Care fir e cel mai bun?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Salutari,
Eu folosesc de cativa ani Shimano Stella de 0,12mm (inscriptionat pe cutie), rezistenta 8kg si ceva (nu mai stiu exact ca am aruncat cutia). Din pacate s-a cam terminat si as vrea sa imi iau ceva nou si ma gandesc la un fireline.
Daca cineva a folosit ambele fire il rog sa-mi spuna si mie ce impresie are despre ele, comparativ. Firul vreau sa-l folosesc pentru spinning cu voblere si jigging la stiuca, salau.
Numai bine !
Eu folosesc de cativa ani Shimano Stella de 0,12mm (inscriptionat pe cutie), rezistenta 8kg si ceva (nu mai stiu exact ca am aruncat cutia). Din pacate s-a cam terminat si as vrea sa imi iau ceva nou si ma gandesc la un fireline.
Daca cineva a folosit ambele fire il rog sa-mi spuna si mie ce impresie are despre ele, comparativ. Firul vreau sa-l folosesc pentru spinning cu voblere si jigging la stiuca, salau.
Numai bine !
Leon,leonb scrie:P.S. adresa lui jean ar trebui s-o am, sa ii trimit si lui...intre timp, jeane, craciun fericit !
P.S. si celorlalti pescari, craciun fericit!
Multumesc de urari si iti doresc si eu SARBATORI FEERICITE si sa ai parte de un AN NOU mai bun,multa sanatate si tot ce-ti doresti tu.
Pt. pestii pe care vrei sa-i pescuiesti poti pescui linistit cu FIRELINE DE 4LB.(eu am prins si peste de 15kg. cu acest fir si nu in balta ci in apa curgatoare)
Cred ca WHIPLASH -ul de 0,04mm. e cam la fel cu FIRELINE DE 6LB.(eu am WHIPLASH de 0.6mm. trimis de ADELIN,dar pt. mine e prea gros deoarece nici eu nu pescuiesc la pesti mari).
Poti pescui cu FIRELINE DE 4LB.,chiar daca nu e scufundator,deoarece fiind f. subtire nu ai probleme sa-l scufunzi,eventual inainte de pescuit arunci cu o greutate oarecare si la recuperare mentii firul tensionat intr-o lamela de plumb si firul va devenii scufundator datorita aderarii de particule de plumb pe fir.
E foarte ciudat ca WHIPLASH-ul desi e facut de firma americana BERKLEY nu se gaseste aici in U.S.A. de vanzare.
LA MULTI ANI tuturor cititorilor(mai mult sau mai putin pescari) ai acestui forum!!!!
Jean Scurtu
eu folosesc Sänger SpecifleX 0,10mm 10kg. S-ar putea sa fie in ordine cu 0,06 si 10 kg.Adi_ scrie:10,6kg inseamna 22lb. Un Tuf Line XP de 20lb are 0,20mm, un Power Pro de 20lb. are 0,19mm. Nu pot sa cred ca un textil, oricare ar fi el, la 22lb(10,6kg) poate avea diametru 0,06mm.
Undeva precis e o greseala.
Va pot spune ca nu e adevarat ce scrie pe rolele de WHIPLASH,diametrul dat de 0,06mm. pt. firul de 22lb.nici pe departe nu e 0,06mm.,firul de 0,06mm. abia il vezi.
Firul FIRELINE de 6lb. are inscriptionat pe rola diametrul de 0,15mm.(desi nu are 0,15mm.dupa parerea mea,dar nefiind un fir rotund ci mai mult plat decat rotund e greu sa dai un diametru).
Daca vizual compari FIRELINE de 6lb. cu WHIPLASH de 0.06mm. poti sa realizezi ca e mai subtire FIRELINE-ul ,deci diametrul adevarat al WHIPLASH-ului de 22lb. e mult mai mare de 0,15mm.,nicidecum sa fie 0,06mm.
Incercati sa comparati cele doua fire de care vorbeam si va veti convinge de cele spuse de mine.
Jean Scurtu
Firul FIRELINE de 6lb. are inscriptionat pe rola diametrul de 0,15mm.(desi nu are 0,15mm.dupa parerea mea,dar nefiind un fir rotund ci mai mult plat decat rotund e greu sa dai un diametru).
Daca vizual compari FIRELINE de 6lb. cu WHIPLASH de 0.06mm. poti sa realizezi ca e mai subtire FIRELINE-ul ,deci diametrul adevarat al WHIPLASH-ului de 22lb. e mult mai mare de 0,15mm.,nicidecum sa fie 0,06mm.
Incercati sa comparati cele doua fire de care vorbeam si va veti convinge de cele spuse de mine.
Jean Scurtu
Sanger am si eu si imi place. Insa diametrul este mai gros decit ce este scris. La foarte putine textile diametrul scris corespunde cu realitatea. Dar ce importanta ? Eu tin cont de rezistenta, felul cum aluneca, rezistenta la abraziune. Nu stau sa masor diametrul. Si sunt foarte fericit asa.marcelm scrie:
eu folosesc Sänger SpecifleX 0,10mm 10kg. S-ar putea sa fie in ordine cu 0,06 si 10 kg.
Fireline utilizez si o sa continui. Nu stiu ce Fireline se vinde in Romania, dar ce gasesc in Franta e OK. Dar cumpar si in SUA prin intermediul EBAY si firul este acelasi.
Tudor
-
- utilizator constant
pai cred ca la masurarea diametrelor se foloseste un micrometru, si, prin strangerea falcilor, firele textile se deformeaza (subtiaza), ceea ce nu se poate intampla cu firul mono sau cu fireline & co; cred doar; pe un tambur match de 100x0.18 intra usor o rola de 275m; sunt obligat sa am backing pe toti tamburii cu care pescuiesc cu textil; vorbesc de whiplash 0.06; probabil se aseaza si mult mai bine pe tambur
ca sa poti masura un asemenea fir, trebuie sa-l tensionezi si atunci devine rotund.
Am aruncat un ochi la firele de la Berkley. Fireline de 0,12 tine 6,80kg iar Whiplash 0,058 tine 4,25kg. Nu ma prea pricep cat vine in lb cred ca nea Jean poate mai bine. Dupa cum am zis eu folosesc Sänger Speciflex si am pus pe mulinete cam 200m. Nu este nevoie de backing, se pot folosi inele, bucse, facute la masura si poti mari diam. interior al mulinetei cum ai nevoie.
La multi ani la tot natu si sa aveti parte de succesele dorite.
Marcel.
Am aruncat un ochi la firele de la Berkley. Fireline de 0,12 tine 6,80kg iar Whiplash 0,058 tine 4,25kg. Nu ma prea pricep cat vine in lb cred ca nea Jean poate mai bine. Dupa cum am zis eu folosesc Sänger Speciflex si am pus pe mulinete cam 200m. Nu este nevoie de backing, se pot folosi inele, bucse, facute la masura si poti mari diam. interior al mulinetei cum ai nevoie.
La multi ani la tot natu si sa aveti parte de succesele dorite.
Marcel.