Barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 14 Feb 2011, 21:48

rine scrie:senalul navigabil e una, calea navigabila e alta.
da era stipulat ca n-ai voie cu ambarcatiuni mai mici de 2,7 m ,indiferent din ce material sunt.
Fie si cum spui tu ! Insa ori de care senal as tine cont ..... tot nu pot circula la 25 de m de tarmul Bulgaresc ! Sau oricum as da-o , orice-as face bine ..... incalc altceva ! Chiar si doar intoarcerea catre directia dinspre care m-am deplasat mai devreme presupune INDEPARTAREA DE CATRE mal si de catre rutele/distantele impuse . SE CERE O TRAVERSARE A SENALULUI ( care vrei tu ! ). ce urmeaza ? Sa ma fluiere ala si sa-mi spuna c-am luat-o pe ..... ,, contra sens " ?

Ganditi-va bine ! Legea asta-i o INEPTIE !!!!! Si cine ne verifica pe Dunare STIE acest lucru , asadar ne ,, alinem " elegant legilor nescrise dar care ne confera conditii lipsite de evenimente pentru toate ambarcatiunile prezente-n zona , indiferent de gabarit/ material .

byteworks
junior
junior

Mesaj de byteworks » 15 Feb 2011, 08:54

Eu zic ca cei care dau diverse cifre, 25 metri sau 2,7 metri sa vina cu citate clare din legislatie, altfel e numai folclor si ne agitam degeaba; eu unul n-am vazut de cand ma uit, nu zic ca nu exista, orice clarificare e binevenita.

RNDul e clar si se aplica pentru toata lumea, deasemenea si legile care reglementeaza permisele de conducatori de ambarcatiuni de agrement si inmatricularea navelor, si cifrele de mai sus nu se regasesc pe-acolo, si cu-atat mai putin materialul de constructie al barcii.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 15 Feb 2011, 09:52

RNDul e clar si se aplica pentru toata lumea, deasemenea si legile care reglementeaza permisele de conducatori de ambarcatiuni de agrement si inmatricularea navelor, si cifrele de mai sus nu se regasesc pe-acolo, si cu-atat mai putin materialul de constructie al barcii.[/quote]

da. asa este .nu se mai pomeneste nimic in R,N,D -ul,din ultimul monitor (2007 ) si l-am luat cap coada. :roll:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 15 Feb 2011, 10:21

In RND sunt multe reglementari , insa niciuna nu face referire la navigarea pe stanga sau pe dreapta vreunui senal .

De exemplu , pentru cine nu stie , depasirile se fac :

- In primul rand cu acordul depasitului ,
- Pe partea pe care-o stabileste acesta ( dupa ce in prealabil i se cere acordul ) ,
- Se face ( stipulat in RND ) in urma unor semnale acustice intre ambarcatiuni ( la gonflabila ..... poate numa' cu vuvuzeaua ! :lol: )
- Daca lipsesc intelegerile dintre conducatorii ambarctiunilor se tine cont de directia din care depasitul primeste vantul ,
- Si multe altele !

Si-am dat exemplu numai despre depasiri ! Ori mai toate regulile sunt la fel de alambicate . ,, Rutiera " e ,, parfum " !

...............................

Fireste , ca si la Rutiera , apar noi reglementari . Insa niciuna , repet , niciuna , nu face referire exacta la distanta si sensul pe care trebuie sa se deplaseze o pneumatica .

Rog totusi , daca cineva are vreo informatie clara , sa ne dea un copy-paste ( chiar cu link ) cu aceasta .

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 15 Feb 2011, 19:10

Dar de viteza maxima nu pomeneste nimeni? Cu cat ai voie sa "gonesti" cu o gonflabula, pe valurile Dunarii? Cu cat vrei? :lol: :roll: :!:

byteworks
junior
junior

Mesaj de byteworks » 15 Feb 2011, 20:40

Cat duce barca si conducatorul, inafara locurile restrictionate explicit, care sunt multe, mai ales canalele in Delta care sunt cu limitare la 40 sau 20 km/h.

Partea a IIa a RND referitoare la Dunarea maritima intre Sulina si Braila (bratul Sulina) specifica niste viteze maxime de navigatie pe canal (cea mai mare fiind 10 noduri), dar dupa exprimarea de acolo nu se aplica ambarcatiunilor de agrement - si nici in practica nu se vede asa ceva. 10 noduri :lol:

kzoli
veteran
veteran

Re: Barca

Mesaj de kzoli » 19 Mar 2013, 14:52

Ceva noutate? e prea liniste pe aici :( ...

Scrie răspuns