Adi_ scrie:sper sa nu supar pe nimeni...
am folosit fireline, dar acum folosesc tuf line xp. pot sa spun ca de cel din urma sunt mult mai multumit decat de primul, unul din motive ar fi ca nu se scamoseaza!!! fireline se scamoseaza chiar daca nu-l freci de pietre. tuf line se scamoseaza putin doar daca il freci serios de pietre. ca si rezistenta la nod, tuf line xp mi se pare foarte bun. deci din punctul asta de vedere, nici o grija.
singurul inconvenient este ca tuf line xp de face doar de la 15lb.(0,15mm) in sus.
Adi,
Nu cred ca poti supara pe nimeni deoarece realitatea vorbeste.Insa cand se vorbeste de fire trebuie specificat la ce se pescuieste cu ce mulineta(e una sa pescuiestri cu mulineta de spinning si alta cu baitcast).
Ca parere personala referitor la firele textile daca pescuiesti fin cu fire de 4lb si 6lb.cu mulineta de spinning cel mai bun fir e FIRELINE.
De la 8lb.(3,6kg.)la 15lb.(6,8kg.) consider ca cel mai bun e POWER PRO,iar de la 15lb.in sus,cum ai spus si tu cel mai bun , consider ca este TUF LINE.
Pescuiesc cu FIRELINE DE 4LB. ce il am pe mulineta de cca.3 ani,e adevarat s-a scamosat,s-a decolorat, dar nu i-a scazut rezistenta in masura sa realizez aceasta si nu vad de ce l-as schimba (desi am fir nou) din moment ce nu mi-e frica ca pestele sa imi rupa cu atat mai mult cu cat pescuiesc intodeauna cu forfach mono fluorocarbon.E drept ca betele mele au inele SIC ceea ce ajuta ca firele, datorita frecarii mai mici ,sa aiba o viata mai lunga.
Nu pot sa-mi spun parerea despre WHIPLASH deoarece aici nu se gaseste desi e facut de BERKLEY si am doar pe un tambur al mulinetei DAIWA SS TOURNAMENT 1300 un WHIPLASH DE 0,06mm.(10,6kg.)trimis de ADELIN,dar pt. mine e prea gros fata de FIRELINE de 4lb. si deci nu pescuiesc cu el.M-am luat dupa ce scrie pe rola 0,06mm. ceea ce e poveste pt. copii,firul de 0,06mm. abia il vezi pe cand acest WHIPLASH e departe mult de 0,06mm.(si stiu ce spun deoarece am folosit destul in concursuri fir de 0,06mm.)E departe si de 0,10mm.,dar asta e,e bun dar nu pt. pescuitul practicat de mine aici.
S-ar putea ca WHIPLASH-UL sa fie ceva mai bun ca FIRELINE,dar nu pot sa-mi dau cu parerea nepescuind cu el.
Revenind la cel mai bun fir,nefiind la pescuitul stationar ,parerea mea este ca la spinning cele mai bune sunt firele textile,in ordinea si cu specificatiile aratate mai inainte cu folosirea (pt. mine obligatorie)sau nu a forfach-ului fluorocarbon ,sau mono normal.
Jean Scurtu