berkley SSGS

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Sep 2005, 11:23

da adi, stiu, se numeste shockleader knot, l-au rebotezat baietii de la avp altfel in articolul ala de acum juma de an.

de ce nu te cred? simplu: este un nod care functioneaza doar pentru leadere groase, asa cum fac pescarii de apa sarata si craparii. la leadere fine nu tine, spirele alea de textil au nevoie de carne ca sa prinda.

admitand ca tu reusesti sa-l faci asa de bine incat sa nu alunece la diametre mici, toate spirele alea ar actiona exact ca o ghilotina si ti s-ar rupe sub nod.

din cauza asta nu e un nod recomandat de absolut nici un producator de fluorocarbon (uita-te pe site-uri) si nici folosit nicaieri de pescari de spin UL si ML (re uita-te pe site-uri). foarte bun nod, nu zic nu, il folosesc si eu cateodata cand dau la salau cu 15lbs leader.

ce zici, filmezi, sa vedem si noi minunea?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Sep 2005, 11:33

sa filmez nu pot, dar o sa fac o poza la ruptura.
precizez ca fireline-ul e de 6 lbs iar fluorocarbonul e de 8 lbs.
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Sep 2005, 11:37

recitind, vad ca nu faci chiar shockleader, ala e cu bucla in leader, bagi textilul in bucla, dai spirele peste mono, apoi il scoti inapoi prin bucla din leader. daca tu zici ca dai spirele peste o bucla din leader, ala este nodul albright, o alegere si mai neinspirata pt fluorocarbon. foarte pe bune, n-ai cum sa rupi pt ca aluneca.

costica face uni to uni fiindca pe asta i l-am aratat eu pe malul oltul acum multa vreme, dar oricat de bun ar fi devenit intre timp la legat noduri nici el si nimeni pe lumea asta nu poate sa lege noduri perfecte de fiecare data. la driluri, agataturi, fortari, tot se slabesc.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Sep 2005, 11:38

ok man, sa se vada si nodul, da? :)

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Sep 2005, 11:41

nodul vacii:

fac o bucla la capatul leaderului (il indoi in doua). bag textilul prin bucla, fac 10-12 spire apoi ma intorc cu alte 6 spire si scot textilul prin bucla prin partea pe unde l-am bagat, deci cele doua bucati de textil, care intra si care iasa din bucla sunt una langa alta. umezesc si starng. tai capetii dar las mustatile putin mai lungi ca sa treaca usor prin inele. :lol:

cam asta e... :roll:
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Sep 2005, 11:57

si daca i-ai taia mustatile ar arata asa, nu?

http://www.stripersonline.com/cgi-bin/u ... 000045;p=0

cum spuneam, super nod pentru leadere groase, il folosesc si eu. la alea fine nu a trecut testele.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Sep 2005, 12:12

nu, nu arata asa. leaderul nu face nod, e doar indoit in doua. textilul face tot :)

lasa ca o sa fac doua poze. una cu nodul si a doua cu ruptura.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 09 Sep 2005, 12:18

cand e gata, nodul seamana cu Albright Knot, dar sunt diferente la asezarea spirelor.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Sep 2005, 12:19

adica asa?

http://www.killroys.com/knots/albright.htm

la 2 ma duc la magazine cu trombi sa luam carlige. inainte, o sa ma uit sa vad ce-i prin masina si fac si eu testul din nou.

tree sa am fireline de 6 si fluorocarbon de 15 la mine, sunt foarte sceptic ca va tine albright-ul chiar si asa.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 09 Sep 2005, 12:20

nu inteleg ce naiba de nod faci. explica-mi ca vreau sa-l invat.

Scrie răspuns