CLONC SOMN

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
dalea robert
senior
senior

CLONC SOMN

Mesaj de dalea robert » 10 Ian 2012, 00:27

Nu este inca nimeni interesat de o comanda pe riboco.com?

dalea robert
senior
senior

Re: CLONC SOMN

Mesaj de dalea robert » 15 Feb 2012, 23:28

Astazi sunt extrem de multumit! Au ajuns in sfarsit doua cloncuri TARENZI la mine, unul CLASIC si unul FRANCEZ, cu pastila de 45 de mm, ambele! Abia astept sa se topeasca gheata, sa le probez! :D
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 16 Feb 2012, 07:44

Pana se topeste gheata, ai la dispoitie vana pentru exersare :wink: ...

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 16 Feb 2012, 11:42

Salut baieti,
Dupa cum am scris si pe site-ul meu, cloncurile difera la calitate, pret, dar si la rezultate. Am fost la o expozitie de pescuit acum 2 saptamini, si am putut sa incerc cloncuri de la mai multi producatori intr-un bazin cu apa, printre care si cloncuri de la BC. Majoritatea s-au lasat f greu de manevrat, ceea ce duce la multe lovituri eronate si la obosirea mainii, a incheieturii si a bratului. Unul singur de la BC care costa 49 euro a fost ok. Dar suma asta de bani nici eu nu vreau sa o platesc, e mult chiar si pt mine.
Cloncurile de la Terentzi nu le cunosc si nici nu stiu cit costa, dar ce am vazut eu in poze, sunt cam "grosolan" lucrate.
Cum se incalzeste putin afara voi iesi cu barca si voi incerca sa filmez cum lucreaza cloncurile ce le am eu, circa 8 sau 9 modele diferite, cu unele dintre ele se pot scoate chiar si 4 sunete diferite, cu altele doar 2 sunete. Citeva modele dintre ele vi le pot recomanda cu mina pe inima, ca bestiale! Au functionat chiar si in ianuarie, cind apa avea intre 5 si 6 grade celsius, eu putind astfel sa ridic la momeala 5 somni (unul a si muscat finut) iar prietenii mei, Thomas si Mario au luat unul de 1,92 metrii si au mai scapat unul in dril, tot atunci in ianuarie.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 16 Feb 2012, 11:55

Cloncurile Tarenzi sunt foarte bune, foarte greu de gasit insa. Eu am 3 si am dat 45€ pe fiecare. In general sunt mai scumpe dar beneficiez de un tarif special Silurus glanis team.

costas65
junior
junior

Mesaj de costas65 » 17 Feb 2012, 15:50

Salut Zoran,
Daca se poate, poti sa pui cateva poze cu cloncurile tale si ceva dimensiuni.

Pana acum am facut doua cloncuri , avand ca model un clonc cumparat din Giurgiu , si zic eu ca au iesit destul de bine.Cu primul dintre ele chiar am si prins somn, cei drept, nu foarte mare. Vreau sa incerc sa fac si alte modele.
Pe Internet sunt multe modele si diferite scheme de clonc (am gasit multe scheme rusesti), dar nu poti sti cat sunt de bune, dacat abia dupa ce le construiesti.
Pentru ca ale tale sunt verificate, as vrea sa incerc sa bricolez ceva asemanator cu ele, sa vedem ce iese.

Multumesc!

Ca sa vedeti imaginea intreaga, dati click pe ea. Cel din mijloc este originalul, iar celelate doua sunt copiile mele. Cel de jos l-am facut iarna asta si inca mai trebuie lacuit. Lungimea lor este de 37cm, iar pastila este concava cu diametre de la 35mm la 40mm. Toate sunt din cires.
Imagine

Uploaded with ImageShack.us

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 21 Feb 2012, 03:39

Nu stiu daca am inteles corect, transportul pentru 1 kg din Bulgaria in Romania costa 25 de euro? Pe mine m-a costat transportul celor 2 cloncuri din Italia doar 10 euro; la pretul asta, mai bine mergi in Bulgaria si le si vezi, sa-ti poti alege!!
Mai bine sa taci si sa lasi impresia ca esti prost, decat sa vorbesti sa spulberi orice indoiala! Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!

dalea robert
senior
senior

Mesaj de dalea robert » 21 Feb 2012, 11:58

Dupa cum am scris si la-nceputul topicului, cum as putea gasi un clonc MONVOISIN si unu SERT TANZILLI? Astept si eu sa vad recomandarile d-lui Wiener si ale d-lui Tudor in legatura cu cloncurile pe care le foloseste!!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 21 Feb 2012, 12:31

Monvoisin nu se mai fac din anii 90 cand a disparut DAM. SERT Tanzilli am avut unul, l-am imprumutat in 2008 unui prieten ca sa se antreneze si nu l-am mai vazut de atunci. Cred ca as putea sa-l recuperez ca ala nu prea mai pescuieste de loc. Singura problema e ca locuieste la 300km si-l vad foarte rar. Cloncul Tanzilli il promisesem lui Claudiu Fiu acum cativa ani si daca-l recuperez intr-o zi probabil ca il voi trimite.
Dupa parerea mea daca ai doua cloncuri Tarenzi nu-ti mai trebuie nimic. Cu unul mergi la pescuit iar pe celalat il tii de rezerva in caz ca-l ciobesti pe primul. Nu ai ce face cu 10 cloncuri in barca. Personal merg cu un Tarenzi si cu unul oarecare in caz ca-mi ca-mi calca vreun pasager pe Tarenzi si-l face bucati. Deci daca nu tii neaparat sa faci colectie cred ca te poti opri la cloncurile pe care le ai.

Zoran Wiener
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zoran Wiener » 21 Feb 2012, 13:53

Salut Tudor,
Eu am facut alta experienta: daca la cloncul cel mai bun (cu care-mi place cel mai mult sa lucrez) urcau somnii si nu muscau, schimbam pe alt clonc, de exemplu cu cap mai mare. Daca nu reactionau deloc, luam unul cu cap mic, si de obicei mai puteam sa-mi salvez ziua de pescuit. Chiar o data am si prins asa unul de 1,7 metrii: la cloncul preferat tot urca, dar nu musca. Am mai schimbat vreo 2 - 3 cloncuri si la un moment dat a urcat si a si muscat.
Nu este neaparat nevoie de 7 - 8 cloncuri, dar nu-i rau daca ai 4 diferite in barca. Nu se stie niciodata cum reactioneaza somnii in ziua respectiva.

Salut Robert,
Cloncurile de care ai scris nu le cunosc. Eu folosesc cloncuri Handmade in Germany si am avut succese f mari si multe cu ele. In afara de aia nu ai nevoie de exercitii in vana. Sunt atit de bine lucrate, ca si nevasta-mea a reusit din primele incercari sa scoata cu ele sunete faine.
Detalii despre aceste cloncuri va pot da duminica, pe 26.02.
Salut si fir intins,
Zoran Wiener
--------------------------------------
http://www.pescuit-la-somn.com/

Scrie răspuns