CLONC SOMN

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
tudor
Moderator
Moderator

Re: CLONC SOMN

Mesaj de tudor » 21 Feb 2012, 14:14

Buna Zoran,

Faptul ca pestele refuza momeala nu am puso-o nici odata pe seama cloncului. Ori se ridica la sunetul cloncului si atunci depinde si felul cum ii prezinti momeala, ori nu se ridica, ori fuge.
Eu atasez mai multa importanta vitezei cu care prezint momeala in fata somnului si nu schimbarii cloncului. La fel tu spui la tine pe site ca daca plumbul nu e acoperit cu ceva nu mai musca, eu nu mai pun nimic pe plumb de mult doar il plastific si gata. Fiecare cu goangele lui.

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 21 Feb 2012, 14:18

tudor scrie:Monvoisin nu se mai fac din anii 90 cand a disparut DAM. SERT Tanzilli am avut unul, l-am imprumutat in 2008 unui prieten ca sa se antreneze si nu l-am mai vazut de atunci. Cred ca as putea sa-l recuperez ca ala nu prea mai pescuieste de loc. Singura problema e ca locuieste la 300km si-l vad foarte rar. Cloncul Tanzilli il promisesem lui Claudiu Fiu acum cativa ani si daca-l recuperez intr-o zi probabil ca il voi trimite.
Dupa parerea mea daca ai doua cloncuri Tarenzi nu-ti mai trebuie nimic. Cu unul mergi la pescuit iar pe celalat il tii de rezerva in caz ca-l ciobesti pe primul. Nu ai ce face cu 10 cloncuri in barca. Personal merg cu un Tarenzi si cu unul oarecare in caz ca-mi ca-mi calca vreun pasager pe Tarenzi si-l face bucati. Deci daca nu tii neaparat sa faci colectie cred ca te poti opri la cloncurile pe care le ai.
In primul rand ca vreau sa vad cu care clonc ma voi intelege cel mai bine si vreau sa am mai multe variante disponibile, in al doilea rand, se pune putin problema si de o mica colectie :lol: !!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 21 Feb 2012, 15:13

Tudor,
Am scris ca plumbii e bine sa fie acoperiti cu ceva, acel ceva poate sa fie si vopsea, si vopsea plastificata, si un calamar din guma… ceva ce ai la-ndemina. Mie personal mi-e mai usor sa trag peste plumb un calamar din silicon decit sa-l plastifichez.
Si la fel am scris ca daca forfahul e lung, cu un plomb-teaser sau un calamar avem o a doua sursa de vibratii provenite de la tentaculele de silicon, vibratii ce pot distrage atentia somnului. Deci, indirect spus, in situatia asta e mai bine un plumb acoperit de vopsea.

Mi-au mai zis si altii ca ei nu folosesc nimic la plumbi pt ai acoperi, si ca au prins si asa. Dar cine poate garanta ca cu un plumb acoperit n-ar fi prins dublu de mult? Eu nu si nici ei, si de aceea eu personal mai bine merg la sigur si-mi acopar toti plumbii. Doar asa pot fi cu sufletul impacat si spune ca am facut tot posibilul de a inlatura orice sursa de suspiciune pt somni.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 23 Feb 2012, 12:28

Zoran Wiener scrie:Salut Tudor,
Eu am facut alta experienta: daca la cloncul cel mai bun (cu care-mi place cel mai mult sa lucrez) urcau somnii si nu muscau, schimbam pe alt clonc, de exemplu cu cap mai mare. Daca nu reactionau deloc, luam unul cu cap mic, si de obicei mai puteam sa-mi salvez ziua de pescuit. Chiar o data am si prins asa unul de 1,7 metrii: la cloncul preferat tot urca, dar nu musca. Am mai schimbat vreo 2 - 3 cloncuri si la un moment dat a urcat si a si muscat.
Nu este neaparat nevoie de 7 - 8 cloncuri, dar nu-i rau daca ai 4 diferite in barca. Nu se stie niciodata cum reactioneaza somnii in ziua respectiva.

Salut Robert,
Cloncurile de care ai scris nu le cunosc. Eu folosesc cloncuri Handmade in Germany si am avut succese f mari si multe cu ele. In afara de aia nu ai nevoie de exercitii in vana. Sunt atit de bine lucrate, ca si nevasta-mea a reusit din primele incercari sa scoata cu ele sunete faine.
Detalii despre aceste cloncuri va pot da duminica, pe 26.02.
Multumesc, astept sa vad noutatile de duminica, sper sa-mi pot procura si eu macar unul din cele care vor fi prezentate!! :)
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 24 Feb 2012, 13:13

Cunoasteti cloncurile acestea?
Fişiere ataşate
CLONCURI GERMANE.jpg
Daca recunoaste cineva vreunul, si stie cum se poate procura, multumesc anticipat
CLONCURI GERMANE.jpg (24.31 KiB) Vizualizat de 2683 ori

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 24 Feb 2012, 13:29

Salut Robert,
da, eu! :D

De unde ai sparlit poza aia? :lol:

Nu te inteleg, chiar nu ai rabdare pina duminica?
De multe ori, cica, graba strica treaba. :wallbash:

Iti trimit mp...

PS:
Data viitoare cind mai vrei sa folosesti poze de pe alte site-uri trebuie sa ceri permisiunea.
Sa pui link-uri directorii nu este nici o problema.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 24 Feb 2012, 13:38

Zoran Wiener scrie:Salut Robert,
da, eu! :D

De unde ai sparlit poza aia? :lol:

Nu te inteleg, chiar nu ai rabdare pina duminica?
De multe ori, cica, graba strica treaba. :wallbash:

Iti trimit mp...

PS:
Data viitoare cind mai vrei sa folosesti poze de pe alte site-uri trebuie sa ceri permisiunea.
Sa pui link-uri directorii nu este nici o problema.
Scuze, chiar nu mi-am dat seama de aceasta problema! Se poate sterge postarea, daca moderatorul considera ca este necesar! Este un link pe care mi l-a trimis cineva, si chiar nu m-am gandit ca nu este in regula sa intreb despre ce este vorba, imi cer inca o data scuze!! :headbash: :oops:

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 24 Feb 2012, 13:44

e in regula, stai linistit.
nu trebuie nimic sters, numai ca sa stii pt alta data...
Salut si fir intins,
Zoran Wiener

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 24 Feb 2012, 13:55

Zoran Wiener scrie:e in regula, stai linistit.
nu trebuie nimic sters, numai ca sa stii pt alta data...
O.K., multumesc, nu mi-am dat seama ca intreb despre un lucru chiar pe cel care a scris acel lucru :respekt: !! :lol: :wallbash:

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 24 Feb 2012, 15:04

Acestea sunt cluncurile mele!!
Fişiere ataşate
CLONCURILE MELE.jpg
CLONCURILE MELE.jpg (106 KiB) Vizualizat de 2671 ori
CLONCURI TARENZI.jpg
CLONCURI TARENZI.jpg (109 KiB) Vizualizat de 2671 ori

Scrie răspuns