Cele mai bune lansete de spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 02 Sep 2006, 08:52

La sume mici e asa cum spui Teodor, dar la sume mari procentul reprezentat de cheltuielile cu posta samd devine mult mai mic. Pur si simplu nu renteaza sa iei doar ceva de 30$.
Cu lacrimi Bastus!

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

as dori sa primesc un sfat

Mesaj de laurentiucat » 03 Sep 2006, 06:34

am 38 de ani si m-am apucat de 3 luni de pescuit.mi-am luat 7 lansete cu mulinetele aferente si vre-o 11 vergi ptr undita dar toate sunt no name si cam slabute dupa cate citesc acu prin forumuri.sunt dintr-un sat la malul dunarii si ce sa zic ..peste am prins eu dar nu asa mult cat as fi vrut.am prins si somn ,crap,stiuca ,avat.acum imi place sa pescuiesc rapitor si in special avat la care am dat in ultimele 3 saptamani si la care am prins 5 respectiv 4 kg in zilele in care am fost la pescuit.in prima zi am prins cu lingurita rotativa argintie de 2 sau 3 grame nu mai tin minte iar a doaua zi de pescuit era nor si am dat cu una aurie tot de gramaj mic.in prima zi am prins in curent iar in a doua la rene( o plaja larga si lunga).acum mi-am luat Meps nr 2 si argintie si aurie si maine sunt pe el...sper si el sa fie aprope de mine...acum as baga cam 2-3 milioane intr-o lanseta de carbon si o mulineta cu care sa dau pe dunare unde-s si pesti mari si d'aia mici.un sfat m-ar ajuta mult.

Kelo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Kelo » 03 Sep 2006, 12:45

Am fost ieri la pescuit si mi-am incercat lanseta. Nu am reusit sa prind decat un biban amarat cu un vobler de 3cm. Eu am o mulineta Baracuda cu 10 rulmenti luata si ea recent si fir de 0,20 pe ea. Actiunea lansetei este de 7-22, iar voblerele cu care am dat sunt de 2,5 - 4 cm si sunt de suprafata. Cu ce am enumerat mai sus nu stiu daca lansez ...... 8m. Asa ca am incercat sa pun o bucata de plumb mic inaintea voblerului (l-am pus cam la 8-9 cm de vobler) ca sa arunc mai departe. Cu plumb cu tot ... tot nu puteam sa lansez decat maxim 12-13 m ... Pe bibanul pe care l-am prins, l-am prins cu plumbul pus pe fir. In lacul unde pescuiesc apa este foarte adanca (7-10m) si probabil ca daca dau cu vobler de suprafata nu il vede. Oare voblerele de fund sunt mai grele si ma ajuta sa lansez mai tare?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Sep 2006, 13:37

eu zic sa folosesti un fir mai subtire, macar un 0,18. eu am monterra de 2,10m, 5-18 gr, fir 0,17. cu aceasta lanseta pot sa lansez lejer voblere Salmo de 2,5-3 cm (1,5-2gr) la 15-20m fara a adauga plumb suplimetar. Lanseta ta fiind mai lunga, ar trebui sa poti lansa mai mult.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 03 Sep 2006, 15:07

Adi_ scrie:...pot sa lansez lejer voblere Salmo de 2,5-3 cm (1,5-2gr) la 15-20m fara a adauga plumb suplimetar....
Salmo Hornet sinking,nu?Cu floating mai putin...
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 03 Sep 2006, 16:03

sinking, shallow runner. astea au barbeta mica. dar si cu hornet-urile normale, chiar si cu cele floating, lansez fara probleme 10-15m.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

sos

Mesaj de laurentiucat » 03 Sep 2006, 16:03

cine ma ajuta cu un sfat in legatura cu achizitionarea unei lansete si a unei mulinete ptr pescuitului rapitorilor la dunare in valoare de 2-3 milioane amandoua.acu am sosit de la pescuit sima doare mana de la atatea lanseuri cu o scula no name chinezeasca.am prins vre-o 4 avati si 2 stiuci la meps 1 argintie si un biban la rama la o lanseta de crap.as vrea sa iau o scula bunicica care sa reziste in timp si sa-mi usureze sarcina de a salva pestii de la inec.multumesc anticipat.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 03 Sep 2006, 16:14

Kelo scrie:Am fost ieri la pescuit si mi-am incercat lanseta. Nu am reusit sa prind decat un biban amarat cu un vobler de 3cm. Eu am o mulineta Baracuda cu 10 rulmenti luata si ea recent si fir de 0,20 pe ea. Actiunea lansetei este de 7-22, iar voblerele cu care am dat sunt de 2,5 - 4 cm si sunt de suprafata. Cu ce am enumerat mai sus nu stiu daca lansez ...... 8m. Asa ca am incercat sa pun o bucata de plumb mic inaintea voblerului (l-am pus cam la 8-9 cm de vobler) ca sa arunc mai departe. Cu plumb cu tot ... tot nu puteam sa lansez decat maxim 12-13 m ... Pe bibanul pe care l-am prins, l-am prins cu plumbul pus pe fir. In lacul unde pescuiesc apa este foarte adanca (7-10m) si probabil ca daca dau cu vobler de suprafata nu il vede. Oare voblerele de fund sunt mai grele si ma ajuta sa lansez mai tare?
Lasa pt stiuca lanseta aia
daca dai cu voblere sub 4 cm pune max 0.18
nu-ti recomand plumb pe fir dar daca altfel nu se poate pune-l la distanta mai mare si eventual culisant. mai bine ar fi cu voblere mai grele(sinking)
Voblerele alea de cateva grame se lanseaza elegant cu o lanseta de 1-7 g putere de aruncare si cu fir de ~0.16

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 03 Sep 2006, 20:24

nu inteleg cum cu un monterra de 7-22 grame arunci atat de putin....

la fel ca si Adi_ pot sa zic si eu ca arunc linistit 25 de metri cu un vobler Salmo hornet de 3,5 cm floating.... si tot cu un RT Monterra de 2,40 si 7-22 g.

Incerca sa iti iei un fir mai subtire, sa nu aibe memorie, si eventual sa vezi si tu cat fir ai pe tambur... daca ai putin, incearca sa mai pui pana umplii tamburul la refuz... sau cel putin pe aproape....
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

cristian.ene
veteran
veteran

Lansete bune.......

Mesaj de cristian.ene » 04 Sep 2006, 10:32

Si ai bine schimbati topicul ca nu prea are legatura cu ,,cele mai bune lansete,, . Sau mai bine adaugati - sub 200 RON.

Scrie răspuns