Barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 10 Feb 2011, 10:36

feugen scrie:Tipii care se ocupa de control nu se limiteaza doar la a citi ce scrie pe capacul motorului. Flacaii se uita pe placuta de identificare a motorului unde pe langa serie mai este trecuta si puterea lui in Kw. Daca placuta de identificare lipseste sau este deteriorata => este ca si la masina => furat (nu poti dovedi provenienta).
Totusi exista metode de marire a puterii motorului majorand jicloarele de la carburator (prin schimbarea acestora) marind si consumul. La motoarele in 4T chestia asta nu afecteaza viata motorului, iar la cele in 2T viata motorului se scurteaza prin fortarea ambielajului (uzura marita in rulmentii de la biele).
nu stiu daca marind consumul maresti si puterea . capacitatea ramane aceeasi .
chestia cu placuta de indentificare ... n-am avut niciodata probleme .nimeni nu s-a uitat la ea vreodata. eu am scos-o ca statea sa cada si am pus-o bine .atat de bine ca n-am mai gasit-o niciodata :lol:

dar poti sa mergi la un notar ,unde dai o declaratie pe propie raspundere ca l-ai achizitionat de pe piata libera (talcioc) si-ti face acte . :wink:

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 11 Feb 2011, 16:56

Cu barca am lamurit-o si tin sa va salut pentru sugestii, pareri.
Un mercury de 6 cp 2T merita mai putin decat 4T? Tehnic, am inteles dar cum se comporta pe apa cand impinge o gonflabula cu chila, 2 amarati la 87 kg si bagajul aferent?

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 11 Feb 2011, 17:31

Puiu.BZ scrie:
Un mercury de 6 cp 2T merita mai putin decat 4T? Tehnic, am inteles dar cum se comporta pe apa cand impinge o gonflabula cu chila, ?

merita mai putin si se comporta la fel :)

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 11 Feb 2011, 18:00

user-ul modigliani ce parerea are, ca doar este posesor...

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 11 Feb 2011, 19:49

Puiu.BZ scrie:user-ul modigliani ce parerea are, ca doar este posesor...

Nu ma pot exprima ferm decat asupra lui 6 HP - 4 T . Teoretic au aceeasi putere de impingere , iar cel in 2 T este mai usor , lucru ce se reflecta categoric asupra nr total de kg cu care este incarcata barca . Am mers , am pilotat un 6 HP - 2 T dar singur in barca . S-a comportat excelent . Repet , ca sa nu te induc in vreo eroare nedorita , prefer sa ma abtin in afirmatii asupra unui 2 T la doua persoane + bagaje .
Puiu.BZ scrie:Tehnic, am inteles dar cum se comporta pe apa cand impinge o gonflabula cu chila, 2 amarati la 87 kg si bagajul aferent?
Concret , un 6 HP - 4 T impinge lejer o gonflabila de 2,7 cu chila si podina rigida ( atentie ! Conteaza ! ) 2 oameni la cca 80 kg fiecare , dar atinge glisajul ceva mai greu . Tine si de abilitatile pilotului , de apa , si nu in ultimul rand de bagajele aferente celor doi pescari . Spun asta in deplina cunostiinta de cauza .

..........................................................

N-am retinut daca ai sau nu deja barca . Oricum , e bine ca inainte de motor sa ai barca ce-o vizezi ( gabarit , marca , configuratie , scop ) . Iar ulterior sa probezi motoarele ce intentionezi sa le iei direct pe barca ta . Parerea mea .

..........................................................

Dar daca vrei si parerea mea personala ....... 4 T fara discutie .

Puiu.BZ
veteran
veteran

Mesaj de Puiu.BZ » 12 Feb 2011, 12:27

Multumesc mult. Sunt adeptul 4T. Barca va fi o gonflabila cu chila, podina tego placata cu Al, 3.50 sau 3.60, va costa aprox. 800 Euro....Imi place sa am mult loc. :) altfel as fi luat ceva la 3 m.

kleniacul
veteran
veteran

Mesaj de kleniacul » 12 Feb 2011, 13:03

Daca iei barca de 3,5 m te vei misca binisor,dar incetisor,nu incet,cu 2 persoane plus cam 50 kg de bagaj.Dupa citeva iesiri vei dori un 15 cp,care te va misca bine chiar si cu trei in barca.Compara greutatea motorului de 10-15 cp in 2T cu similar in 4T si mai vorbim

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 13 Feb 2011, 10:35

kleniacul scrie:...Dupa citeva iesiri vei dori un 15 cp,care te va misca bine chiar si cu trei in barca...
Prima oară când m-am urcat într-o pneumatică s-a întâmplat într-una propulsată de 15 cp. Pe parcursul plimbării posesorul era descumpănit de lipsa mea de entuziasm așa că mi-a povestit ce înseamnă un motor mai mic: ”Trebuie să pleci de la 8-10 cp pe o barcă de 3 m ca să afli necesitatea și avantajele performanței unuia de 15 cp, mai ales în situații de curenți ai Dunării sau chiar râuri”. (Dunăre: Deltă, insule, brațe)

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 13 Feb 2011, 21:56

Poppy scrie:..... Dunăre, Deltă, insule, brațe .....
Exact . Asta am incercat sa sugerez prin orice postare am facut in discutiile cu si despre barci sau motoare . > Un viitor posesor de ambarcatiune trebuie sa-si stabileasca foarte clar pentru ce anume-si achizitioneaza barca si motorul :

- pe ce fel de ape
- ce stil va adopta predilect
- cu sau fara coechipier in barca
- ... etc .

Multi se entuziasmeaza vazand la pescari barca si motor . Este firesc . Pescarii posesori de barca pot pescui mult mai lejer , nederanjati , in locuri inaccesibile de pe maluri , samd . Tendinta de ,, migrare " a pescarilor de statatoare catre ,, salbatice " este absolut evidenta in cam .... ultimii 5 ani . Odata ce-ai obtat pentru salbatice se naste nevoia unei asemenea barcute . Da' nu-i chiar asa ... usor . Repet , fiecare trebuie sa-si stabileasca limpede cum o va exploata .

E mult de vorbit aici . Practic , cati vor posta , tot atatea pareri vor apare . Niciuna nu-i gresita , si toate-s corecte . Depinde de cum sunt vazute aceste aspecte de la ,, fereastra " fiecaruia .

laurul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de laurul » 14 Feb 2011, 10:27

modigliani scrie:
- pe ce fel de ape
- ce stil va adopta predilect
- cu sau fara coechipier in barca
- ... etc .
concret:

- pe dunare

- spinning

- fara coechipier

-140 kg cu tot cu bagaj

- 3,30 m chila si podina

==> un 4 T de 5 cp face fata?
merge in amonte pe langa mal cu macar un 8-10 km/h?

Scrie răspuns