Care fir e cel mai bun?

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Dec 2005, 08:22

sper sa nu supar pe nimeni... :oops:
am folosit fireline, dar acum folosesc tuf line xp. pot sa spun ca de cel din urma sunt mult mai multumit decat de primul, unul din motive ar fi ca nu se scamoseaza!!! fireline se scamoseaza chiar daca nu-l freci de pietre. tuf line se scamoseaza putin doar daca il freci serios de pietre. ca si rezistenta la nod, tuf line xp mi se pare foarte bun. deci din punctul asta de vedere, nici o grija.
singurul inconvenient este ca tuf line xp de face doar de la 15lb.(0,15mm) in sus.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Iujin
veteran
veteran

Mesaj de Iujin » 13 Dec 2005, 08:28

Monofilement ti-as recomanda Trabucco River Trout.

lacusta
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de lacusta » 13 Dec 2005, 09:45

Si eu am folosi Trabuccosezonul acesta si cred ca este f.bun.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 13 Dec 2005, 10:36

Adi_ scrie:sper sa nu supar pe nimeni... :oops:
am folosit fireline, dar acum folosesc tuf line xp. pot sa spun ca de cel din urma sunt mult mai multumit decat de primul, unul din motive ar fi ca nu se scamoseaza!!! fireline se scamoseaza chiar daca nu-l freci de pietre. tuf line se scamoseaza putin doar daca il freci serios de pietre. ca si rezistenta la nod, tuf line xp mi se pare foarte bun. deci din punctul asta de vedere, nici o grija.
singurul inconvenient este ca tuf line xp de face doar de la 15lb.(0,15mm) in sus.
Adi,

Nu cred ca poti supara pe nimeni deoarece realitatea vorbeste.Insa cand se vorbeste de fire trebuie specificat la ce se pescuieste cu ce mulineta(e una sa pescuiestri cu mulineta de spinning si alta cu baitcast).

Ca parere personala referitor la firele textile daca pescuiesti fin cu fire de 4lb si 6lb.cu mulineta de spinning cel mai bun fir e FIRELINE.
De la 8lb.(3,6kg.)la 15lb.(6,8kg.) consider ca cel mai bun e POWER PRO,iar de la 15lb.in sus,cum ai spus si tu cel mai bun , consider ca este TUF LINE.

Pescuiesc cu FIRELINE DE 4LB. ce il am pe mulineta de cca.3 ani,e adevarat s-a scamosat,s-a decolorat, dar nu i-a scazut rezistenta in masura sa realizez aceasta si nu vad de ce l-as schimba (desi am fir nou) din moment ce nu mi-e frica ca pestele sa imi rupa cu atat mai mult cu cat pescuiesc intodeauna cu forfach mono fluorocarbon.E drept ca betele mele au inele SIC ceea ce ajuta ca firele, datorita frecarii mai mici ,sa aiba o viata mai lunga.

Nu pot sa-mi spun parerea despre WHIPLASH deoarece aici nu se gaseste desi e facut de BERKLEY si am doar pe un tambur al mulinetei DAIWA SS TOURNAMENT 1300 un WHIPLASH DE 0,06mm.(10,6kg.)trimis de ADELIN,dar pt. mine e prea gros fata de FIRELINE de 4lb. si deci nu pescuiesc cu el.M-am luat dupa ce scrie pe rola 0,06mm. ceea ce e poveste pt. copii,firul de 0,06mm. abia il vezi pe cand acest WHIPLASH e departe mult de 0,06mm.(si stiu ce spun deoarece am folosit destul in concursuri fir de 0,06mm.)E departe si de 0,10mm.,dar asta e,e bun dar nu pt. pescuitul practicat de mine aici.
S-ar putea ca WHIPLASH-UL sa fie ceva mai bun ca FIRELINE,dar nu pot sa-mi dau cu parerea nepescuind cu el.

Revenind la cel mai bun fir,nefiind la pescuitul stationar ,parerea mea este ca la spinning cele mai bune sunt firele textile,in ordinea si cu specificatiile aratate mai inainte cu folosirea (pt. mine obligatorie)sau nu a forfach-ului fluorocarbon ,sau mono normal.

Jean Scurtu

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Dec 2005, 11:35

Nea` Jean, sigur e 0,06mm? Nu e posibil cumva sa fie 0,06 inch? Adica de fapt un 0,15mm?
Legat de clasificarea pe care ati facut-o, posibil sa aveti dreptate. De Power Pro nu stiu ce sa zic ca nu l-am incercat, dar am de gand sa-l incerc cel de 10-15lb.
La Fireline posibil sa fi avut eu ghinionul sa prind un lot mai rau, deoarece cel de 6 lbs se rupe extrem de usor la nod. Cel putin mie asa mi se pare.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

gabor
senior
senior

Mesaj de gabor » 13 Dec 2005, 12:03

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Dec 2005, 12:14

10,6kg inseamna 22lb. Un Tuf Line XP de 20lb are 0,20mm, un Power Pro de 20lb. are 0,19mm. Nu pot sa cred ca un textil, oricare ar fi el, la 22lb(10,6kg) poate avea diametru 0,06mm.
Undeva precis e o greseala.

Jean Scurtu

Mesaj de Jean Scurtu » 13 Dec 2005, 12:17

Adi ,

Pe rola de WHPLASH primita de la ADELIN (poti sa-l intrebi si pe el) scrie clar 0,06mm.si rezistenta 10,6kg.
Eu pescuiesc de vreo 10 ani daca nu mai mult cu FIRELINE de 4lb. si nu am avut probleme cu ruperea la nod,in sensul sa fie mai slab decat scrie pe rola.Dar eu pescuiesc cu forfach,ti-am spus cum fac si nodul si de cele mai multe ori FIRELINE de 4lb. rupe STREN-ul de 10lb.ce-l folosesc intre forfach-ul fluorcarbon si FIRELINE.
Crede-ma ca nu spun prostii.Dar daca pescuiesti cu un "par" cum zice Ene si mai si fortezi normal ca firul se va rupe.Eu cu batul meu daca fortez nu pot rupe FIRELINE DE 4LB.trebuie sa trag cu mana cand s-a agatat ca sa-l rup.

Jean Scurtu

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Dec 2005, 12:18

probabil ca diferentele apar de la notatiile(testele) europene fata de cele americane. :roll: deci probabil ca acea rola de whiplash e din europa...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 13 Dec 2005, 12:20

Nea` jean, fireline-ul pe care il am l-am testat si eu, si alti prieteni. Diferite teste si noduri. Concluzia a fost aceeasi. Se rupe prea usor.

Scrie răspuns