Barca
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Nu- nevoie de PM. A fost informat de site si asta-i tot. De acolo isi alege, daca i se pare interesant vreun model. Din cate stiu flacaii au facut transportul gratuit pentru orice client, deci nu mai este nevoie sa spuna ca suna din partea mea.Indian Larry scrie:Puiu.bz@
Da-i un pm userului @feugen si roaga-l sa-ti dea detalii despre barca , pret si modalitate de cumparare . El si-a cumparat o ucrainiana .
Bucuresti
daca stickeresti un motor de 6 cai cu 4,9 cai..credeti ca se ataca cineva?Ilarion scrie:Detii permis de navigatie ? Pentru motoarele mai mari de 3.68 KW adica 4.93 CP iti trebuie asa ceva !Puiu.BZ scrie:Voi ce motor ati pune pe o gonflabila de 3,5 m? 5 CP se incadreaza in normele legale. Credeti ca pt. 6 cp s-ar enerva cineva pe mine? Honda 4 stroke? Mercury e mai silentios?
Tks.
- modigliani
- veteran
Pe o gonflabila de 3,5 , in conditiile in care umbli singur cu ea si cu minim de bagaje ( sa zicem o medie de 120 kg incarcatura maxima = pilot + bagaje ) poti intra-n glisaj chiar si cu doar ..... 5 HP . Sunt multi alti factori de care depinde acest lucru .Puiu.BZ scrie:Voi ce motor ati pune pe o gonflabila de 3,5 m? 5 CP se incadreaza in normele legale. Credeti ca pt. 6 cp s-ar enerva cineva pe mine? Honda 4 stroke? Mercury e mai silentios?
Tks.
La 6 HP ..... se poate ,,enerva" cineva , fireste , atat timp cat e ,, ginit " pe-o spaga , sa-ti faca vreo belea , sau e-n exces de zel in ziua aia . Legal n-ai voie . PUNCT ! Este ca si cum ai trece de la scuter la Kawasaki de 125 HP .... fara permis . Legea-i lege , si e la fel de drastica in navigatie ca si-n rutiera .
Mercury nu-i un motor silentios . Dimpotriva , personal consider mai silentioase motoarele japoneze . Insa-i un motor bun . ( aici iarasi se pot naste mii de polemici . Unii vad asa , altii vad invers . Eu poate-s subiectiv , am un Mercury de 6 HP si-s extrem de multumit de el )
Tot la capitolul ,, silent " mai tin sa precizez un lucru :
pe o balta , o apa , .... care vrei tu ( app , n-ai zis pe unde vrei sa-l ,, uzi ") , daca pestele nu-i obisnuit cu zgomotul si cu vibratiile emanate de motoare , daca nu este o apa pe suprafata careia in mod obisnuit nu evolueaza barci motorizate , e mult si-un ,, manz putere " . Pe Dunare , de exemplu , unde pestii sunt supusi zilnic la zgomotele a ,, mii de HP " de la diverse ambarcatiuni , .... un mititel motor de , sa zicem .... chiar si 15 HP ...... e ,, pistol cu apa " . Nu aia-l sperie pe el . Asa ca stai linistit la capitolul asta . Eventual evoluezi cu motorul subturat . Sincer , prefer varianta asta , decat sa am brusc nevoia sa ,, zbor " si sa n-am .... putere . Si sa stii un lucru de la mine , ... uneori chiar e nevoie sa ,, zbori " ! Vine prin ceata un copac in deplina liniste , vine o barja , ba chiar si-un val puternic de la vre-o ambarcatiune puternica , ..... nu-ti permiti sa te misti incet de dragul silentiozitatii unui motor despre care-ai auzit la cineva .... pe net .... ca-i bun !
Prieteni, va multumesc pentru idei, sfaturi, experienta. Ma straduiesc sa iau decizia corecta. Am cercetat si ofertele ukrainiene, am cercetat si alte oferte "combo" de pe probarca; sunt in etapa de deliberari. Urmeaza demersul pt. permis cat.D/.
Cred ca o gonflabila serioasa cu un motor de max. 10 cp. este combinatia ok pentru iesiri cu adevarat relaxante.
Cred ca o gonflabila serioasa cu un motor de max. 10 cp. este combinatia ok pentru iesiri cu adevarat relaxante.
[quote="laurul"][quote="Ilarion"][quote="Puiu.BZ"]Voi ce motor ati pune pe o gonflabila de 3,5 m? 5 CP se incadreaza in normele legale. Credeti ca pt. 6 cp s-ar enerva cineva pe mine? Honda 4 stroke? Mercury e mai silentios?
Tks.[/quote]
Detii permis de navigatie ? Pentru motoarele mai mari de 3.68 KW adica 4.93 CP iti trebuie asa ceva ![/quote]
daca stickeresti un motor de 6 cai cu 4,9 cai..credeti ca se ataca cineva?[/quote]
Ha ha...super misto, initial nu m-am prins la ce te referi. Chiar asa!?! Se prinde cineva de poanta?
Tks.[/quote]
Detii permis de navigatie ? Pentru motoarele mai mari de 3.68 KW adica 4.93 CP iti trebuie asa ceva ![/quote]
daca stickeresti un motor de 6 cai cu 4,9 cai..credeti ca se ataca cineva?[/quote]
Ha ha...super misto, initial nu m-am prins la ce te referi. Chiar asa!?! Se prinde cineva de poanta?
- modigliani
- veteran
Da ! Se ataca exact cine n-ar trebui . Poti sa scrii pe el de la ,,Ferrari" pana la ,,Soiuz 18" , de la ,, Pegas " pana la ,, Tohan " ....... vor stii exact ce-ai sub capota .Puiu.BZ scrie: daca stickeresti un motor de 6 cai cu 4,9 cai..credeti ca se ataca cineva?
Tindem sa-i tratam ca pe militieni insa oamenii aia , cei ce ne-ar putea controla , sunt mult mai in masura decat noi sa faca diferenta intre motoare . Le este suficient o ,, sfoara " si-o ,, mansa " si-ti vor spune FARA GRES cati HP ai pe barca ! Ei cunosc aceste motoare de multe ori mai bine ca noi . A nu se confunda sau amesteca : daca nu se pricep la betze si mulinete ca noi ..... , ei bine , nene , motoarele ,, le mananca la mic dejun " .
Tipii care se ocupa de control nu se limiteaza doar la a citi ce scrie pe capacul motorului. Flacaii se uita pe placuta de identificare a motorului unde pe langa serie mai este trecuta si puterea lui in Kw. Daca placuta de identificare lipseste sau este deteriorata => este ca si la masina => furat (nu poti dovedi provenienta).
Totusi exista metode de marire a puterii motorului majorand jicloarele de la carburator (prin schimbarea acestora) marind si consumul. La motoarele in 4T chestia asta nu afecteaza viata motorului, iar la cele in 2T viata motorului se scurteaza prin fortarea ambielajului (uzura marita in rulmentii de la biele).
Totusi exista metode de marire a puterii motorului majorand jicloarele de la carburator (prin schimbarea acestora) marind si consumul. La motoarele in 4T chestia asta nu afecteaza viata motorului, iar la cele in 2T viata motorului se scurteaza prin fortarea ambielajului (uzura marita in rulmentii de la biele).
Bucuresti
- modigliani
- veteran
Vindea unu' asta toamna un motor cat o ascutitoare , vopsit grotesc , probabil cu trafaletul , si colantat infect , cu niste cifre taiate cu foarfeca ( cred ! ) ..... 10 HP !!! Sau asa sustinea el . A facut deliciul discutiilor pe forumuri . Ne-am distrat teribil .
Insa trist este ca probabil o fi reusit sa-l vanda cuiva , si acel cineva probabil acum injura de toti sfintii !

Insa trist este ca probabil o fi reusit sa-l vanda cuiva , si acel cineva probabil acum injura de toti sfintii !

[quote="modigliani"]Vindea unu' asta toamna un motor cat o ascutitoare , vopsit grotesc , probabil cu trafaletul , si colantat infect , cu niste cifre taiate cu foarfeca ( cred ! ) ..... 10 HP !!! Sau asa sustinea el . A facut deliciul discutiilor pe forumuri . Ne-am distrat teribil .
[/quote]
Nu-i nebun cine vinde...
Apropos de motoare, cred totusi ca 6 cp pe o gonflabila de 3,5 m se preteaza pt. orice fel de situatie, chiar si copaci surpriza, valuri, etc.
O priza de aer lejera poate ajuta motorul foarte mult. Pacat nu se poate face chiptuning, ca se schimba total chestiunea. Ma rog, in limita a 10% din putere.

Nu-i nebun cine vinde...
Apropos de motoare, cred totusi ca 6 cp pe o gonflabila de 3,5 m se preteaza pt. orice fel de situatie, chiar si copaci surpriza, valuri, etc.
O priza de aer lejera poate ajuta motorul foarte mult. Pacat nu se poate face chiptuning, ca se schimba total chestiunea. Ma rog, in limita a 10% din putere.