Care fir e cel mai bun?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- utilizator constant
recent am cumparat din roma, whiplash 0.04 ce tine 3,5 kg, dar este sinking, bobina de 150m, 25 euro; abia astept sa il incerc; in ce priveste whiplash de 0.06, nu stiu cum se face ca eu am scos crengi de peste 15 kg, ca sa nu spun cat m-am chinuit sa il rup, cand am agatat mai serios; e drept ca s-a decolorat la utilizare, dar si asa tot greu de rupt e; eu l-am cumparat din franta si din discutiile cu pescari de acolo, cei mai multi folosesc whiplash la rapitor si nu fireline;
-
- utilizator constant
referitor la whiplash de 0.17 pe cutie scrie 21 kg, iar pe cel de 0.10, 14 kg; bineinteles ca 0.06 pare mai gros, pentru ca e mai pufos, ca sa zic asa, in timp ce cel de 0.10 si 0.17 este mai rotund si mai compact; de 0.10 nu am folosit inca, de-abia l-am cumparat; singurul fireline ce mi s-a rupt usor a fost cel cumparat prin piete la metru, care este execrabil, nu stiu de unde provine, dar caracteristicile sunt date cu test...
Nu galetul e problema , firul e naspa si il am ca proba ,dar s-ar putea sa fie facatura caci din intamplare am descoperit ca un vinzator de la acel magazin a cumparat o Daiwa de la mine si a revandut-o cu pret de magazin(de aia nu am dat numele magazinului) si daca mulineta mea era din state ma gindesc ca poate asa a luat si firul de undeva de la chinezi si eu l-am luat de bun . O sa comand si eu unul original si o sa il compar cu toate ca asa cum am spus eu m-am obisnuit cu RipCord .
Numai bine....
Numai bine....
Depinde la ce pescuiesti si ce grosimi trebuie sa folosesti.MAREAN scrie:Pana la urma, ce fir sa-mi cumpar?!?
Eu sunt 100% pt. folosirea firelor textile de calitate cu forfach fluorocarbon.Poate parea o obtiune mai scumpa dar in final se va dovedii mai ieftina si vei prinde mai multi pesti daca stii sa pescuiesti.
Fir intins,
Jean Scurtu
legat de fireline daca e luat din romania e normal sa se scamoseze dupa doua partide si sa se rupa daca e luat din america normal e sa te tine cam 3 ani de pescuit (parerea mea) intre fireline si power pro recomand power pro...
la mono am ramas impresionat de cabelas tectan (un 0.16 mai degraba ti se taiau degetele cand trageai sa-l rupi la nod) de pline(florcarbon) care e un fir moale si foarte bun si de yo-zuri hybrid ( ciudat ca cel de 4lbs. e un 0.23-0.24...florcarbon) putin batos... si .ro de trabuco river trout care are un colosir foarte frumos si spre deosebire de firele trabuco care au o elasticitatea foarte mare... acesta (dupa parerea mea) este un fir foarte bun
la mono am ramas impresionat de cabelas tectan (un 0.16 mai degraba ti se taiau degetele cand trageai sa-l rupi la nod) de pline(florcarbon) care e un fir moale si foarte bun si de yo-zuri hybrid ( ciudat ca cel de 4lbs. e un 0.23-0.24...florcarbon) putin batos... si .ro de trabuco river trout care are un colosir foarte frumos si spre deosebire de firele trabuco care au o elasticitatea foarte mare... acesta (dupa parerea mea) este un fir foarte bun
sEe yOu aGaIn wHeN I dIe