Bat moderat, medium/heavy, 2.10-2.40m - recomandari

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 09 Aug 2008, 17:10

inelele de pe batul la care renunt sunt de ceramica cred (sunt albe) si deocamdata nu vad sa aiba probleme de la textil.

marcus_turcus, m-am gandit in principiu ca la 100ron ar trebui sa imi iau un bat ok cu care sa dau cu textil folosind voblere si linguri, daca nu gasesc cresc stacheta...

powermesh gasesc la arrow, unde gasesc maver stalis spigot in timisoara?

Marcus_Turcus
junior
junior

Mesaj de Marcus_Turcus » 09 Aug 2008, 18:35

johnnybravo scrie:inelele de pe batul la care renunt sunt de ceramica cred (sunt albe) si deocamdata nu vad sa aiba probleme de la textil.

marcus_turcus, m-am gandit in principiu ca la 100ron ar trebui sa imi iau un bat ok cu care sa dau cu textil folosind voblere si linguri, daca nu gasesc cresc stacheta...

powermesh gasesc la arrow, unde gasesc maver stalis spigot in timisoara?
la 90 roni ti dau eu unu nou, Shimano ForceMaster 2.1m 10-30gr :P :)..e bun...
powermesh gasesti la arrow, la mag de pescuit de pe Cal. Martirilor (nu loto)...si maverul l-am vazut la Somonul si parca si la Nutzu la Fishing Team pe bujorilor colt cu sagului...
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!! :)

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 09 Aug 2008, 19:05

vad pe ecran in dreapta sus: Daiwa Procyon . IM 7 , 2,10 m , 1/4-1 oz , mandrina Fuji, inele Fuji new concept al oxide . E 190 RON dar dpdv al IM-urilor si Fuji-urilor esti linistit. Ma mai simt dator sa-ti spun ca am dat pe una cam 48 $.Fa tu transformarea in lei.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 09 Aug 2008, 22:07

Si eu spun ca aia e o lanseta destul de buna, IM-urile nu-s mai multe, e unul singur, este un indice al intensitatii de modulatie care capata diferiete valori date de fibra respectiva sub sarcina.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

yoh
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de yoh » 09 Aug 2008, 22:29

salut tuturo,

sunt un pescar extrem de incepator si urmatoarea intrebare este:
Ce parere aveti despre un bat SHIMANO carbon din 2 tronsoan, fir SMART RED DEVIL de 0.22, mulineta TACTICS VIVA TA3000?

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 09 Aug 2008, 23:45

eu am o parere ca poti sa deschizi topic separat pt intrebarile respective :)

in ceea ce priveste topicul asta voi merge sa pipai cele doua bete o sa fac alegerea :)

merci la toti pt raspunsuri!

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 10 Aug 2008, 08:43

Gerula scrie: Realizezi ca ai dat-o in "ba tu", ca la gradinita? :lol:
Eu zic ca doar iti dadeam o replica la o afirmatie de-a ta. Daca ai inteles din ea ca nu mai raspunzi subiectului topicului (adica "ba tu"), e si mai bine! :lol:
Gerula scrie: ...Evident, daca vrei sa aduci un singur bat te costa cat nu face, dar daca iti faci shoppingul cu cap oricum iesi cu un bat de-asta sub 150 de lei.

Nasol, da' aici ai dreptate! Evident, doar partial :D.
Poti avea in Romania betele pe care le-ai pomenit la preturi decente, in anumit context (neamuri care vin din SUA, amici care comanda mai multe bete si te strecori si tu, etc.). Dar, asa cum am mai sustinut-o si alta data, nu toate betele americane (pt. ca vorbim de low-end) sunt automat mai bune decat un bat european corect. E drept, mai exista satisfactia snoaba de a fi posesorul unui bat "exotic".
Uite ce scrie zvic, care poate avea o parere obiectiva:
zvic scrie:...Mai am inca 2 bete kistler graphite plus, un st croix premier si un xxx eagle II de cast si sunt bete faine dar tot am un loc si pentru stralis spigot,
Cam asa se pune de fapt problema. Daca reusesti sa te desprinzi de reflexul de a merge in rand cu turma: american/japonez = exceptional, european = bullshit.
Gerula scrie:Iar pentru cine se grabeste/vrea garantie in tara, , mai dai 40 de lei si iei o Daiwa Powermesh, care e deja alta mancare de peste. Parerea mea :lol:
Aici deja discutam despre gusturi (care nu se discuta). :D
Du-te pana la un magazin Arrow, ia un Powermesh in mana (pt. ca inclin sa cred ca n-ai facut-o pana acum :P ), si daca si dupa aia mai sustii ca e o "alta mancare de peste", nu pot decat sa-ti respect opinia.
A mea e ca nu isi merita deloc cei 40 de lei suplimentari, doar pt. ca il cheama Daiwa. Dar e doar o opinie...

In definitiv, johnybravo va alege un bat pe gustul lui, nu al altora :P

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 10 Aug 2008, 08:45

Scuze pt. dubla postare. Prima se poate ignora.

Marcus_Turcus
junior
junior

Mesaj de Marcus_Turcus » 10 Aug 2008, 14:59

Gerula scrie:"Musti
Gerula scrie: ...Evident, daca vrei sa aduci un singur bat te costa cat nu face, dar daca iti faci shoppingul cu cap oricum iesi cu un bat de-asta sub 150 de lei.

Nasol, da' aici ai dreptate! Evident, doar partial :D.
Poti avea in Romania betele pe care le-ai pomenit la preturi decente, in anumit context (neamuri care vin din SUA, amici care comanda mai multe bete si te strecori si tu, etc.). Dar, asa cum am mai sustinut-o si alta data, nu toate betele americane (pt. ca vorbim de low-end) sunt automat mai bune decat un bat european corect. E drept, mai exista satisfactia snoaba de a fi posesorul unui bat "exotic".
Uite ce scrie zvic, care poate avea o parere obiectiva:
zvic scrie:...Mai am inca 2 bete kistler graphite plus, un st croix premier si un xxx eagle II de cast si sunt bete faine dar tot am un loc si pentru stralis spigot,
Cam asa se pune de fapt problema. Daca reusesti sa te desprinzi de reflexul de a merge in rand cu turma: american/japonez = exceptional, european = bullshit.
Gerula scrie:Iar pentru cine se grabeste/vrea garantie in tara, , mai dai 40 de lei si iei o Daiwa Powermesh, care e deja alta mancare de peste. Parerea mea :lol:
Aici deja discutam despre gusturi (care nu se discuta). :D
Du-te pana la un magazin Arrow, ia un Powermesh in mana (pt. ca inclin sa cred ca n-ai facut-o pana acum :P ), si daca si dupa aia mai sustii ca e o "alta mancare de peste", nu pot decat sa-ti respect opinia.
A mea e ca nu isi merita deloc cei 40 de lei suplimentari, doar pt. ca il cheama Daiwa. Dar e doar o opinie...

In definitiv, johnybravo va alege un bat pe gustul lui, nu al altora :P
depinde de afacere, un batz adus de dincolo poate face m mult decat face dincolo daca ne referim la un batz de pret mediu 30-40$ ptr ca transportul unuia singur se face par avion si costa 40-45$...dar daca prinzi o reducere a betelor de la 240$ la 100$ (cu inele fuji SiC si mandrina fuji), plus 45$ transportul si 75 roni vama, in total iese cu 120 roni mai ieftin decat pretul lui in sua, nu mai vb ca in ro mai suporta o "corectie" de pret. asta spun din proprie experienta. depinde ce cauti.

cred ca ai dreptate ca si Zvic, betele americane low-end gen Premier si Cabelas FEII pot fi comparate cu europenele. in acest caz nu as vedea europenele sub. Doar la calitatea executiei as vedea Premierul peste.

pe daiwa powermesh io am pus mana o data la un magazin in Timi, era lucrat batzul ok, dar mie nu mi-a placut de el, mi se parea ca se balangane, era moale, dar sper sa nu ma insel ca am pipait zeci de bete ca sa iau cate ceva, sper sa nu le incurc...oricum fiecare alege ce vrea si ce crede ca i se potriveste in mana.

M
Cand dai la peste, gandeste-te ce ai face daca ai fi tu peste !!! :)

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 10 Aug 2008, 22:16

azi m-am jucat un pic cu un forcemaster, ce crezi, powermesh-ul este mai moale ca si forcemaster-ul?

Scrie răspuns