Bat moderat, medium/heavy, 2.10-2.40m - recomandari

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 08 Aug 2008, 22:24

Ups, intr-adevar :oops:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 09 Aug 2008, 09:21

Gerula scrie:Si totusi ai citat o parte din postul meu, ar fi trebuit sa reusesti sa citesti ce-am zis :lol:

In primul rand ca n-a zis nimeni ca Maver e firma englezeasca :lol:, am zis clar ca modelul asta nu pare sa se vanda mai la vest de Italia si Austria. Ceea ce nu inseamna ca pe site-ul din UK Maver nu vinde si bete de spinning, e drept ceva mai rasarite :lol: Intri frumos pe http://www.maver.co.uk/, dai click pe linia de produse Distinction si realizezi ca in GB Maver vinde chestii nitel mai bune decat in Romania :lol:.

Avand in vedere ca zvic pare sa aiba informatii la prima mana despre inelele modelului in discutie, eu zic ca varianta asta pica.
:lol: , citesc, citesc! Nu stiu, insa, ce invat...
Da, si cum britanicii sunt mari consumatori de spinning (mi-aduc aminte de-un film al lui Des Taylor, cum dadea el la stiuca, la vobler, cu bat de crap :? ), piata e relevanta. Mai ales ca Distinction e "new for 2007", deci site-ul e updatat acu' 2 ani. De unde se vede ca Maver acorda o atentie deosebita pietei din UK, la care (nu?), ne raportam cu o ingaduitoare superioritate. Faptul ca firma mama scoate un catalog 2008, la ea acasa, e pt. noi, astia, de pe "emergente". Apropos, in magazinele de pescuit din "emergenta" Italie gasesti aliniate exact betele de pe la noi, fara exceptie (chiar am ramas dezamagit de aspectul asta). Aceleasi modele Maver, Shimano, Daiwa, Spro, Cormoran. Nimic mai "rasarit".

Imi place, in schimb, ca pui verdicte despre bete pe care nici macar nu le-ai vazut, dar sa mai si pescuiesti cu ele! La ce foloseste sa dai sfaturi altora? In fine, datul cu parerea e un drept castigat. Daca am sta toti sa vorbim doar in cunostinta de cauza, ar deveni plictisitor...
Zvic are informatii "de la prima mana" si fa efortul sa citesti macar ce scrie despre inele (si cu vreo 2 pagini indarat). Pot sa-ti confirm ce spune, din propria experienta (am avut de-a lungul timpului cam toate betele Maver de spinning). E un bat rigid, prea rigid, dupa gustul meu, senzitiv, relativ greu, corect inelat (sper ca nu te astepti la inele Fuji Concept pe un bat de 150 de lei). Inelele de pe betele Maver tin linistit la textil. Sunt doar mai zgomotoase decat cele Fuji, in sensul ca "sfaraie" ceva mai tare (cu exceptia Skirt, ale carei inele sunt Fuji Alconite). In rest sunt bete de nadejde, in sensul ca nu prea auzi de ele rupte in pescuit. Comparate cu lansete din aceeasi gama de preturi, pot fi considerate de calitate superioara.
Parerea mea! :lol:

Musti
veteran
veteran

Re: Bat moderat, medium/heavy, 2.10-2.40m - recomandari

Mesaj de Musti » 09 Aug 2008, 09:48

johnnybravo scrie:...asadar vreau un bat cu care sa pescuiesc de pe mal pe rauri (nu si dunare) si barca. Il vreau pentru voblere/linguri, fir textil, putere maxim 30-40g, medium sau medium-heavy, actiune moderata sau moderat-fast, lungime 2.10-2.40, pret aprox 100ron dar cu marja destul de mare daca se merita :) 2 bucati! :)
Daca vrei un bat progresiv si foarte puternic, usor, cu inele SIC la un pret relativ mic, cauta, daca gasesti, Spro Shadow X Force 2,10m 20-40gr. Contrar aparentelor, arunca bine de pe la 5 grame in sus, dar nu se incurca nici cu naluci de 30gr. E batul meu de lingura. Inca nu mi-a cazut in mana vreunul care sa-l scoata la pensie.
E doar o sugestie suplimentara.

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 09 Aug 2008, 09:56

O sa-ti raspund la singura afirmatie care mai are legatura cu topicul, izbucnirile generate de faptul ca ti-am "insultat" batul/marca favorit(a) chiar nu ma intereseaza.
La echivalentul a 100 de lei sau chiar mai putin se vand in SUA o multime de bete care au inele Fuji Concept (vezi seria MicroLite de la Basspro). Nu mai zic ca in perioada reducerilor costa 29$, adica undeva spre 70 de lei !

Asa ca iarta-ma daca nu impartasesc entuziasmul tau pentru un bat Maver care la 164 de lei ofera inele marca "nu se stie ce" :lol:

P.S. Ai idee cat de amarati sunt de fapt italienii? :lol: Sau crezi ca, daca se duc Mailatii la furat pe-acolo, umbla cainii cu covrigi in coada? :lol:
Cu lacrimi Bastus!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 09 Aug 2008, 10:30

:lol: :lol: :lol:
Stai linistit, nu obisnuiesc sa "izbucnesc". Iar Maver nu e marca mea favorita. Cu atat mai putin nu mi-s (neaparat) dragi italienii ori alte natii. Era doar o diferenta de a pune problema. Obiectiv. Concret, in acest caz, tie iti lipseste "obiectul" (a se citi lanseta) sa poti sa dai verdicte. Ai in schimb entuziasm :lol: ... si, eventual, un amor propiu lezat 8)

Revenind la chestii tehnice, recomanda-i, te rog, omului un Microlite Medium Heavy la 29$ in adus in Romania (culmea, intamplator, am si un Microlite pe-acasa). Hai sa nu mai batem campii. Legatura cu topicul nu cred ca mi-am pierdut-o, chiar daca, iritat, o afirmi cu superioritate :P . Citeste ce-si doreste initiatorul (medium, medium-heavy), in jurul a 100 (eventual "+") lei. Presupun ca in Romania, nu echivalent in $ in SUA. Apropos, mai da-mi un exemplu de bat la pret din asta (adus in tara) cu inele Fuji Concept, din "multimea" aia...

Sau continua cu acelasi aplomb. Mi-e egal...

Marcus_Turcus
junior
junior

Mesaj de Marcus_Turcus » 09 Aug 2008, 11:23

noa ma bag si io...poate fac pace :)

nu va mai contrati ca nu are rost...fiecare are posibilitatile lui financiare...

e chiar culmea sa vina cineva pe vreun topic, unde un pescar amarat cere parerea despre un batz de spin la maxum 150 roni, si sa spuna ca e mai bun acela de 300 roni. e evident mai bun, da ce sa faca omul daca are copil, salar m mic, ii trebuie nevestei pantofi si cizme :)

un exemplu de batz ieftin, sa zicem, comparativ cu ce ofera, este la Cabelas acum, defapt au fost 2 la "on sale", Cabelas XML la 100$ care s-a epuizat rapid si ceea ce imi vine mie un Fenwick Inshore de 7.6' 14lb 1/4-5/8oz...pretul e redus la 100$ de la 240$, are inele Fuji SiC, madrina Fuji si cred ca o sa fie ideal ptr lingurit, avand in vedere ca e composit. In total imi iese la 4,3 mili cu tot cu transport si vama ceea ce e mai ieftin decat pretul lui dincolo cand nu e redus...(e deja in vama Timi de vineri si a fost trimis miercuri)...
doream sa iau si un BassPro Johnny Morris Signature de 7', dar BassPro nu trimite in Ro, pe live assistance ma minteau ca acel batz e exclusiv ptr piata lor...dar nu e asa (ptr ca de ex in Germania il puteau livra :D , asta o stiu sigur de dinainte cu o seara cand vb cu alt operator de la ei), degeaba incercam sa le spun ca plata se face direct cu cardul de valuta...nu vroiau si pace...le e frica de Ro...si nu ma mir de ce.

si nu vroiam sa ma laud doamne fereste, ca am de ex si un ET, Shimano samd...dar se poate cauta si bete in alta parte...depinde ce cauta fiecare.

M
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!! :)

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 09 Aug 2008, 11:35

Gerula scrie: izbucnirile generate de faptul ca ti-am "insultat" batul/marca favorit(a) chiar nu ma intereseaza.
Musti scrie:Legatura cu topicul nu cred ca mi-am pierdut-o, chiar daca, iritat, o afirmi cu superioritate :P .
Realizezi ca ai dat-o in "ba tu", ca la gradinita? :lol:

Faptul ca nu am dat cu batul asta l-am punctat inca de la inceput, asa ca e usor ridicol sa te agati de asta :lol: De altfel, nu cred ca trebuie sa dai cu toate marcile si modelele de bete de pe fata pamantului, ca sa poti emite o parere destul de pertinenta, judecand dupa producator/materiale/accesorii. Pentru ca nu discutam aici de bete high-end, la care sa vina marele guru si sa zica "mda, parca frunza de salcie se simtea un pic mai bine pe batul X". Suntem la basics, la inele no-name vs Fuji.

Acestea fiind zise, la basspro gasesti tot in 39$ (redus de doua ori pe an la 29$) modelul Bass Pro Shops® Graphite Series Spinning Rods, la care scrie mare "with top-grade Fuji® Concept guides.". Guess what, are si o varianta 6-17 LB test 1/4 - 5/8 OZ MH. La Cabela's s-a vandut la oferta FE II la 29$ si exemplele pot continua la nesfarsit. Asa ca da, poti pretinde ca la 163 de lei un bat sa aiba inele Fuji.
Evident, daca vrei sa aduci un singur bat te costa cat nu face, dar daca iti faci shoppingul cu cap oricum iesi cu un bat de-asta sub 150 de lei.

Iar pentru cine se grabeste/vrea garantie in tara, , mai dai 40 de lei si iei o Daiwa Powermesh, care e deja alta mancare de peste. Parerea mea :lol:

Marius, se poate cumpara linistit si de la Basspro, sistemul nu-ti refuza plata din Romania, doar expedierea in Romania. Tot ce-ti trebuie este un amic in SUA, pe adresa caruia sa expediezi initial coletul ;).
Cu lacrimi Bastus!

Marcus_Turcus
junior
junior

Mesaj de Marcus_Turcus » 09 Aug 2008, 11:50

da asa e, BassPro nu refuza plata din Ro, ci doar nu livreaza in Ro..in Germania livreaza ca i-am intrebat "daca pltesc eu livratin in Germania la un amic? " ei ca DAAA of course...numai ca in Germania am 5 amici dar ei sunt in training acolo, nu pot avea vreo treaba cu vama ei :(

ai uitat sa specifici ca inelele de la BassPro Shops de 29$ daca sunt Fuji ele nu sunt Sic, sunt hardloy cred, daca imi aduc bine aminte ca de 2 sapt asta fac, ma holbez la BassPro si Cabelas. Dar sunt bune si alea.

Oricum dupa acel Johnny Morris imi pare rau sa zic asa, avea si el Fuji Sic new concept, mandrina proprietara BassPro dar tare faina.... :(...si americanii il laudau cu stcroix si lamiglas, adica pe asta il credeau superior in anumite situatii.

M
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!! :)

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 09 Aug 2008, 11:52

Habar nu am cu ce se mininca Powermesh , insa daca este careva care o comparat , cu ce-i mai breaza intr-un pescuit la vobler si lingura fata de Nexave sau Beastmaster ?

Fir Intins!!!

zvic
veteran
veteran

Mesaj de zvic » 09 Aug 2008, 13:43

Eu am cele 2 bete Maver Stralis Spigot de care am mai pomenit, cel de 2.1m si cel de 2.4m. Parerea mea este ca sunt bete foarte cinstite, depinde si ce astepti de la ele.
In legatura cu betele care se gasesc in USA, sunt de acord ca sunt bete poate mai bune care se pot aduce la un pret comparabil dar dupa ce am luat de cateva ori fara sa le pipai inainte am ajuns la concluzia ca mai bine iau ceva pe care pot pune mana. Maver stralis spigot nu zic ca e mai bun da mie imi place mai mult deocamdata, sau m-am obisnuit eu cu el. Mai am inca 2 bete kistler graphite plus, un st croix premier si un xxx eagle II de cast si sunt bete faine dar tot am un loc si pentru stralis spigot.

Scrie răspuns