Ce sa nu cumparam

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
spiridusul
veteran
veteran

Ce sa nu cumparam

Mesaj de spiridusul » 24 Iun 2012, 20:40

Initiez acest topic in ideea de a ne feri colegii de forum de cheltuieli pe articole de pescuit care nu au calitatea necesara sau prezinta anumite defecte care le fac inutile in exploatare.

Si din experienta va recomand sa nu cumparati Dam Effzett Hybrid. Este o naluca foarte prinzatoare, insa este prost facuta, astfel incat in drill se desprinde inelul de care se agata naluca, iar pestelui ii ramane in gura naluca impreuna cu ancora si tubul interior din plastic. Mi s-a intamplat acest lucru de doua ori...este defect de fabricatie.

Leba
veteran
veteran

Re:

Mesaj de Leba » 27 Iun 2012, 09:38

Sorin scrie:...depinde de increderea acordata , cat de corect e pescuita si evident si cat de mult...
Sorine, asta-i o afirmatie pe cat de adevarata, pe atat de periculoasa. :D Imi vine automat sa contracarez, fiecare pescuieste cat stie de bine o naluca, nu? cu toate astea, stilul fiecaruia poate fi unul foarte idividual dar ...corect.
Incepem o discutie, asortata cu sofisme si judecati apriorice? :twisted:
ontopic: nu cumparati carabine (de barca) din bazar, ruginesc si se blocheaza.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

DEM
veteran
veteran

Re: Ce sa nu cumparam

Mesaj de DEM » 27 Iun 2012, 16:03

@leba-daca sant de duraluminiu is bune.(de alpinism) :D
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 27 Iun 2012, 20:29

Nu cumparati fir Power braid Energoteam : defecte, se decoloreaza la primele lansari,scamosare, e bun doar o luna si intors se mai lungeste cu o luna. La prima aparitie a avut un pret bunisor...

Spin Blade... blanc bun, inele de rahat,matisate cu picioarele - adica numai hand made nu-i aia, finisaj lipsa ... mi-e lene sa scriu atatea defecte cate are batul asta. La inceput erau bune si dupa ce au intrat pe piata - tzeapa.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 30 Iun 2012, 08:51

moneytehnik scrie:Nu cumparati fir Power braid Energoteam : defecte, se decoloreaza la primele lansari,scamosare, e bun doar o luna si intors se mai lungeste cu o luna. La prima aparitie a avut un pret bunisor...
Eu folosesc firul asta de peste 2 ani si in momentul de fata il am pe 3 mulinete. Cu scamosarea am avut probleme doar pe o mulineta, dar din cauza piesei pivotante care tine galetul, deoarece permite contractul cu firu si frecarea acestuia, dar s-a rezolvat cand am racait partea aia cu un cutit.. deasemeni inelele pot fi de vina pentru scamosare. Despre culoare sunt deacord cu tine ca se duce relativ repede, dar si asa este un fir de mii de ori mai bun ca Whiplash Cristal pe care l-am dat de pomana dupa doua utilizari :lol:

Robert517
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Robert517 » 30 Iun 2012, 12:00

moneytehnik scrie:Nu cumparati fir Power braid Energoteam
Ooooo da ! Cel mai nashpa fir pe care l-am cumparat - arata ca un siret de pantofi si se comporta la fel :wallbash:
(daca-l comprimi intre degete se desfac-rasfira firele din care ieste "impletit")

Nici acum nu stiu de ce l-am luat -pretul ?- "treaz" nu eram oricum ... :wallbash:

lucianfiat
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucianfiat » 02 Iul 2012, 07:21

Multi sunt atrasi de preturile destul de mici ale unor produse dar din pacate iti cumperi mai multe produse ieftine decat unul scump si bun care tine cat toate cele ieftine la un loc. De multe ori iesi mai scump cu produsele ieftine (cumperi mai multe) decat cu cele mai scumpe care pe langa faptul ca sunt mai durabile, iti faci treaba mai bine cu ele. Nu este o regula, dar de multe ori chiar se intampla asta.
http://www.pescuitlafeeder.ro
http://www.pescuitlafeeder.ro/forum

Pit
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Pit » 14 Iul 2012, 22:41

Power braid de la Energoteam am pe 2 tambururi, cu grosimi diferite, de 1 an si se comporta ok, nu s-au decolorat/scamosat/rupt nejustificat.
In schimb am luat de la BASSPROSHOPS printr-un prieten 2 role de Powerpro:6 lb si 10 lb.
Cu cel de 6 lb am scos buturugi din apa, iar cel de 10 lb se rupe din senin la mulinari simple sau agataturi f.usoare, chiar din sectiune.
Pare ca bulanul e un factor la orice achizitie?!

Scrie răspuns