Cele mai bune lansete de spinning

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Sep 2006, 10:29

pt. clean, pastrav, biban e buna lanseta. pt stiuca e prea slaba.
la ce sarmulitza te referi? agrafa/snap, sau struna?
de struna nu ai nevoie decat la stiuca. pt clean, pastrav, biban poti folosi un snap, sau o agrafa mica de tip duolock (sau orice alta forma care sa nu afecteze miscarea voblerului )

asa arata un snap:
Imagine

asa rata o agrafa duolock:
Imagine
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Sep 2006, 10:33

@Kelo

eu am modelul de 2,10m, 5-18 gr de 3 ani si am pescuit foarte mult cu ea.
daca ai simt in mana si stii cum sa tragi de ea, nu se va rupe, fii linistit!
e foarte buna pt voblere si rotative la clean, pastrav, biban. eu am prins cu a mea si avat si stiuca, dar la pesti ceva mai marisori (trecuti de 1 kg) trebuie sa stii cum sa lucrezi cu ea, sa nu fortezi. oricum, daca folosesti mono de 0,16 nu cred ca ai sanse sa rupi lanseta inaintea firului :wink:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 01 Sep 2006, 10:44

O lanseta prost conceputa se poate rupe oricat de corect ai folosi-o. La o simpla lansare, de exemplu.
Imi amintesc ca in urma cu cativa ani DAM a avut o serie Hypron. Adelin a rupt 4 astfel de lansete utilizandu-le in conditii absolut normale. Noroc la le inlocuiau ungurii in baza garantiei fara prea multe comentarii.
Se poate sa nimeresti una care sa nu se rupa. Dar nu poti face din asta o regula.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Sep 2006, 11:03

@Kelo

nu cred ca lanseta ta o sa se rupa lansand voblere de clean, pastrav, biban, adica voblere ce vor avea maxim 10 gr (sa zicem ca dai si la pastrav pe lac, dar cel mai probabil vrei folosi voblere de 1,5-5gr ).

DjBeju
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DjBeju » 01 Sep 2006, 11:21

Eu am avut "in Montera" 2.10,5-18 gr. somn mare.Mono P-Line 8 lb si batul nu a cedat.A cedat firul la abraziune(cu dintii somnului sau cu ceva de pe substrat).Pe fir nu am gasit mucus,dar era deteriorat pe o portiune de vreo 5 cm. Nu cred ca reuseam sa il scot si daca aveam struna sau fir mult mai gros,insa batul s-a comporta cu brio pt. gabaritul pe care presupun eu ca l'a avut pestele.
Numa' bine!
C&R, please!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 01 Sep 2006, 11:30

Adi_ scrie:@Kelo
daca ai simt in mana si stii cum sa tragi de ea, nu se va rupe, fii linistit!
asta e valabil pt orice lanseta UL;L;M.
mie mi-a pocnit odata Monterra,mi-a fost inlocuita pe baza garantie fara probleme,de atunci am tras de ea in multe conditii si totul a fost ok.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

cristian.ene
veteran
veteran

Din categoria :sa ne amuzam cu incepatorii

Mesaj de cristian.ene » 01 Sep 2006, 12:07

Adi,

o lanseta nu e construita ca sa fie menajata chiar daca e pescuita corect. Cu un Light din USA poti sa tragi linistit de crapi sau chinezi de 10 -15 kile.

Corect e sa pui presiune pe peste cat te tin muschii, firul, frana si indemanarea. Ceea ce nu poate si vorba de o lanseta ca Monterra.

Shimano Clarus e o lanseta de calitate sub 70$ in USA si are garantie pe viata. E doar un exemplu.....si Bass Pro are lansete care nu se rup dar sunt cam pari(poti sa alegi uan cu o clasa sub).

Singurele recomandari de pe piata de la noi raman Berkely si Abu care au blank-uri cinstite totusi cu minusul inelelor.

Asa ca treba cu Monterra nu pot sa o consider decat o gluma prosta.

Si lansetele Maver sunt mult mai ok decat Monterra si la preturi comparabile.

Adica va amuzati cu incepatorii sau e evident ca da.

Acesta e intrebarea: se va rupe ori nu ?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 01 Sep 2006, 12:29

cristi, nu cred ca o lanseta UL sau L e facuta ca sa tragi de ea cat te tin muschii... da, trebuie sa poti trage de o lanseta, dar nu oricum. trebuie totusi putina atentie la socuri, unghiuri, etc.

nu am zis ca Monterra e cea mai buna alegere, dar daca omul a luat-o, am zis ca poate pescui linistit cu ea, mai ales la pestii pe care ii vizeaza.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 01 Sep 2006, 12:33

am avut mai multe bete de spinning, dar cormoran au fost si cred ca raman ptr mine cele mai bune bete de spin

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 01 Sep 2006, 12:39

Ionut the carp scrie:am avut mai multe bete de spinning, dar cormoran au fost si cred ca raman ptr mine cele mai bune bete de spin
Vezi primul mesaj. Era vorba de a alege intre cele doua (Abu Garcia si Ron Thompson), nu de altele. Unul i-a zis Abu, altul Monterra. Si-a luat Monterra, deci subiectul e practic terminat, ca n-o sa mearga sa o schimbe.

Scrie răspuns