Bat moderat, medium/heavy, 2.10-2.40m - recomandari

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 11 Aug 2008, 11:31

Doamne, ce trairi la Musti :lol:, deja a ajuns sa presupuna in ce magazine n-am fost eu si sa ma trimita acolo :lol:. Distractiv, dar inutil, prin prisma scopului acestui topic.

Johnnybravo, mie Powermesh mi s-a parut a avea o actiune spre moderate-fast, cred ca merge bine la linguri/voblere/rotative, dar cu (multa) bunavointa poti da cu el si la jig.
Cu lacrimi Bastus!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Aug 2008, 13:15

johnny, poti da cu powermesh-ul la ce vrei tu, inclusiv la jig, indiferent de teorii :wink:
eu il folosesc la jig pe Dunare si ma impac f. bine cu el. E drept ca sunt situatii cand mi-as dori sa fie mai senzitiv, dar ma descurc.
Totusi, avand in vedere conditiile pe care le-ai pus, eu spun ca-i OK batul...
ce nu-mi place mie e cotorul cam lung...
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

Marcus_Turcus
junior
junior

Mesaj de Marcus_Turcus » 11 Aug 2008, 13:26

nu stiu daca forcemaster e mai tare sau mai moale ca powermesh...nu am pus mana deodata pe ele...pe powermesh am pus mana in magazin, parerea fiind "slaba" sa zic asa, nepescuind cu unul...

forcemaster nu e de felul lui un batz tzapan, suporta 25gr aruncare, dra nu e tzapan...io zic ca e bun de lingurit si voblerit. cu acest forcemaster ce il am (chiar de vanzare) i-am tras un test cu un fire de 22, am tras scaunul cu role de birou prin camera, batzul are in final o actiune parabolica, dar are putere destula in el...scaunul are 8 kile...bine nu se compara cu testul pe apa la pescuit, dar am vrut sa vad ce face in conditii grele...rezista, cu o frana ok, scoti balaurul de clean sau stiuca pana in 6-8 kile...

sa nu incepeti sa-mi criticati voi testul cu scaunul :), ii testam doar actiunea si puterea.
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!! :)

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Aug 2008, 13:30

ce putere de aruncare avea Daiwa pe care ai pus mana? 10-30 sau 20-60?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bivanus
junior
junior

Mesaj de bivanus » 11 Aug 2008, 13:43

Si mie mi-a decedat de curand vechea lanseta , tot un Global Sea iar daca tot am schimbat lanseta am schimbat si mulineta - aveam un Cardinal 105D.
Am trecut la un bat Daiwa Regal Spinning 8ft 7-30g cu actiune medie si o mulineta Daiwa Regal 2500 luate de la Arrow sub trei milioane. Doi strapi pe Canalul D-MN cu grub verde si jig Cormoran galben de 10g au inaugurat-o. Zilele astea am scos-o un pic si la mare la stavrid.dau cu taparina si plumb de 80g si face fata foarte bine.
Criza a mai mare care acuma ne doare este criza de valoare

Marcus_Turcus
junior
junior

Mesaj de Marcus_Turcus » 11 Aug 2008, 13:46

Adi_ scrie:ce putere de aruncare avea Daiwa pe care ai pus mana? 10-30 sau 20-60?
daca pe mine ma intrebi era 10-30 cred
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!! :)

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 11 Aug 2008, 13:57

da, pe tine te-am intrebat :)
asa ma gandeam si eu, ca despre aia vorbea. la 20-60 deja nu mai e asa "slaba" si e ok pt. raurile noaste.

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 11 Aug 2008, 17:55

intrebam de forecemaster pt ca mie nu-mi place, e mai moale si decat global sea-ul meu :)

Gerula
veteran
veteran

Mesaj de Gerula » 11 Aug 2008, 18:40

Ai idee cine mi-a sters mesajul? Ma minunam ca Lucuta, care acum lauda Powermesh "indiferent de teorii", iti recomanda initial duda aia de Ron Thompson :roll:.
Cu lacrimi Bastus!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 11 Aug 2008, 19:04

Ce lungime are Daiwa aia de 20-60?
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns