Barci pneumatice. Un ghid pe scurt.

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
informer
senior
senior

Re: Barci pneumatice. Un ghid pe scurt.

Mesaj de informer » 31 Iul 2012, 21:14

Stie cineva daca imbinarile la o barca AS Samba 265 Allroundmarin sunt executate prin sudare sau prin lipire?
Nu reusesc sa gasesc specificatii tehnice detaliate despre barcile Allroundmarin in general, in afara unui catalog in limba germana cam vag.
Multzam!
----
"Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii."

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 31 Iul 2012, 22:46

LIPIRE
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 31 Iul 2012, 22:57

RYOBI scrie:LIPIRE
Multzam RYOBI.
Copiez si aici ce-am scris pe un alt forum, poate m-ajutati c-o solutie:

"Dupa aproape o zi de cautari sunt frustrat... da` rau de tot... nu reusesc sa gasesc o barca macar sa stiu ca n-am bani s-o cumpar da` macar am vazut-o.
M-am gandit ca daca la Kingfisher 270 (22Kg) i-ar pune o chila gonflabila si o podea de aluminiu sau tego dintr-o bucata, ar "castiga" vreo 7 - 8Kg da` ar iesi o barca OK.
Cand colo nici vorba... o barca cu asa ceva are deja pe la 40Kg macar.
Modelul de la Baracuda (care nu-i o marca dupa umila mea parere) de 2,70 pe care lumea-l lauda are chiar 48Kg... de unde frate? Si ce dreq fac daca tre` s-o duc de la masina vreo x sute de m? Cu Kingfisheru` mai merge da` la mai mult decat dublu...?!?
In plus m-am blocat la (1) material si (2) imbinari.
La material as vrea (normal!) hypalon sau CSM-u` de la Achilles da` pt. primu` la Gumotex am gasit numa` caiace, canoe, barci de rafting sau alte ciudatenii care nici macar n-au suport de motor iar la Achilles degeaba am cautat distribuitori in EU de la care sa vad si io o lista clara de preturi.
La imbinari iar n-am reusit sa gasesc informatii ori din cate-am inteles dupa tzashpe pagini citite, ii foarte important la PVC daca-i lipire sau sudare (cu inalta frecventa sau la temperatura sau whatever). De exemplu la Allroundmarin care nu mi se pare ca-i chiar asa o marca de 2 lei, nu scrie nimic in singuru` catalog pe care l-am gasit, in (unica) limba germana si pentru "gospodine" si ala.
Una peste alta, is dezamagit rau... da` poate maine... :).
----

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 31 Iul 2012, 23:16

Cica Quicksilver sport enduro ar fi prin termosudare, cele mai bune sunt de hypalon dar datorita pretului mare nu prea exista cerere pe la noi asa ca nu le aduce nimeni,e o problema grea alegerea unei barci iar faptul ca nu ai posibilitatea sa le vezi inainte de achizitionare e iarasi un impediment.
Parereile de pe forumuri sunt subiective asa ca trebuie sa te convingi tu inainte sa dai banu ca e cea ce-ti doresti.
Pt uni Baracuda e ce mai tare barca pt alti e o ghioarsa de barca lucrata naspa de chineji la norma.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 01 Aug 2012, 08:09

RYOBI scrie:...
Pt uni Baracuda e ce mai tare barca pt alti e o ghioarsa de barca lucrata naspa de chineji la norma.
Absolut corecta afirmatia!
Cred ca depinde de cat timp o stapanesti... :D
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

DM
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de DM » 01 Aug 2012, 09:06

informer scrie: .........
Modelul de la Baracuda (care nu-i o marca dupa umila mea parere) de 2,70 pe care lumea-l lauda are chiar 48Kg... de unde frate? Si ce dreq fac daca tre` s-o duc de la masina vreo x sute de m? ......
Problema ta legata de greutate este falsa, Baracuda, fata de multe alte barci, are 2 huse de transport, una pentru barca si alta pentru partile metalice.Deci greutatea aia de care zici tu este impartita cam la 2, deci fiecare geanta este destul de accesibila din punct de vedere al greutatii.
Normal barca se umfla si se dezumfla langa apa si nu la x sute de metrii.
informer scrie: .......
De exemplu la Allroundmarin care nu mi se pare ca-i chiar asa o marca de 2 lei, nu scrie nimic in singuru` catalog pe care l-am gasit, in (unica) limba germana si pentru "gospodine" si ala.
Daca esti asa de chitit pe hypalon vezi ca barcile Allroundmarin se fac la comanda si din hypalon.Deci pune mana pe telefon suna la NMmarine si discuta cu ei.De fapt lucrul asta a mai fost scris pe aici si confirmat si de cei de la Nmmarine.

Oricum vezi ca atat pretul cat si greutatea creste cam cu 50% fata de varianta de serie.

informer
senior
senior

Mesaj de informer » 01 Aug 2012, 09:57

DM scrie:Problema ta legata de greutate este falsa, Baracuda, fata de multe alte barci, are 2 huse de transport, una pentru barca si alta pentru partile metalice.Deci greutatea aia de care zici tu este impartita cam la 2, deci fiecare geanta este destul de accesibila din punct de vedere al greutatii.
Normal barca se umfla si se dezumfla langa apa si nu la x sute de metrii.
.......
Daca esti asa de chitit pe hypalon vezi ca barcile Allroundmarin se fac la comanda si din hypalon.Deci pune mana pe telefon suna la NMmarine si discuta cu ei.De fapt lucrul asta a mai fost scris pe aici si confirmat si de cei de la Nmmarine.
...
Oricum vezi ca atat pretul cat si greutatea creste cam cu 50% fata de varianta de serie.
Iti multumesc pentru informatii.
Eu umflu barca (pana la 90%) cu pompa electrica pe care pana nu demult o conectam la bricheta masinii. Intre timp am cumparat una cu acumulator asa ca pot umfla barca oriunde. Cu toate astea, cazuri in care a trebuit sa ridic / deplasez barca umflata au fost destule... asa ca nu mi-e chiar totuna cat e de grea.
Sunt chitit pe hypalon doar atat cat poate fi chitit un om sa-si ia ceva cat mai bun, in limita posibilitatilor. :)
Am sa sun la Nmmarine daca ma hotarasc pt. Allroundmarine.
Multzam fain!
----

amidamar_u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de amidamar_u » 15 Oct 2012, 17:06

Buna ziua, as dorii si eu cateva pareri sau informatii despre barcile Navigator AD-230. Am incercat sa caut pe net detalii sau impresii despre acest model insa nu am gasit mare lucru. In descrierea produsului cei care o vand spun ca este facuta din "MULTISTRAT PLASTEL in 5 straturi,1 de tesatura dubla si 4 de polyvinylchlorid" acelasi material din care sunt facute si barcile Kolibri.

ciprian72
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ciprian72 » 12 Ian 2014, 16:49

Stimate dl Mihai,
am citit cu multa atentie informatiile dvs si as dori sa va rog sa ma ajutati in alegerea unei barci pentru pescuit. Eu caut o barca pentru Mediterana unde merg in concediu si unde imi place enorm sa pescuiesc. imi doresc o barca care sa fie robusta sa fie nu mai grea de 25 de kg caci doresc sa fie destul de flexibil cu ea. Imi doresc un material cat mai rezistent. Precizez ca barca este doar pentru mine, adica pentru o singura persoana. Pretul nu este un impediment. Atat imi doresc sa fie robusta, sa nu se spara usor si sa tina la motorul meu de 8ps. va multumesc mult pt raspunsul dvs.

vipificator III
veteran
veteran

Mesaj de vipificator III » 12 Ian 2014, 21:37

La barcile Allroundmarine in ce consta diferenta de pret dintre modelul AS Samba si Jolly la aceasi dimensiune? (In sensul ce ar in plus AS Samba.) La barcile AS Samba ati avut probleme cu ele ma refer la probleme de fabricatie?

Scrie răspuns