berkley SSGS

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

andy
junior
junior

berkley SSGS

Mesaj de andy » 06 Sep 2005, 23:31

Ce parere aveti de lanseta Berkley SSGS 2,40m,actiune 4-24gr?Este OK ,o sugestie,o remarca ?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 07 Sep 2005, 11:18

ca si actiune si lungime, eu as folosi-o la clean, pastrav, biban, chiar si avat. eu am una de 5-18, 2.10m cu care dau la asa ceva. (nu e berkley)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

cristian.ene
veteran
veteran

Berkley

Mesaj de cristian.ene » 07 Sep 2005, 11:50

Lansetele Berkley sunt produse in China la fel cele Fenwick din grupul Pure Fishing daca tot dai banii mai bine poti cumpara un Cabela`s XML 703 - ML clean , avat pastrav, salau sau 704 - Medium pentru salau si stiuca. O varianta ieftina si buna e Shimano Sensilite 60-70m in USA.

Punctul slab la tot ce fac Berkley si Fenwick sunt inelele cromium si titan care sunt slabe - firul aluneca prost si emite sunete neplacute la lansare.
Blank-urile sunt bune dar inelele si montarea lasa de dorit.

Sincer sunt de evitat.

De la BassPro mai poti incerca seriile de la Browning(de la 40 la 120$) sau cele produse de Bass Pro(Bionic Blade si seria Extreme de 100$) cu mentiunea ca trebuie sa iei lanseta cu o clasa sub ce scriu ei pentru a avea puterea potrivita.
Datorita actiunii fast si ex -fast sunt bune mai ales pentru pescuitul cu twistere.

Si cele de mai sus sunt produse in China dar mai atent si au inele bune si foarte bune Fuji.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Sep 2005, 12:52

cristi,

intre un bat berkley, chiar facut in china si cu inele proaste, e mare diferenta fata de un bat gipo sau din ala de obor. in primul rand actiunea si puterea trecute pe blanc sunt adevarate, ceea ce e deja mare lucru. de ce sa le evite?

eu am fost cu un coleg, mi-a zis ce buget are si am fost pe la mai multe magazine sa-i aleg un bat pt delta. i-am ales ceva sa mearga cu naluci de biban, salau, avat si marle. best choice din ce-am vazut a fost un berkley din ala rosu de la arrow, la 2 mil e super ok, 10-20g, fast, lung, tot ce trebuie ca sa pescuiesti decent la jiguri mai ales cand nu prea ai experienta decat cu bete telescopice lungi. au mai ramas bani si pentru naluci.

asta e, cand o sa simta ca vrea mai mult, ii spun de unde sa-si ia un set de inele adevarate, il ajut sa si le schimbe si ramane cu un bat cu care isi face treaba inca multi ani de aici inainte. blancul este ok, iar manerul nu va trebui schimbat niciodata. a si prins omul la greu, mai bine ca niciodata la viu. logic. trei saptamani mai tarziu deja isi mai lua unul mai fin ca sa simta mai bine drilul (e vorba de prietenul meu cu pastravii, despre care-ti povesteam).

morala e ca n-ai sa ajungi niciodata sa convingi pe nimeni ca merita sa dea dublu pe un bat. tree sa arzi niste etape de unul singur ca sa poti intelege asa ceva. in fond e vorba de bani si o scula de pescuit nu ar trebui sa coste cat un salariu, ori tu cand te gandesti la ce inseamna o scula ieftina aia e la 100.

pentru altul 100 de coco pentru un bat de pescuit inseamna o gramada de bani si nu e dispus sa faca sacrificii pentru ca nu vede asta ca pe o investitie. e drept ca exista o justificare concreta pentru valoare, dar pana una alta tara noastra e asa cum e, oamenii sunt asa cum sunt si cu astia defilam, cum spune un bun prieten de-al meu.

daca stam sa ne gandim au dreptate sa vada lucrurile asa. sculele astea sunt facute pentru o piata unde altele sunt veniturile. un bat sage este cat o jumate de salariu pentru un american cu venit mediu si aia tot zic ca-i scump. la noi ajunge sa te coste cat salariul pe mai bine de 6 luni. deci ce sa mai batem apa in piua, asta e situatia si nu e bine sa o pierzi din vedere. esti prea tehnic si uiti ca multi nici macar nu pricep ce vrei sa spui tu cu toti termenii aia elucubranti. lol.

take care!

cristian.ene
veteran
veteran

lansete si lansete

Mesaj de cristian.ene » 07 Sep 2005, 16:51

Eugen poate ca am vorbit si ceva mai tehnic dar am recomandat si lansete cu pret decent (40 -60$) de la Browning sau Bass Pro si Shimano Sensilite care e 60$ in SUA. Problema nu e pretul, e transportul si timpul de asteptare.

Pentru un bat acum si aici, probabil e cea mai buna solutie.

Berkley-ul Cherrywood e o lanseta aceptabila pentru mai putin de 2.000.000 lei cat e la Arrow. Pentru stiuci e buna si o fibra de 300-500.000 lei si poate mai buna in pescuit datorita flexibilitatii.
Singurul defect la Cherrywood, e cam prea saraca in inele, 7-8 inele de alea sunt 4-5 $ - asta da zgarcenie capitalista.

Asa cum ai spus blank-ul ei ok, dar numarul de inele si calitatea lor.....

Daca fabricile faceau lansete ok chiar la preturi mici nu se mai apuca nimeni de rodbuilding poate asa, de fite sau de placere personala.

Mai multe inele(+ 2-3 in unele cazuri) nu modifica sensibil pretul final al lansetei. E doar chestie de a vrea sa faci o lanseta ok. SI pe un blank modest sa zicem din fibra, poti sa scoti o lanseta buna la un pret de sub 50$ daca o echipezi cu cele mai ieftine inele de la Pacific Bay sau Fuji care costa sub 7$ aduse aici. Cu un maner de EVA si o mandrina Pacific si o montare de buget mic - se poate scoate o lanseta onorabila si mai corecta decat Cherrywood.

Doar am contribuit impreuna la site, pentru ca oamenii sa citeasca si sa inteleaga ca platesc pentru avantaje in anumite limite, dupa care incepe un teritoriu dificil pentru cei fara experienta.

Ai vazut ca m-am abtinut sa spun ceva despre custom rod, pentru ca am observat ca nu e cazul si am recomandat doar lansete de firma care in prima faza inspira mai multa incredere.

E greu sa sti ce vrei, e chiar greu. Asa ca ma inteles. Ma gandesc si la o serie foarte populara de genul un ,,Concept pentru oricine,, dar nu sti daca se poate fara fabrica :D :

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Sep 2005, 18:58

vrei sa faci lanseta filozofala? uite aici reteta pentru ce-ar sparge piata la noi: de la 3 la 100g, actiune, greutatea totala nu conteaza ca daca e prea usoara cica e fragila si se rupe, apoi sa tot aiba vreo 3m lungime, eventual din 3 bucati, chiar mai multe ca sa fie comod la transport, cu doua varfuri, ca mai trebe si unu' moale sa vezi trasatura la viu, daca se poate si cu garantie pe viata la 1 milion bucata, sa poata omu' sa-si ia 10, ca cine stie, daca nu papa stiuca poate vrea ciortanu. aa...si dupa ce invata sa dea cu jigu musai primele doua segmente sa devina un bat extrafast super sensibil, da' musai ca daca nu e supermegafast nu poti sa simti trasatura. :)

pe bune acum, daca puneam un anunt cu un bat de genul asta si ziceam ca e facut de vreun shimano, pun pariu ca puneau botu' o gramada.

andy
junior
junior

Mesaj de andy » 07 Sep 2005, 19:18

Lanseta vroiam s-o folosesc la pescuitul numai cu voblere,cu un Fireline 0,10mm(mai subtire nu am gasit) si leader fluorocarbon.Sant la inceput de drum in "spinning",de aceea am cerut parerea "rechinilor".Aveti dreptate se pot achizitiona alte bete la acesti bani,dar nu cred ca aceasta lanseta este chiar asa de "nasoala".Poate a avut cineva ocazia s-o foloseasca si de aceea am postat acest topic.Va multumesc.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 07 Sep 2005, 20:17

Nu e nasoal (la baii astia), insa, parerea mea e Fireline ala de 0,10 (6 lb) e cam pretentios la inele. Adica o sa se scamoseze cam repede. Nu ca nu ar fi bun. Doar folosesc si eu! :D
Parerea mea!
Un textil la Power Pro, desi mai gros, se preta mai bine la inelele alea.

Peste sa fie!
near the beer

adiavel
junior
junior

Berkley SSGS

Mesaj de adiavel » 07 Sep 2005, 20:31

Salut Andy,

ce fel de Fireline, cel vechi sau cel nou, aparut in 2004?
Eu am folosit din cel vechi si la inceput esti superincantat de el.
Dar primii 2 metri trebuiesc regulat taiati, poate la 3-4 partide, ceara se duce de pe fir si incepe sa se scamoseze.
De senzitivitate nimic de zis, simti si o frunza in apa daca o lovesti cu ancora spinerului, asta daca te ajuta si lanseta. O lanseta cu blancul construit prin mandrina transmite mult mai bine orice vibratie mainii pescarului.
Am folosit la spinning Fireline si... am pierdut cateva voblere scumpe, Rapala originale. Iti imaginezi ce se intampla cand agati temeinic voblerul in ceva... Pierzi si vreo 20 de metri de fir, pe langa vobler. Deci iti recomand sa pescuiesti numai in locuri unde singura agatatura e buza pestelui.
Poti aplica si o solutie de compromis, legand un leader de vreun metru lungime, mono, si in caz ca agati pierzi numai leaderul. Senzitivitatea se pastreaza. Iar daca pescuiesti pe ape limpezi incearca un leader de fluorcarbon incolor care are cel mai apropiat indice de refractie de cel al apei si deci e practic invizibil in apa. Astfel de leadere se folosesc si de pescarii de flyfishing uneori.
Singurul dezavantaj e ca un fluorcarbon are memorie ceva mai mare si rezistenta mai redusa decat un mono obisnuit.
Adi.

andy
junior
junior

Mesaj de andy » 07 Sep 2005, 20:43

@adi
Sal,fireline vechi ca noul xds nu-mi place este cam "cablu"parerea mea cu toate ca sunt la inceput de spinning.Voblerele sunt Rapala si stiu foarte bine ce o sa ma astepte la capitolul pierderi.Oricum promit ca o sa vin tare din spate,sper la capitolul capturi.

Scrie răspuns