Barca

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 14 Feb 2011, 12:46

laurul scrie: concret:

- pe dunare

- spinning

- fara coechipier

-140 kg cu tot cu bagaj

- 3,30 m chila si podina

==> un 4 T de 5 cp face fata?
merge in amonte pe langa mal cu macar un 8-10 km/h?
In cazul asta iti este suficient : gonflabila de 2,7 cu un motor de 4 , 5 sau 6 HP . Spun asta in deplina cunostiinta de cauza. Si sustin cele spuse prin crescuta dificultate de a monta/demonta singur ( asa spui ) o barca de 3,3 care are probabil podina din 5 elemente .

Alte avantaje sunt greutatea totala a barcii si-a motorului , se preteaza la perfectie un motor mai micut ( implicit consum , rezervor , etc ) .

........................................

Nu in urmatorul weekend , dar in oricare altul , depinzand de vreme , intentionez sa merg la Dunare ( zona Giurgiu ) cu barca ( Baracuda 2,7 + Mercury 6 HP 4 T ) . Ma ofer sa te las sa te ,, joci " nitel cu ea ca sa-ti faci o idee clara . De altfel , dincolo de orice discutii pe net , o asemenea proba iti confera o imagine exacta asupra a ceea ce ai nevoie . Daca te intereseaza da-mi un MP si vedem cum procedam .

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 14 Feb 2011, 12:50

Barca mea are 3,10 lungime si folosesc un Yamaha de 5cp. Merge brici, dar trebuie sa stau, pentru guvernarea motorului, cat mai departe de el (cat imi permite mana intinsa. Imi voi cumpara un prelungitor de maneta acceleratie si... va fi mai comod.
Bucuresti

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 14 Feb 2011, 13:13

Conteaza si barca , cum impinge apa .
Cu o lotca de 6 m si cu motorul meu Suzuki 5CP / 4 timpi/cisma scurta, intre Ostrov si Regie , in amonte aveam 10-11 Km/h si ni aval 15 Km/h (2 persoane cca 180 kg + bagaj).
Depinde si pe ce barca il pui motorul .
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

feugen
veteran
veteran

Mesaj de feugen » 14 Feb 2011, 13:49

Discutia initializata in topicul acesta a fost despre barca pneumatica cu chila.
Bucuresti

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 14 Feb 2011, 14:35

feugen scrie:...... prelungitor de maneta acceleratie si... va fi mai comod.
Eugene , este si ... nu este o solutie asta . Se practica , e adevarat , la lotci sau alte ambarctiuni gabaritice . La o pneumatica insa ai nevoie de viraje bruste , de diverse manevre rapide . Atasarea unui prelungitor de maneta presupune largirea arcului de cerc trasat de extremitatea acesteia la viraje . Ori un asemenea arc de cerc , marit , cum spuneam , datorita prelungitorului va ,, matura " o mare arie din suprafata utila a barcii . Iar un viraj strans presupune un real efort din partea pilotului .

................................................

Insa cel mai la indemana prelungitor de acest tip este teava de scurgere ( instalatii ) si se va cupla cu mansa de comanda cu ajutorul capatului prevazut cu garnitura de cauciuc . 350 sau 500 mm sunt mai mult decat suficient . Ca diametru al acesteia il impune diametrul mansei .

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 14 Feb 2011, 15:10

modigliani scrie:...Nu in urmatorul weekend , dar in oricare altul , depinzand de vreme , intentionez sa merg la Dunare ( zona Giurgiu ) cu barca ( Baracuda 2,7 + Mercury 6 HP 4 T )...
Nu-ți este teamă să navighezi cu pneumatica pe Dunărea navigabilă sau ai ”pile” la Căpitănie ?

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 14 Feb 2011, 16:45

Poppy scrie:
modigliani scrie:...Nu in urmatorul weekend , dar in oricare altul , depinzand de vreme , intentionez sa merg la Dunare ( zona Giurgiu ) cu barca ( Baracuda 2,7 + Mercury 6 HP 4 T )...
Nu-ți este teamă să navighezi cu pneumatica pe Dunărea navigabilă sau ai �pile� la Căpitănie ?
De ce sa-mi fie teama ? Nu sunt necesare pile pe vreundeva atat timp cat ai actele-n regula .

Sau , mai exact , la ce te referi ?

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 14 Feb 2011, 16:47

Cu barca pneumatică nu este permis a naviga pe cursul navigabil al fluviului.

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 14 Feb 2011, 17:39

Poppy scrie:Cu barca pneumatică nu este permis a naviga pe cursul navigabil al fluviului.
Tot caut articolul cu pricina și nu dau de el, ori am visat ? :shock: Dealer-ul Yamaha din Brăila mi-a spus foarte clar că n-am voie pe brațul navigabil, voi ce știți ? Asta nu m-a împiedicat să alerg pe Dunăre astă toamnă prin noiembrie, dar cu ochii în toate părțile. :)

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 14 Feb 2011, 18:24

Poppy scrie:Cu barca pneumatică nu este permis a naviga pe cursul navigabil al fluviului.
In RND este specificat asa ceva ?

Scrie răspuns