discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Sorin
- Moderator

n-am nimic cu nodurile ma , eu chiar dau tot timpu la salau cu leader de mono desi par putin ciudat
pe langa faptu ca e invizibil ,leaderul de mono de obicei mai gros ,ii asigura o portanta mai mare nalucii suple ( ce frumos pot sa ma exprim

)
da faiarlainu ala de 6 lb la mine se odihneste pe o papiota mare ( de textilist - piticu nu-i aici

) si nu cred ca mai dau cu el vreodata .
abia astept sa ma apuc de PMA .....toamna asta tre sa-mi iau scule
pana atunci muscaresc cu pliciu prin casa

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Adi_
- veteran

nici eu nu sunt incantat de fireline de 6 lbs. parca sa rupe prea usor la nod. am incercat si nodul palomar pt. agrafe, am incercat si agrafe no-knot pe care practic nu se face nici un nod, ci doar se infasoara firul. si tot se rupe

"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski
-
eugen
- veteran

ala de 4 lbs e si mai fragil, dar pe mine m-a tinut o toamna intreaga si am dat doar la jig si nu in conditii lejere de periboina sau balti. chiar imi pare rau ca nu mai am...
cu fly-ul, in loc sa plici prin casa, vino sa vezi despre ce e vorba. da' te avertizez, e de enspe ori mai fun decat spinu' si-o sa-ti para rau ca tree sa vinzi bunatate de bete de spin, truse de voblere samd.
glumesc, stai calm. sculele de spin ar fi bine sa le pastrezi, maine poimaine creste si-o sa vrea la xxx, o sa le vanda el cand o sa-l inveti sa muscareasca.
apropo, le-ai zis baietilor cum il cheama?

))))
ciao, plec la xxx!
-
Sorin
- Moderator

ma tu dai chiar tot din casa ?

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
-
Jean Scurtu
Eugen,
Poti sa nu pierzi deloc fir textil daca legarea leader-ului se face de o bucla facuta pe firul textil folosind nod clinch sau Trilene.
Ieri cand plumbii suplimentari au intrat intre niste pietre si a trebuit sa rup s-a rupt STREN-UL DE 10LB. ce impreuna cu fluorocarbonul forma leader-ul meu si nu fireline de 4lb.(bucla a ramas intacta)!!!!E drept STREN-ul e mai vechi,il am de mai multi ani si nu avea rost sa dau bani pe alt mono nou pt. cca. 1m de fir folosit la leader.
Tot ieri din cauza comoditatii mele(am folosit leader cu care am mai pescuit si nu am refacut nodurile) dupa 10 minute de drill un red xxx mare mi-a rupt leader-ul XPS FLUOROCARBON de 8lb.si culmea unde nu se rupe de obicei ,la nodul de legare de vartej(de obicei se rupe nodul de la carlig ) dar nu s-a rupt firul FIRELINE DE 4LB. cu care pescuiesc.In plus acelas nod a mai fost solicitat inainte cu cca. 20 minute cand am prins un red xxx de 55cm......Fiind flux ,apa curgea la ROLLOVER PASS unde am pescuit ,destul de repede,ajutand pestele in lupta lui de a scapa.
Am mai explicat cum fac legarea leader-ului de textil,cum fac leader-ul din doua mono(unul fluorocarbon) si astfel eu nu pierd fir textil
Jean Scurtu
-
eugen
- veteran

buna dimineata
cand am zis ca pierd textil era vorba de 1cm per partida, cat consum ca sa fac nodul. pentru ca pun leader proaspat inainte de fiecare partida.
ala de 4 l-am rupt pentru ca am dat cu el tot sezonul in betoane. odata s-au dus 20m, fiindca am fortat eu aiurea, neavand manusi sa trag fara sa faca parghie. apoi am avut grija, dar a trebuit sa-l arunc fiindca la oltenita am dat peste un cablu de otel care ancora un vaporas, asa ca am ramas fara 40m dintr-un foc. daca mai tii minte pozele alea vechi cu marlele cu mine si codrut, anul trecut prin noiembrie, acolo se intampla.
cu bucla este valabil ce spui pt ca folosesti conector. conectori gen vartejuri sau agrafe eu nu am si nici nu mi-as permite sa folosesc pe un bat scurt. la un bat de 3-4m lungime normal ca se poate sa ai asa ceva fara probleme, dar la 6'6" nu e loc daca mai vrei si leader lung. cea mai buna solutie a fost nod, dar nu bucla in bucla fiindca textilul la cat e de subtire taie mono sau fluorocarbonu' ca si cum ar fi lama.
oricum, eu tree sa plec right now fiindca cineva ma injura cu foc ca am intarziat. lol.
numai bine!