Cele mai bune lansete de spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 01 Sep 2006, 12:43

Adi_ scrie:@Kelo

eu am modelul de 2,10m, 5-18 gr de 3 ani si am pescuit foarte mult cu ea.
daca ai simt in mana si stii cum sa tragi de ea, nu se va rupe, fii linistit!
e foarte buna pt voblere si rotative la clean, pastrav, biban. eu am prins cu a mea si avat si stiuca, dar la pesti ceva mai marisori (trecuti de 1 kg) trebuie sa stii cum sa lucrezi cu ea, sa nu fortezi. oricum, daca folosesti mono de 0,16 nu cred ca ai sanse sa rupi lanseta inaintea firului :wink:

ce actiune are lanseta ta,adi? cum dadeai teapa la bibani cu ea? :roll: ca io unul am incercat cu o monterra si nu prea mi-a iesit, trebuia sa ma teleportez (cu mintea :lol: ) la capatul firului si sa intuiesc cand punea boticul... :roll:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 01 Sep 2006, 13:04

nu stiu ce se intampla pe toate forum-urile astea.... toata lumea nu face decat sa laude io stiu ce lansete americane pe motivul ca astea "europene" se rup sau pocnesc sau ce li s-o nitmplat....

va asigur ca daca nu are vreun defect de fabricatie nu pocneste... io am un Monterra de 2,40, actiune 7-22 si pot sa zic sincer ca se comporta excelent.... am prins si pesti mai mici si pesti mai mari cu ea.... cel mai mare a fost un avat care batea in 3 Kg.... si pot sa zic ca nu i s-a intamplat absolut nimic...
am aruncat cu ea si voblere de 16 grame si nu a pocnit.... si credeti-ma ca nu am menajat-o catusi de putin..... singura ei problema au fost inelele.... mi s-a rupt o parte de la un picior... si asta nu la pescuit...ci cand era atasata de rucsac si eu faceam drumetii.... am dat drumul jos la rucsaac si am avut ghinionul sa nimereasca exact pe inel...

un alt exemnplu e o lanseta Apache (sau ceva de genul, care a costat vreo 700.00) cu actiunea 5-25 g.... care a avut in captul firului o stiuca de cel putin 4 Kg (prinsa din greseala dand dupa clean) si care nu a zis nici par nici car nici nimic in tot timpul drilului.... deci nu sunt atat de proaste nici lansete de la noi din europa ..... lansete mai ieftine

asa ca mai lasati oamenii in pace cu lansetele alea americane, care costa multe zeci sau sute de dolari ... ptr ca se poate pescuii linistit si cu o lanseta normala din comert.... nu sunt mai grele sau ceva de genul asta... o fi calitate mai buna in cele de dincolo de ocean.... dar nu cat sa justifice pretul atat de ridicat...

nah.... cam asta era...

astept sa sara pe mine toti cei pentru care conteaza mai mult cu ce pescuiesti decat ce prinzi... zisi si snobi

numa bine....
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

cristian.ene
veteran
veteran

Caree lanseta cea mai sticks

Mesaj de cristian.ene » 01 Sep 2006, 13:20

Ca lucrurile sa fie clare si sa nu mai divagati atat, desi nu ma vrut sa public info asta, am sa o fac totusi.

NU evorba de snobism ci de doar sute de lansete care le-am vazut ieri la Service Arrow Bucuresti.

Brand-uri marete Ron Th. Cormoran si alte bunaciuni. Se poate verifica foarte simplu un drum si privelistea care sa convinga.

Monterra era una din fruntase. Cormoran si el pe acolo si Lineea Effe .....

pai daca prosti vor sa arunce banii sa o faca cu drag.........normal si Logan e cea mai buna cand nu ai condus decat Dacii.

Si cu pretentiile de mofturi si snobisme cred ca nu sti ce vorbesti nu ma vorbit cecat de lansete cu preturi decente din cele mai bune surse ca pret.

evident unii mai bizoni se impotrivesc evidentelor. DIn pacate nu va pot oferii o poza asa trista cu sute de lansete facute franjuri .......nu cred ca pot si ar fi rusinos. Doar un mic procet sunt rupte din neglijenta restul defecte de proiectare.

Unii ca Folorin Zmeu pescuiesc cu lansete Light-Daiwa in mod frevent pesti de 2-15 kile. Cei de 2-4 kile sunt salai iar cei mari doar crapi luati cu jig-ul. E o alta dimensiune a pescuitului de finete.

Mugurstefan
veteran
veteran

Mesaj de Mugurstefan » 01 Sep 2006, 13:20

d4md3od scrie:nu stiu ce se intampla pe toate forum-urile astea.... toata lumea nu face decat sa laude io stiu ce lansete americane pe motivul ca astea "europene" se rup sau pocnesc sau ce li s-o nitmplat....
.......
nah.... cam asta era...

astept sa sara pe mine toti cei pentru care conteaza mai mult cu ce pescuiesti decat ce prinzi... zisi si snobi

numa bine....
Si la mine prima lanseta de spinn a fost una europeana.
Am dat 40Ron pe ea acum 4 sau 5 ani.
E un Shakespeare ,2.10, 5-15gr. actiune B.
O am si acum, nu s-a rupt ...
Problema e ca de senzitiva nu e senzitiva, de aruncat in plaja 5-15gr nu arunca bine, deci nu e "cinstita' ca sa zic asa, abia se incarca pe la 10 gr in sus, de grea e mai grea ca altele din aceeasi clasa...
In ultimii 2 ani " mi-au trecut prin mana " ca sa zic asa si alte bete...din aceeasi clasa si alte clase de putere si actiune... si pot spune ca a alege bete americane nu-i un snobism .
Crede-ma ca sunt diferente notabile.
Ca sa poti face comparatia trebuie sa le incerci si pe celelalte.
Ca sa nu mai vorbim de cele facute pe comanda.

Acu' , stii cum se zice " de gustibus ....."
Mai e si "dupa buget Coane Fanica, dupa buget ; Famelia mare... renumeratie mica...." si poate d-aia par alegeri de snobi...
:D
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Sep 2006, 13:39

leba scrie:
Adi_ scrie:@Kelo

eu am modelul de 2,10m, 5-18 gr de 3 ani si am pescuit foarte mult cu ea.
daca ai simt in mana si stii cum sa tragi de ea, nu se va rupe, fii linistit!
e foarte buna pt voblere si rotative la clean, pastrav, biban. eu am prins cu a mea si avat si stiuca, dar la pesti ceva mai marisori (trecuti de 1 kg) trebuie sa stii cum sa lucrezi cu ea, sa nu fortezi. oricum, daca folosesti mono de 0,16 nu cred ca ai sanse sa rupi lanseta inaintea firului :wink:

ce actiune are lanseta ta,adi? cum dadeai teapa la bibani cu ea? :roll: ca io unul am incercat cu o monterra si nu prea mi-a iesit, trebuia sa ma teleportez (cu mintea :lol: ) la capatul firului si sa intuiesc cand punea boticul... :roll:
am pescuit cu aceasta lanseta doar cu voblere si rotative, deci nu prea a fost nevoie de intepare suplimenatra. presupun ca tu vorbesti despre pescuitul bibanului cu jiguri.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 01 Sep 2006, 13:43

Adi_ scrie: am pescuit cu aceasta lanseta doar cu voblere si rotative, deci nu prea a fost nevoie de intepare suplimenatra. presupun ca tu vorbesti despre pescuitul bibanului cu jiguri.
dap. guilty as charge. :lol: n-am fo' atent la ce-ai scris...la jiguri ma gandeam.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 01 Sep 2006, 13:44

nu mi s-au parut deloc grele.... daca stau si ma gansedsc mai un Cormoran Speciland care are 92 de grame...... nu mi se pare o scula grea...
de simtit.... zi-mi tu mie ca nu simti intr-o lanseta usoara (light) intre 5-20 de grame cand te loveste un clean care sa aibe doar 300 grame

si sa zicem ca un ron thompson sau cormoran sau ce altceva ar fi din europa .... ar avea 120 de grame ok? nu ... poate e putin mai putin sensibil decat un G.Loomis sau St.Croix sau ce altceva ar fii....ok......

zi-mi tu mie in acest caz unde se justifica o diferenta atat de mare de pret ....adica pe un RT dau max 1,5mil in schimb pe un GL dau 300 de dolari.... care e diferenta aia atat de mare.....

eeeeeeeeee..... inca ceva..... io nu am contestat calitatea betelor americane.... da.... sunt peste cele de rand sa le zic asa..... dar sunt mult prea scumpe ptr. multi oameni de pe la noi....

asha ca daca omu isi cumpara un bat pe care da maxim 1,5 mil... si ptr. asta a facut anumite sacrificii ptr a avea bani... de ce i se spune din toate partile ca si-a cumparat in "sticks".... si-a cumparat ceea ce si-a permis... si nu exista nici un motiv sa fie .... hai sa-i zicem umilit in public din cauza asta.....

nu toata lumea are aceleasi sume de bani la dispozitie ptr a-si procura anumite scule ( cu toate ca poate si-ar dori)....

cat despre cristian.ene.... nu ii contest calitatile.... dar sa nu uitam totusi putin si de anumite interese ...... ok?

cam asta era tot..... s
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

cristian.ene
veteran
veteran

USA

Mesaj de cristian.ene » 01 Sep 2006, 14:16

d4md3od

cum ai vazut nu ma vorbit deloc de lansetel custom si cu vanzarea de lansete Shimano nu ma ocup si nici un caz cu Clarus. O promovez doar pentru ca e o lanseta buna care poate si adusa cu 85-90$ adica la un pret ok.

Pe aici Berkeley si Fenwick sunt ok mai putin inelele. In rest aceleasi lansete impersonale. Maver lucreaza mai bine decat RT dedeparte, e clar o varianta mai buna chiar daca tot in China.

Si blank-urile xxx Eagle 2 sunt facute tot acolo dar la o fabrica cae face sub control strict si cu standarde. Ca sa exemplific nici o lanseta nu s-a rupt in pescuit doar uan calcata de un lipovean. Asta nu inseamna ca designul blank-urilor americane e perfect si ca toate sunt la fel de reusite.
Dar diferenta e enorma fata de cele europene.

In concurcuri cam toti bucurestenii care au punctat bine sau ok au pescuit exclusiv cu lansete USA. Asta spune destul.

Si inca ceva nu am vorbit de blank-uri Loomis ,Lamiglas sau St. Croix. Iar St. Croix SC2 are pretuir care mie imi par foarte prietenoase(45-60$).

Si mie in urma cu 15 ani imi pareau ok lansetele de firma din USA. Acum ba indiferent de firma si nivel de pret .

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 01 Sep 2006, 14:16

@d4md3od
Uita-te aici si alege-ti un bat american sub 1,5 mil cu transport cu tot care probabil e mai bun ca Montera de ex.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Sep 2006, 14:22

Astea sunt foarte bune
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Scrie răspuns