barca pneumatica

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 15 Oct 2004, 09:24

Costica,

Sit-on-top-ul ala Ocean Duo mi se pare ok de pescuit, cred ca are si stabilitate si ai si ceva mai mult spatiu (nu chiar ca intr-o gonflabila), doar pretul nu prea e ok :wink: 1000 EUR e cam mult pentru o postava din asta, cred ca la banii astia ai putea sa-ti iei ceva mai comod, mai spatios si mai profi

piticu
veteran
veteran

barca

Mesaj de piticu » 15 Oct 2004, 10:00

in zilele revolutiei in '89 am luat din CC o barca de cauciuc de o persoana, pe fund se monta un gratar de sipci de lemn, pe margine avea funie solida, erau citeva zeci acolo, pregatite pentru o "scapare" prin tuneluri cu canale (existau, aveau funie pe pereti - ne miram ca de ce n-au barcile vasle...) in fine...
ajung cu ea acasa, ii fac proba cu prietenu meu, zic uite, io dau asa, tu dai asasi ia uite ce bine stam...
zis si facut. ajungem pe cernica, o umflam, punem in ea alea alea si hai in ea...
la 3m de mal io stranut, barca ia apa.
hatz! hai inapoi... aia unditzarii pe mal sa se k.c. pe ei de ris. asta prietenu cica nu mai stranuta ca te sparg! am facut cu rindu' si cu rindu a fost super, am avut si capturi (pe vremea aia avea citeva zeci de stuci...)
ei, de atuncea m-am format pe cliseul asta: barca medie, de o singura persoana... asa evit si discutiile de genu hai mai incoace, hai mai incolo: fiecare da unde simte el cu nasu' lui... asa ca am una ieftina si dupa parerea mea exact ce imi trebuie...

acum ideala mi se pare barca ca a lui dan, gindindu-ma la iesiri cu fii-mea de la anu... astept sa vad oferte la iarna, cind cred ca se mai ieftinesc (sau vrea dan sa treaca la una mai mare :lol: )

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 15 Oct 2004, 10:03

eu prefer sa fi cu cineva in barca, mai schimbi o vorba, mai ciocnesti un paharel :lol:
glumeam, nu beau
in afara de chat, e bine sa mai fii cu cineva pt. ca explorezi mai rapid locul sa vezi daca ai dat de el, plus faptul ca poti da cu naluci diferite sa vezi pe care se ia mai bine

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 15 Oct 2004, 10:31

chestie de obisnuinta cred.
acu ' ca zisesi, intradevar daca e loc destul cred ca e placut.
la bautura ma indemn cu placere pina la o anumita ora...

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 15 Oct 2004, 13:06

costica my friend, o sa ai ocazia weekend'ul asta sa vezi o barca din aia. desi nu ar fi indicat sa fie aglomeratie, personajele respective nu prea lipsesc de pe lac, sunt oameni cu scoala si cred ca poti sa discuti cu ei detalii despre barca, sa o incerci eventual cu jigul :).

Numai bine!

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 15 Oct 2004, 15:45

Eu am o ruseasca de doua persoane, fara posibilitate de motor. E relativ mica si usoara, o poti cara in spate pe distante destul de mari, si e buna pt. un pescuit ocazional fara mari pretentii.
Pt. Dunare sau delta, nu am, dar mi-ar placea sa am o Laguna (fibra de sticla) de la Spat de 4,80 cu un motor de 15cp. Mi se pare combinatia ideala.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 15 Oct 2004, 20:59

Marius, Gyorg are cam ce zici tu, dar cu motor de 25cp. Tare!

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 15 Oct 2004, 23:35

costica_fishing scrie:Marius, Gyorg are cam ce zici tu, dar cu motor de 25cp. Tare!
Foarte tare! Cu asa ceva ajungi de la Murigihiol la Periprava in max. 2 ore!!
Eu m-am gandit la 15 fiindca am condus laguna cu motor de 25 si m-i s-a parut prea tare pentru barca aia (am fost de vreo doua ori in pericol s-o rastorn).
In plus am luat in calcul si alte considerente: pret, greutate (foarte importanta!), consum.

Borealis Fly
veteran
veteran

Mesaj de Borealis Fly » 16 Oct 2004, 11:16

@ costica fishing:

Este greu sa-ti dau sfaturi. Tu ar trebuii sa incerci (inchiriezi, imprumuti, ... vezi ca trebuei sa fie un club de caiac/canoe amator prin Buc) si sa vezi in care din aceste ambarcatiuni te simti tu comod si ti se pare sigur.

Ambarcatiuni Sit on Top sunt pentru iesiri scurte ... mai mult cu un efect turistic/agrement.

Caiacele le consider eu, din punctul meu de vedere cele mai bune.
Deci pentru pescuit pe apa curgatoare mi-asi lua un White Water. L-am testat in Norvegia si mi s-au parut bune. Scurte, stabile ... si te vei minuna cat de usor le miste pe apa. Dar nu sunt pentru plecat in expeditii prea lungi. Nu ai loc de prea mult bagaj.
Vrei un caiac cu care sa te deplasezi distante mari, de ex. prin Delta, atunci unul din cele ce ajung la lungimi de cca 4 m sunt cele ce ti le recomand. Au compartimente speciale pentru bagaje, ermetic inchise, se pot utila cu carme si au forma ce nu creaza probleme chiar cand vantul puternic creeaza valuri de pana la 1 m.
Existe niste huse pentru a le pune peste "gaura" in care stai si pe partea superioara a corpului poti avea o canadiana din gore-tex. Ploua de rupe? Nici o problema, in caiac este uscat si relativ cald. Daca te protejezi cu burete de contactul direct cu peretii lui este chiar placut, indiferent de temperatura apei. Deci un asemnea caiac il folosesti atat ca mijloc de deplasare cu tot cu bagaje cat si ajuns la locul dori, golit fiind sa iesi in ture zilnice de pescuit. Nu zic ca este o pozitie ideala de a pescuii din ele dar se poate. O ambarcatiune perfecta din toate punctele de vedere inca nu s-a construit. Caiacul este un compromis pentru cei ce savureaza viata la cort si deplasarea pe apa intr-o totala liniste.

Din punct de vedere al pescuitului canoea este mult mai buna dar pentru Delta ai nevoie de doua persoane dibace care sa o manevreze. Singur merge dar cum spuneam pe distante scurte. Nu o poti compara cu un caiac. Dar te deplasezi pe distante scurte (deci cu un caiac poti face 15-20 km foart lejer intr-o singura zi ... chiar mult mai mult daca esti antrenat sau nu te intereseaza peisajul ci sa ajungi la un punct din inainte stabilit ... la aceasta distanta ma refer cand spun distante mult mai scurte, ... acolo cativa km, dar si aici cu mentiunea ca daca esti un echipaj cu experienta nici canoea nu reprezinta o problema ... dar este o munca de team, trebuie sa inveti sa folosesti la maxim vasla) si iesi pe lacuri, rauri, ... si pescuiesti ore din barca atunci o canoe este mult mai indicata. Stai mai bine in ea. Eu i-mi facusem o bancuta suplimentara ce o puneam din margine in margine si castigam vreo 10-15 cm pe inaltime ... care mi s-au parut mie suficiente pentru ca picioarele sa nu amorteasca si sa nu trebuiasca sa tii mainile ridicate pentru a compensa pentru pozitia joasa. O instalam cand pescuiam ... cand ma deplasam preferam pentru echilibrul barcii sa stau mai jos.

Acum care din modele este o chestie de bani si de gust. Felina mi se pare Ok. De trei persoane. Ai loc si de bagaj ... dar nu este pentru valuri prea mari. Rauri si lacuri linistite. Dar indiferent de model sa fii atent in Delta la valuri facute de vapoare. Prea incarcate pot cauza baie fara voie. Valul trece peste varf si-ti umple barca cu apa. Nici cand ploua nu sunt prea indicate. Dar am vazut ca unii si-au facut huse.

Deci care din ele sa ti-o iei? Greu de spus. Depinde de pretentii si de ceea ce esti pregatit sa renunti in favoarea a ceea ce ambarcatiunea la care te-ai decis iti ofera ca avantaj. E un compromis pe care doar tu singur poti sa-l decizi.

Eu personal pentru calatorii mai lungi mi-asi lua un caiac (de un loc - Kodiak/Touryak) si o canoe de mers cu prietenii pe distante scurte. :)
Fir intins!
Borealis F

tiby
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tiby » 27 Apr 2008, 19:36

cea mai buna este una semirigida , te poti baga aproape peste tot si este mult mai stabila

Scrie răspuns