru un copil de 4 ani dar foarte scump si eficient pentru apa de maxim 6 m, dupa parerea mea. Sunetul, desi curat si clar nu avea forta sa ajunga pana la 10-12m.
-
Mos Martin
- utilizator constant

-
Doar pe Dunare merge pescuitul la clonc? Pe Mures, unde apa are 3-4 metri, n-ar merge? N-am inteles: de ce trebuie mascat plumbul?