Undei balta asta ca eu acum plec. In 10 min i-mi fac bagajul si vin si promit sa fac rost si de alun. Mamaliga, cuie gasesc eu....laurentiucat scrie:radeti voi dar am vazut unu pe la noi cu un par in care avea batute 2 cuie pe care era infasurat nilon..avea 2 carlige tepene pe care bagase 2 patratoaie de mamaliga si seara la intoarcere avea cateva bucati bune de crap peste 5 kile si cativa mai marunti la 2-3 kile.nu avea clopotei,nu avea senzor tinea firu in mana si la cati din astia crescuti pe malul garlei le-am dat anu trecut carlige, fire,plute..ca mi se facea mila de ei..si prindeau mai mult ca mine..
Cele mai bune lansete de spinning
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
Re: sal
radeti voi, dar cred ca nu sunt singurul care si-a inceput "cariera" de pescar cu o nuia de alun. si daca ma gandesc bine, cu o nuia de alun + fir+carlig si cosas am prins cei mai multi cleni... bine, erau alte vremuri atunci
si tot cu o "lanseta" din 3 bucati, 2 de alun si varful de corn, mufate cu teava de cupru, bunicul meu a prins pastravi la care multi muscari cu scule scumpe doar viseaza... dar din nou, atunci erau alte vremuri
acum avem scule care mai de care, dar nu prea mai avem pesti.
ce bine ar fi sa avem pestii de atunci si sculele de acum...
si tot cu o "lanseta" din 3 bucati, 2 de alun si varful de corn, mufate cu teava de cupru, bunicul meu a prins pastravi la care multi muscari cu scule scumpe doar viseaza... dar din nou, atunci erau alte vremuri
acum avem scule care mai de care, dar nu prea mai avem pesti.
ce bine ar fi sa avem pestii de atunci si sculele de acum...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
- utilizator constant
sal
pe bratul borcea intre vladeni si giurgeni..''la butuci" asa se cheama zona si e cea mai tare zona cred de copaci in apa de pe dunare 2-3 km lungime.mai cauta pe net informatii..daca nu crezi.e adevarat ca e pieptanata de electricieni dar pestele are macar scapare de plasari care nu pot da cu plasele ca le agata in butuci.in orice caz aici sunt si rapitori si crap.acum chestia e de loc..inspiratie..si vreme.peste e sigur..si sunt si salai si stiuca(dar acu e interzis)si somni si crapi de crapi numa sa ai cu ce sa-i scoti.
Toti pescarii ajung in Rai...
-
- utilizator constant
Pe vremea cand nu erau bete de grafit dar erau de fibra de sticla ,cu un bat de alun in zona SARATEL(Bistrita) pe SIEU(prin anii 1972-74) am fost luat in ras de cei din Bistrita vazand ca apar la pescuit cu batul de alun.
Dupa terminarea partidei nu au mai zis nimic ,eu prindeam scobar dupa scobar si ei mai mult pazeau apa.
Ca silvicultor aveam munca de teren in tot ARDEALUL la amenajarea padurilor,masina nu aveam si intr-un rucsac nu incapea prea multe ca aveai nevoie de mancare ,haine de schimb,dar intodeauna gaseam loc pt. o mulineta mica PLUEGER ,un inel de varf,ceva fire pt .leader ,carlige si plute.
Daca aveam in jur ape de pescuit ce mai aveau si peste,imi taiam din padure un bat drept de alun,legam un inel pe varful lui si mulineta o prindeam cu elastic de bat si eram gata de pescuit.
Pt. mine era usor sa pescuiesc cu batul de alun ca toata copilaria mea am pescuit cu bete de alun si corn facute de mine si cu mulineta....2 cuie batute in bat si prindeam tot felul de pesti existenti in OLT in zona satului meu ,Bod.
Prindeam si cleni si stiuci cu rotative facute de mine si pot spune ca si acum pot sa pescuiesc cu rotative fara mulineta,dar nu mai e cazul.
Pe atunci nu stiam ca facandu-mi singur bete devenisem, vezi Doamne, "rodbuilder"!!!!Am aflat abia acum, aici ,acest lucru si-mi mai fac si acum bete de spinning,inlocuind alunnul cu blank-uri de grafit de calitate.
Jean Scurtu
Dupa terminarea partidei nu au mai zis nimic ,eu prindeam scobar dupa scobar si ei mai mult pazeau apa.
Ca silvicultor aveam munca de teren in tot ARDEALUL la amenajarea padurilor,masina nu aveam si intr-un rucsac nu incapea prea multe ca aveai nevoie de mancare ,haine de schimb,dar intodeauna gaseam loc pt. o mulineta mica PLUEGER ,un inel de varf,ceva fire pt .leader ,carlige si plute.
Daca aveam in jur ape de pescuit ce mai aveau si peste,imi taiam din padure un bat drept de alun,legam un inel pe varful lui si mulineta o prindeam cu elastic de bat si eram gata de pescuit.
Pt. mine era usor sa pescuiesc cu batul de alun ca toata copilaria mea am pescuit cu bete de alun si corn facute de mine si cu mulineta....2 cuie batute in bat si prindeam tot felul de pesti existenti in OLT in zona satului meu ,Bod.
Prindeam si cleni si stiuci cu rotative facute de mine si pot spune ca si acum pot sa pescuiesc cu rotative fara mulineta,dar nu mai e cazul.
Pe atunci nu stiam ca facandu-mi singur bete devenisem, vezi Doamne, "rodbuilder"!!!!Am aflat abia acum, aici ,acest lucru si-mi mai fac si acum bete de spinning,inlocuind alunnul cu blank-uri de grafit de calitate.
Jean Scurtu