CLONC SOMN

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dalea robert
senior
senior

Re: CLONC SOMN

Mesaj de dalea robert » 06 Mar 2012, 23:54

Multumesc pentru raspuns, astept sa vad pozele cu cloncul unguresc, eventual si un mod de a contacta producatorul, daca nu e prea mult :respekt:
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

arapaima
senior
senior

Mesaj de arapaima » 06 Mar 2012, 23:56

tudor scrie:Buna Zoran,

Faptul ca pestele refuza momeala nu am puso-o nici odata pe seama cloncului. Ori se ridica la sunetul cloncului si atunci depinde si felul cum ii prezinti momeala, ori nu se ridica, ori fuge.
Eu atasez mai multa importanta vitezei cu care prezint momeala in fata somnului si nu schimbarii cloncului. La fel tu spui la tine pe site ca daca plumbul nu e acoperit cu ceva nu mai musca, eu nu mai pun nimic pe plumb de mult doar il plastific si gata. Fiecare cu goangele lui.

Perfect de acord cu tot ce a scris Tudor. Din experienta mea limitata pot spune ca am ridicat somni cu cloncul sau nu am ridicat. Niciodata nu mi s-a intamplat ca un somn sa se ridice si sa fuga apoi la sunetul cloncului. Este adevarat ca nu ma pot lauda cu trofee dar asta pentru ca in zonele in care bat cloncul sunt alti pescari care se lauda cu trofee. Dar ei nu bat cloncul :D

"Si ca o paranteza legata de calitatea cloncului. Cu multi ani in urma un prieten bun de-al meu, pescar si el, a mers in Delta Dunarii dupa somn, insotit de Jeremy Wade. Daca o sa vedeti cloncul cu care au prins toti somnii o sa muriti de ras. Promit ca o sa-i fac o poza. Pot spune doar ca este fabricat dintr-o teava de cupru turtita la capat...Somni au fost foarte multi insa nici unul demn de o emisiune pe Discovery din pacate...Prietenul Jeremy venise pentru somnii de 100 de kg sau macar cei de la muzeul Antipa".

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 07 Mar 2012, 07:28

Daca mai vine Jeremy pentru filmari sa mergeti in zona Chilia Veche, acolo mai sunt somni frumosi, dornici "sa pozeze" ... anul trecut de mai multe ori au fost acolo cei de la RTL klub pentru reportaje, si de fiecare data au reusit sa prinda mustaciosi peste 45-50 kg, asta in acele 2-3 zile cat au stat pe acolo...

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 21 Mar 2012, 02:11

:mrgreen: Salutare, tocmai am primit astazi doua cloncuri de la TILO ANDREAS, prin Zoran, caruia ii multumesc si cu aceasta ocazie. Atasez doua poze cu cele doua cloncuri. Arapaima, cand poti, te rog sa nu uiti de pozele cu cloncurile unguresti(altele decat HUNOR) si daca stii pe undeva de unde as putea gasi un clonc lipovenesc. Multumesc!
Fişiere ataşate
Poza clonc Tilo 2.jpg
Poza clonc Tilo 2.jpg (1.61 KiB) Vizualizat de 2602 ori
Poza clonc Tilo.jpg
Poza clonc Tilo.jpg (2.2 KiB) Vizualizat de 2602 ori
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 02 Apr 2012, 13:56

dalea robert scrie:Multumesc pentru raspuns, astept sa vad pozele cu cloncul unguresc, eventual si un mod de a contacta producatorul, daca nu e prea mult :respekt:

Cateva cloncuri unguresti gasesti si la : http://www.lotetucsali.hu/MN-Kuttyogatok iar daca vrei ceva special, ei o fac cum doresti si de care vrei...

Sunt acolo niste adrese de email... trimiti o scrisoare in engleza, sau trimiti mie pe MP si traduc in maghiara ... dupa care trimiti direct lor...

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 03 Apr 2012, 09:28

Multumesc!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 03 Apr 2012, 09:37

Peste sa fie ! ... fiindca cloncuri si accesori gasesti cate vrei ... a si bani sa ai :) ...

feugen
veteran
veteran

Clonc Hunor

Mesaj de feugen » 18 Mai 2012, 12:27

Ma gadila sa-mi iau astazi un clonc concav Hunor. Astea sunt in comert la noi in 2 variante:
- pastila 32mm
- pastila 38mm

Voi ati folosit asa ceva cu rezultate? Daca da, ce marime a pastilei?

Daca nu apuc sa primesc un raspuns in timp util, eventuala paguba nu-i mare, pretul fiind de 42 lei.
Bucuresti

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 19 Iul 2012, 11:13

Salutare, in curand am ocazia de a obtine un clonc din primele generatii aparute, din cate am inteles de inspiratie dunareano-romana, un Monvoisin, produs de DAM pentru si in colaborare cu Fabien Monvoisin, la mijlocul anilor 90. Chiar daca ulterior au aparut noi si noi cloncuri care au perfectionat ideile si modelele estice vechi, este totusi, o bucatica de istorie in acest domeniu, si, cel putin pentru colectie, este binevenit! Abia astept sa revin si cu poze!
P.S. Cu ocazia acestei tranzactii, privita la inceput cu multa susceptibilitate, mai sper sa mai conving pe cineva din vest ca nu toti „romanii” sunt hoti si ...., cum sunt multi din cei care ii viziteaza sau ii pacalesc!!!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 19 Iul 2012, 11:20

Probabil daca faci colectie atunci merita si asemenea "investitii-complicatii", dar cunosc cel putin 3 persoane care folosesc la cloncanit un simplu tub turtit la un capat si prind peste, cand am aratat cum arata un "clonc lacuit din magazin" au ras de mine si au zis ca este doar o "afacere pentru unii" peste se poate prinde si cu teva simpla turtita la un capat... si au si "demonstrat"

Scrie răspuns