Care fir e cel mai bun?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
fireline rules....
eu pescuiesc exclusiv cu textile si am incercat fire si de aici, si de pe piata sua. fireline mi se pare cel mai bun allrounder, ca sa zic asa. are cel mai bun raport bune/rele.
power pro mi se pare ca se tine iarasi foarte bine. dar nu ca fireline... l-am folosit in multe diametre si in toate mi s-a parut foarte bun. in magazin nici nu gandesc cand iau fir. e clar ce vreau. fireline, evident!
dau numai la spinning, fara baitcasting sau alte variante....
noroc...
power pro mi se pare ca se tine iarasi foarte bine. dar nu ca fireline... l-am folosit in multe diametre si in toate mi s-a parut foarte bun. in magazin nici nu gandesc cand iau fir. e clar ce vreau. fireline, evident!
dau numai la spinning, fara baitcasting sau alte variante....
noroc...
get a job and xxx more -- www.ejobs.ro
@razvan m.
da, am vazut si eu pe net un tabel, si intr-adevar whiplash la 0,06mm are rezistenta de 10,6kg. Nu am zis ca nu ar scrie asta pe cutie. Am zis ca aceste valori sunt departe de realitate.
legat de power pro o intrebare....cat are rezistenta cel de 0,23mm ? Pt. ca, la 30 lb, power pro zice ca are 0,23mm iar tuf line xp 0,28mm. Mi se pare cam mare diferenta, avand in vedere ca pana la 30 lb, diametrele sunt foarte apropiate pt. cele doua fire.
multumesc.
da, am vazut si eu pe net un tabel, si intr-adevar whiplash la 0,06mm are rezistenta de 10,6kg. Nu am zis ca nu ar scrie asta pe cutie. Am zis ca aceste valori sunt departe de realitate.
legat de power pro o intrebare....cat are rezistenta cel de 0,23mm ? Pt. ca, la 30 lb, power pro zice ca are 0,23mm iar tuf line xp 0,28mm. Mi se pare cam mare diferenta, avand in vedere ca pana la 30 lb, diametrele sunt foarte apropiate pt. cele doua fire.
multumesc.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Re: fireline rules....
bafta...muffintop scrie:..
noroc...

(scuze de off-topic

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
Re: Care fir e cel mai bun?
[quote="MAREAN"]Pentru ca mi se pare ca tot ce gasesc prin magazine este "made in CHINA", vanzatorii ma invita de multe ori sa consult cataloagele si sa imi comand fir. Ati putea sa imi recomandati un fir bun? M-ar interesa ceva de 0.14, maxim 0.16. (folosesc firul respectiv numai pentru vobler) :roll:[/quote]
Si dai cu Fireline-ul lui peste ( NUMAI pentru vobler )!
Cu monofilamentele , parerea mea , ca exista o formula , care ii cea mai valabila , si atita vreme cit se respecta procesul de fabricare si formula orice firma obtine un produs bun . Acuma , normal , orice firma teoretic ii mai desteapta decit alta si toata lumea incearca diverse combinatii numa ca din ce se vede formula ii limitata si nu poate mai mult . Pescuind cu artificiale , voblere in cazul de fata , ai nevoie de un fir fara memorie , moale , culoare neutra si foarte important sa nu se intinda mult . In magazin faci un nod , vezi cum tine si daca esti multumit il cumperi .
Fir Intins!!!
Si dai cu Fireline-ul lui peste ( NUMAI pentru vobler )!
Cu monofilamentele , parerea mea , ca exista o formula , care ii cea mai valabila , si atita vreme cit se respecta procesul de fabricare si formula orice firma obtine un produs bun . Acuma , normal , orice firma teoretic ii mai desteapta decit alta si toata lumea incearca diverse combinatii numa ca din ce se vede formula ii limitata si nu poate mai mult . Pescuind cu artificiale , voblere in cazul de fata , ai nevoie de un fir fara memorie , moale , culoare neutra si foarte important sa nu se intinda mult . In magazin faci un nod , vezi cum tine si daca esti multumit il cumperi .
Fir Intins!!!
Power Pro 0,23-15kg>>0,28-20kg>>0,32-25kg.Daca vrei face baiatu' comanda la pret rusinos de subtire....nu de alta dar si eu vreau si nu ma doare gura.Adi_ scrie:@razvan m.
multumesc.
am uitat sa spun ca....
NU EXISTA CEL MAI BUN FIR!
chiar nu exista. cine vinde ...al lui e cel mai bun , ce mai are toate calitatile... in practica...trebuie pescuit, luat tepe, apropos mitchel spider -firul la role de 137m. e un pic varza, face "poc" la fiecare teapa intr-un peste mai rasarit. convingeti-va! este un fir xtraordinar iti da o senzatie ca fiecare peste care iti rupe, e urias!
a cumparat cineva firul "POWERLINE TRESSE"? este prin paginile ALP.
NU EXISTA CEL MAI BUN FIR!
chiar nu exista. cine vinde ...al lui e cel mai bun , ce mai are toate calitatile... in practica...trebuie pescuit, luat tepe, apropos mitchel spider -firul la role de 137m. e un pic varza, face "poc" la fiecare teapa intr-un peste mai rasarit. convingeti-va! este un fir xtraordinar iti da o senzatie ca fiecare peste care iti rupe, e urias!

a cumparat cineva firul "POWERLINE TRESSE"? este prin paginile ALP.
Re: fire
Gresesti ,Fireline din acest punct de vedere e mai bun ca alte fire textile,dupa parerea mea,iar daca ai o mulineta cat de cat buna si la fel bat cu inele corespunzatoare(nu neaparat SIC)cum se gasesc pe majoritatea betelor bune acum ,nu ai aceste probleme cu nici un fir textil.pupu scrie:FireLine e un fir bun insa are un punct slab sunt destul de aspre si ataca mai mult ca altele inelele lansetei si galetul mulinetei.
Jean Scurtu
- wilddanube
- veteran
Imi dau si eu cu parerea in ceea ce priveste firele
1- sa fie nou si fara ciupituri sau cu noduri si bucle
2- sa fie verificat inainte si in timpul partidei
3- sa nu fie santuri pe inele sau pe mulineta
4- frana sa fie buna
5- mana sa fie buna
Un fir extraordinar fara punctele 1,2,3,4,5 e un fir prost.
1- sa fie nou si fara ciupituri sau cu noduri si bucle
2- sa fie verificat inainte si in timpul partidei
3- sa nu fie santuri pe inele sau pe mulineta
4- frana sa fie buna
5- mana sa fie buna
Un fir extraordinar fara punctele 1,2,3,4,5 e un fir prost.